Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Για μια ακόμη φορά ο Στρατός έδειξε το σκληρό και απάνθρωπο του πρόσωπο και μάλιστα, όπως πάντα, στους πλέον αδύναμους, στους φτωχούς συναδέλφους που δε μπορούσαν να πάνε στον τόπο τους να ψηφίσουν λόγω οικονομικής αδυναμίας. 
Στο ΚΕΤΘ Αυλώνα και πιο συγκεκριμένα ....στην Ίλη 1.3 ο διοικητής θέλοντας να μειώσει τα λειτουργικά  έξοδα της μονάδας διέταξε όλους τους φαντάρους –έχουν δεν έχουν χρήματα να μετακινηθούν- να φύγουν για να πάνε να ψηφίσουν. Όσοι συνάδελφοι δεν είχαν τα χρήματα,σύμφωνα με διαταγή του ΓΕΣ όπως τους είπαν, έπρεπε να βάλουν κανονική άδεια (4) ημερών που να δικαιολογεί την χορήγηση κατάστασης επιβίβασης, για να πάνε να ψηφίσουν.

Η κατάσταση επιβίβασης –που ενώ στο παρελθόν ήταν τρεις (3), τώρα έχει περιοριστεί σε μία (1)-είναι τα δωρεάν εισιτήρια που παρέχει ο Στρατός στους φαντάρους που υπηρετούν στις μακρινές μονάδες της παραμεθορίου, και δίνονται προκειμένου να καλύψει το κόστος της μετακίνησης που αντιστοιχεί στη μία από τις τρεις άδειες που θα λάβουν.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η διοίκηση του ΚΕΤΘ όχι μόνο «έφαγε» τέσσερις μέρες κανονικής αδείας από τους φτωχούς συναδέλφους, αλλά τους άρπαξε και την κατάσταση επιβίβασης, με αποτέλεσμα να τους είναι απαγορευμένο το ταξίδι αφού δεν έχουν τα χρήματα, όταν θα λάβουν τις άδειες τους στους υπόλοιπους 6 μήνες!    
Εμείς ασφαλώς δεν ήμασταν και δεν είμαστε ενήμεροι για αυτή τη διαταγή από το ΓΕΣ.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη οι συνάδελφοι φαντάροι να τύχουν κάθε ευκολίας σε επίπεδο άδειας προκειμένου να πάνε να ψηφίσουν, αλλά επίσης ανέδειξε την αναγκαιότητα ο Στρατός να καλύψει το κόστος της μετακίνησης των στρατιωτών.
Επίσης, και ακριβώς επειδή το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο 19-20/9 ουσιαστικά θα χορηγούνταν έξοδοι στους συναδέλφους, επιπλέον η εκπαίδευση το συγκεκριμένο διάστημα δε θα υφίσταντο και οι νεοσύλλεκτοι δεν εκτελούν καθήκοντα φρούρησης στα ΚΕΝ, θέσαμε το ζήτημα να δοθεί μαζική άδεια στους συναδέλφους, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις της χιλιομετρικής απόστασης. Πρακτικά δηλαδή να αδειάσουν τα ΚΕΝ από Νεοσύλλεκτους.
Η απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ ήταν ότι ουσιαστικά θα επιτραπεί στους νεοσύλλεκτους να φύγουν από τα ΚΕΝ την Παρασκευή το απόγευμα. Φυσικά υπάρχει η πρόβλεψη να αρχίσουν αναχωρήσεις από την Πέμπτη το απόγευμα ακόμη για τους πιο μακρινούς. Τέλος, και μετά  τις επισημάνσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, των γονιών και των στρατιωτών όσον αφορά τα δρομολόγια, είχει ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την ανεμπόδιστη συμμετοχή των στρατευμένων στις εκλογές.
Το ΓΕΣ επισημαίνει στην επικοινωνία μας ότι ουσιαστικά στα ΚΕΝ έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν όσοι συνάδελφοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα  να ταξιδέψουν. Αυτοί θα ψήφιζαν σε εκλογικά τμήματα κοντά στις μονάδες. Δε θα πιέζονταν να φύγουν να πάνε να ψηφίσουν!
Σε κάθε περίπτωση εμείς καλούσαμε τους συναδέλφους να βγαίνουν στην Αναφορά υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα τους και απαιτώντας από τις διοικήσεις των μονάδων να καλύπτουν το κόστος μετακίνησης τους προκειμένου να ψηφίσουν. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις οι διοικητές έδειξαν ανθρωπιά  και κατανόηση, καταβάλλοντας το κόστος μετακίνησης!
Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν συνέβη στην 1.3 Ίλη αρμάτων στο ΚΕΤΘ Αυλώνα.
Εμείς απαιτούμε να σβηστούν οι μέρες κανονικής αδείας που οι συνάδελφοι υποχρεώθηκαν να «βάλουν» και να τους αναγνωριστεί κανονικά το δικαίωμα χρήσης κατάστασης επιβίβασης.
Μάλιστα, αξίζει να επισημανθεί ότι μερίδα των αξιωματικών στην Ίλη 1.3  επισήμαναν στους αδύναμους οικονομικά φαντάρους το παράλογο και άδικο του πράγματος, καλώντας τους να μην δεχτούν «να βάλουν» κανονική άδεια και να εξαντλήσουν την κατάσταση επιβίβασης τους που τους επέβαλε η διοίκηση της Ίλης. 
Επίσης, απαιτούμε από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και το Δ.Βίτσα να επαναφέρουν τις τρείς (3) καταστάσεις επιβίβασης για όσους υπηρετούν παραμεθόριο. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δαπανά εκατομμύρια ευρώ σε επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά, για τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», σε συνεργασία με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Δεν είναι δυνατόν να απαλλάσσει τα ακριβά σχολεία των πλουσίων από τον ΦΠΑ και να μας φορτώνει τα ισοδύναμα μέτρα για να πληρώνουμε εμείς την ανώτερη ιδιωτικής τους εκπαίδευση.
Και να φέρεται με αυτό τον στυγνό και βάρβαρο τρόπο στους φαντάρους που πληρώνει μισθό 8,7 ευρώ μηνιαίως και έχει φορτώσει το σοβαρό κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης στην λαϊκή οικογένεια, που λιώνει στους φόρους.
Συνάδελφοι φαντάροι πρέπει να βγούμε παραπονούμενοι σε κάθε αυθαιρεσία-παρανομία  και να απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Με κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

http://diktiospartakos.blogspot.com
  • Blogroll

  • Blog Archive