Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Συλλυπητήρια για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Ο βομβαρδισμός -πίσω από τον οποίο φέρονται να είναι οι ΗΠΑ- στοίχισε τη ζωή σε...
19 ανθρώπους.
«Εξ ονόματος του αμερικανικού λαού, εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια στο ιατρικό προσωπικό και στους άλλους αμάχους οι οποίοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στο τραγικό συμβάν στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ», ανέφερε ο Ομπάμα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.
«Το υπουργείο Άμυνας (των ΗΠΑ) ξεκίνησε μια πλήρη έρευνα, και θα αναμείνουμε τα αποτελέσματα πριν εκφέρουμε οριστική κρίση για τις συνθήκες αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Ομπάμα.
Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της ΜΚΟ, ο βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους, 12 εργαζομένους και επτά ασθενείς, εκ των οποίων τρία ήταν παιδιά. Τουλάχιστον άλλοι 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζήτησαν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, όπως και ο ΟΗΕ, ο οποίος έκανε λόγω ακόμα και για «έγκλημα πολέμου», αν αποδειχτεί ότι η επίθεση έγινε εσκεμμένα.
  • Blogroll

  • Blog Archive