Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Αγαπητοί μου φίλοι,

Αυτή η προσπάθεια που με μεγάλη ένταση, πάθος αλλά και αγωνία ξεκίνησε πριν από δυο μήνες από πλευράς μου, φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της.
 Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη.
                                                           Μέχρι τότε, θα έχει αποφασιστεί τελικά αν το ιστορικό βιβλιοπωλείο, που με τόσο κόπο προσπάθησα και εγώ αλλά και κάποιοι φίλοι να συντηρήσουμε, θα μπορέσει να διατηρηθεί ανοιχτό στον κόσμο, ώστε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια να θυμίζει στους Γυθειάτες ότι η ζωή δεν είναι....
μόνο χρήμα, αλλά πολύ περισσότερο, αξίες όπως η ανθρωπιά, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, ή, αν στη θέση του θα φυτρώσει, κατά πάσα πιθανότητα, άλλο ένα μοντέρνο μπαράκι και οτιδήποτε κουβαλάει ο χώρος αυτός στα σπλάχνα του θα περάσει οριστικά στη λήθη της ιστορίας.
 Οι ίδιοι οι Γυθειάτες είναι σε θέση να αντιληφθούν τι είναι πιο ωφέλιμο για τους ίδιους και την πόλη.

Ο αγώνας που δόθηκε μέχρι στιγμής, και που δίνεται ακόμα, είναι σκληρός και ανελέητος, κόντρα στα κέντρα εξουσίας του τόπου.
Είναι μια μάχη Δαυίδ εναντίον Γολιάθ. Τι θα γίνει στο τέλος αυτού του δρόμου; Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή κλιμακώνεται. Θα ήταν ουτοπικό να πιστεύω ότι το Καλό θα επικρατήσει;

Βιβλιοχώρος Αλληλεγγύης - Ένα "Δωμάτιο με θέα" για το Γύθειο

  • Blogroll

  • Blog Archive