Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ποινές-χάδια για τις πινακίδες του θανάτου

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2016
Απεγκατάσταση διαφημιστικών πινακίδων Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από έξι χρόνια για να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο από τροχαίο του Αποστόλη Μολυβιάτη, ο οποίος έπεσε πάνω σε παράνομα τοποθετημένη διαφημιστική πινακίδα 

Kαταδικάστηκαν χθες οι υπεύθυνοι για τον θάνατο από τροχαίο του Αποστόλη Μολυβιάτη, το 2009, σε ηλικία 21 ετών.
Η κατηγορία ήταν φόνος εξ αμελείας και οι ποινές ήταν για τον μεν πρώην δήμαρχο Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο 10 μήνες με αναστολή και ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο, ενώ για τον πρόεδρο της γνωστής διαφημιστικής εταιρείας «Master Media System» Α. Ανδριόπουλο 2 χρόνια με ποινή εξαγοράσιμη.

Οπως υποστήριξαν -και έγινε δεκτό από το δικαστήριο- ο ....
δικηγόρος της οικογένειας Παναγιώτης Βρεττός και ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, ο Αποστόλης Μολυβιάτης θα ζούσε αν στη νησίδα δεν είχε τοποθετηθεί παράνομα από τον δήμο, τη δημοτική επιχείρηση και τη διαφημιστική εταιρεία η διαφημιστική πινακίδα.

Παρόμοιες υποθέσεις

Η δίκη είχε αναβληθεί, όπως πολύ συχνά συνηθίζεται σε παρόμοιες υποθέσεις θανατηφόρων τροχαίων. Ο θάνατος του νεαρού προήλθε εξαιτίας της τοποθέτησης παράνομης διαφημιστικής πινακίδας στη λεωφόρο Κηφισίας (24 Αυγούστου 2009).
Να θυμίσουμε πως για παρόμοιες υποθέσεις έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα από το Εφετείο Αθηνών οι πρώην δήμαρχοι Αμαρουσίου, Τζαννίκος, και Γαλατσίου, Τσίρος, για τις πινακίδες που σκότωσαν τον 25χρονο Γιάννη Σταυρουλάκη και τον 21χρονο Παναγιώτη Καραλή αντίστοιχα.
«Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από πέντε χρόνια για να φτάσουμε στον πρώτο βαθμό εκδίκασης, σε μια υπόθεση στην οποία ο δήμαρχος είχε αρνηθεί να κατεβάσει τις παράνομες πινακίδες που υπήρχαν στους δρόμους του δήμου του ένα χρόνο πριν από το συμβάν, όταν γονείς άλλων θυμάτων (Μαν. Σταυρουλάκης, Θαν. Τσιώκος κ.ά.) προκάλεσαν τη σχετική συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου (Μάιος 2008).
»Παρά την υποστήριξη της τότε αντιπολίτευσης (και του σημερινού δημάρχου Σ. Ρούσου), τις προσπάθειες των γονέων και παρά τις σχετικές εντολές του υπουργείου Εσωτερικών, ο τέως δήμαρχος ήθελε τις πινακίδες στη θέση τους! Χρειάστηκε να χάσει τη ζωή του και ο Αποστόλης Μολυβιάτης για να κατέβουν οι πινακίδες και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στο εδώλιο του κατηγορουμένου» («Εφ.Συν.» 14/1/2015).
Ωστόσο, το ανεξέλεγκτο καθεστώς της παράνομης και κερδοφόρας αυτής ελληνικής συνήθειας συνεχίζεται σε πολλούς δήμους ή οδούς που ελέγχονται από τις περιφέρειες και είναι αμφίβολο αν τόσο η συγκεκριμένη όσο και οι άλλες εταιρείες, που επιδίδονται στις εγκληματικές αυτές τοποθετήσεις πινακίδων, θα συμμορφωθούν με το μικρό πρόστιμο του προέδρου τους, τη στιγμή που εισπράττουν πολύ περισσότερα από τους διάφορους πελάτες-χορηγούς τους.

 EFSYN.GR
  • Blogroll

  • Blog Archive