Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Έρχονται νέα διόδια και στην περιοχή της Αμφίπολης

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015
Την δημιουργία ενός νέου σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας οδού στην περιοχή της Αμφίπολης ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών.
Ο νέος σταθμός εντάσσεται τη χωροθέτηση των 13+5 σταθμών διοδίων της Εγνατίας και εμπεριέχονται σε σχετική απόφαση που...
εξέδωσε το Υπουργείο Υποδομών ενώ προβλέπεται πως θα κατασκευαστεί πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης και του λόφου Καστά.

Έτσι, εκπληρώνεται μία προαπαιτούμενη δράση του Μνημονίου, η οποία εκκρεμούσε εδώ και αρκετό καιρό και η μη συντέλεσή της είχε προκαλέσει εκνευρισμό στους εκπροσώπους των δανειστών.

H XΡΕΩΣΗ ​

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελάχιστη χρέωση που προβλέπεται ανέρχεται σε 3 σεντς ανά χλμ. με ΦΠΑ και η μέγιστη στην μέση αντίστοιχη τιμή των υπόλοιπων οδικών αξόνων. Ωστόσο, φαίνεται ότι η όποια αναλογικότητα στη χρέωση των διοδίων, την οποία είχε ανακοινώσει ο κ. Χρυσοχοΐδης, ενδεχομένως να βρει πεδίο εφαρμογής στις περιαστικές και μόνον περιοχές, με δυσανάλογη επιβάρυνση των χρηστών των πιο απομακρυσμένων ζωνών.

Πρόκειται για τον τρίτο σταθμό διοδίων που θα κατασκευαστεί στην περιοχή μας, υπό κατασκευή βρίσκονται ήδη άλλοι δύο σταθμοί σε Στρυμονικό και Προμαχώνα οι οποίοι αναμένεται να καταστούν λειτουργικοί στο εγγύς χρονικό διάστημα.

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive