Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Γερμανικές εταιρείες εμπλέκονται στα χειρότερα ελληνικά σκάνδαλα μετά τον Β’ Παγκόσμιο

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
Η Siemens, η Daimler, και η Rheinmetall είναι εμπλεκόμενες σε υποθέσεις εικαζόμενης διαφθοράς στην Ελλάδα, τη χώρα την οποία το Βερολίνο έχει κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει για την επισφαλή κατάσταση της οικονομίας της.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο πληροφόρησης για την Ευρωπαϊκή Ένωση Euractiv, μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ημερομηνία παρουσίασης ενώπιον του ελληνικού δικαστηρίου για 19 πρώην στελέχη του γερμανικού ομίλου Siemens, αλλά αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές δίκες της δεκαετίας στην Ελλάδα.

Περισσότερα από 60 άτομα συνολικά, ερευνώνται για διαφθορά στην υπόθεση, την οποία το αμερικανικό παρατηρητήριο «CorpWatch» έχει ονομάσει «το μεγαλύτερο εταιρικό σκάνδαλο στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας».

Σύμφωνα, πάντα με τον Euractiv, η βαυαρέζικη Siemens, της οποίας οι δεσμοί με την Ελλάδα ανάγονται στον 19ο αιώνα, είναι ύποπτη για το λάδωμα διαφόρων υπαλλήλων για τη σύναψη μιας από τις πιο επικερδείς συμφωνίες της χώρας – την αναβάθμιση του ελληνικού τηλεφωνικού δικτύου στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive