Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΙΣΡΑΗΛ: "ΠΕΤΡΕΣ ΕΣΕΙΣ-ΣΦΑIΡΕΣ ΕΜΕΙΣ"

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2015
isreali1Η 18χρόνη Hadeel Hashlamoun αποτελεί ένα ακόμα θύμα της εγκληματικής βαρβαρότητας του Ισραηλινού Στρατού στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και συγκεκριμένα στο checkpoint της Hebron
 Η χιτζάμπ που φορούσε η Hadeel αποτέλεσε την αφορμή για να επιχειρηθεί ένας εξευτελιστικός έλεγχος που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς στις πρώτες αντιδράσεις της κοπέλας πυροβολήθηκε στο πόδι. 
Στην συνέχεια πυροβολήθηκε πολλαπλά από ...κοντινή απόσταση από έναν από τους εκατοντάδες κοινωνικοπαθής ισραηλινούς στρατιώτες προϊόντα του IDF, το οποίο μετατρέπει καθημερινούς ανθρώπους σε στυγνά εργαλεία επιβολής μεσαιωνικής βίας. 
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να διατηρηθεί ο συνεχής έλεγχος πάνω στις ζωές των Παλαιστινίων και Ισραηλινών της περιοχής, ο μόνος τρόπος να ελεγχθούν οι ροές εργασίας και κεφαλαίου από το μιλιταριστικό κράτος του Ισραήλ.
Η Hadeel παράμεινε αιμόφυρτη για περίπου 35-40 λεπτά χωρίς να της προσφερθεί καμία ιατρική βοήθεια και εν τέλει απλά σύρθηκε βάρβαρα για να καταλήξει λίγο αργότερα.
Οι δολοφονίες αμάχων είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και για αυτό σχεδόν πάντα το Ισραήλ σπίλωνε τους ανθρώπους που είχαν την ατυχία να βρεθούν την λάθος στιγμή μπροστά στο δολοφονικό μένος του στρατού ως ‘’τρομοκράτες’’ που σκοτώθηκαν σε αυτοάμυνα. Ο Ισραηλινός στρατός είναι ένα θεμελιακό κομμάτι της ζωής των Ισραηλινών και για αυτό πρέπει να συντηρείτε η εικόνα του σωτήρα που φροντίζει να παρέχει ασφάλεια ακόμα και αν αυτό σημαίνει την δολοφονία ανυποψίαστων κατοίκων. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της νεαρής φοιτήτριας που εκτελέστηκε παρά το γεγονός ότι υπήρξε πληθώρα βίντεο και φωτογραφιών που κονιορτοποιούν τις επίσημες δηλώσεις του στρατού ότι τάχα είχε δείξει επιθετική διάθεση. Η τάση αυτή δεν φαίνεται να ανακόπτεται ούτε στο εγγύς μέλλον και αντιθέτως προετοιμάζεται όξυνση από την μεριά του Ισραηλινού στρατού. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε να δοθεί άδεια  στις δυνάμεις της επιβολής της τάξης να πυροβολούν με αληθινές σφαίρες σε όσους πετούν πέτρες ή μολότοφ. Στην ουσία αποτελεί ένα μέτρο στοχοποίησης της νεολαίας που εξεγείρετε εναντίον της αρχής που αντιμετωπίζει κάθε φορά αντιδρώντας στην ταξινόμηση της στο περιθώριο.
Ο Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις έχουν και αυτοί το μερίδιο της ευθύνης για αυτή την κατάσταση λειτουργώντας σε αγαστή συνεργασία με τον Ισραηλινό Στρατό μέσω συνεχιζόμενων ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων.
Η προσπάθεια αναβάθμισης της εμπλοκής του Ελληνικού Στρατού στην Νοτιανατολική Μεσόγειο είναι πάγιο αίτημα της αστικής τάξης που ικανοποιείται αταλάντευτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Όπως έχουμε επισημάνει ‘’η νέα Μνημονιακή-Δανειακή σύμβαση και η συμφωνία Ισραήλ-Ελλάδας αποτελούν τους βασικούς κόμβους της αστικής πολιτικής. Με πρωτεργάτη τον ΣΥΡΙΖΑ του Αντεργατικού Πραξικοπήματος, θα εξυπηρετηθούν οι στρατηγικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου. Μνημόνιο και άγρια καταστολή στο εσωτερικό-και ως τμήμα της ευρύτερης συμμετοχής στον νέο γύρο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, στρατηγική συμμαχία με Ε.Ε., όπου η Γερμανία κρατά τον κεντρικό ρόλο, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και κράτος δολοφόνο Ισραήλ. Επαναλαμβάνουμε, είναι οι πυλώνες για να ικανοποιηθούν απαιτήσεις αναβάθμισης του ιμπεριαλιστικού ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης σε Αν. Μεσόγειο, Μ.Ανατολή, Αφρική, με ιδιαίτερη έμφαση σε μεταφορές εμπορευμάτων-ενέργειας, μεταξύ Ανατολής-Δύσης.’’
Συχνά ο νους και η καρδιά μας βαραίνει από τις εικόνες ολέθρου που έρχονται από την βομβαρδισμένη Γάζα, με τα αιμόφυρτα νήπια, τους κομματιασμένους ανθρώπους και τους εκατοντάδες νεκρούς αμάχους. Τα παραπάνω δεν αποτελούν απλά συμβάντα στους καιρούς εξάρσεων που έχουμε κλιμάκωση των επιχειρήσεων-σκούπα του Ισραηλινού στρατού αλλά την συνεχή πραγματικότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι σε Γάζα και Δυτική Όχθη, μονάχα στην Δυτική Όχθη το 2015 έχουν σκοτωθεί 25 άτομα από τις Ισραηλινές Δυνάμεις. Σε όλα τα παραπάνω συνένοχος είναι και ο Ελληνικός Στρατός και η Πολιτική ηγεσία.
Απαιτείται η παρέμβαση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, για να μπλοκαριστούν πολεμικές  συμφωνίες, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, Ασκήσεις, αγορές όπλων, να ηττηθούν τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα στην αυταπάτη και στο χαμήλωμα του βλέμματος μπροστά σε όλα αυτά τα εγκλήματα. Το δικό μας μέλλον είναι να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί η βαρβαρότητα, η εκμετάλλευση, η καταπίεση.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive