Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

«Χρειαζόμαστε νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων», δηλώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, μία μέρα πριν τη συνάτηση του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup  για την Ελλάδα.
Τονίζει επίσης ότι «οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για το μέλλον της χώρας».

«Χρειαζόμαστε νέα μέτρα μετά την....
ψήφιση των προαπαιτούμενων που εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών, εμπροσθοβαρή μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα, παροχή βοήθειας στις ελληνικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και να βελτιώσουμε το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα» δηλώνει μιλώντας στο Πρώτο Θέμα. Όπως ο ίδιος λέει, το μήνυμα αυτό θα μεταφέρει στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup της Δευτέρας.
«Πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση για όλους, καθώς όσο πιο γρήγορα ψηφιστούν και εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος, τόσο πιο αποτελεσματικά θα συνεχίσει το πρόγραμμα» προσθέτει.
«Συνεπώς» σημειώνει «θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και την ψήφιση των επόμενων βημάτων της συμφωνίας τις προσεχείς εβδομάδες».
Ο ευρωπαίος επίτροπος επαναλαμβάνει πως «οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για το μέλλον της χώρας» και, παράλληλα, εκφράζει τη βούληση τόσο του ίδιου όσο και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της Κομισιόν να βοηθήσουν.
«Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας και καθόλου χρόνος για χάσιμο» επισημαίνει.
  • Blogroll

  • Blog Archive