Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Με ευθύνη της Ταξιαρχίας φαντάροι κόλλησαν Ψώρα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015

... στο Φυλάκιο 388 ΠΑΠ Ευγενικού!

Θα περίμενε κανείς ότι μετά το κύμα των Αυτοκτονιών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την απώλεια του 21χρονου στρατιώτη Νικήτα στο ΚΕΝ Σπάρτης από την Αδιαφορία των στελεχών, που τον άφησαν 10 μέρες να βασανίζεται από πνευμονία, πριν καταλήξει, κάτι θα άλλαζε στον Στρατό. Από τη μια μεριά οι καταγγελίες που αποκαλύπτουν  την πραγματική μαυρίλα του Ελληνικού Στρατού, από την άλλη, οι δεσμεύσεις του ΑΓΕΣ Τελλίδη, έδωσαν την αίσθηση ότι «επιτέλους κάτι κινείται… κάτι πρόκειται να αλλάξει…»!
Αμ δε…
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
Πριν κανένα μήνα είχαμε κρούσματα ψώρας στο Φυλάκιο 388 ΠΑΠ Ευγενικού που μας στέλνουν από τη μονάδα και αρρώστησαν 5 άτομα. Για να ...αντιμετωπιστεί η κατάσταση τους, οι συνάδελφοι έκαναν εισαγωγή στο νοσοκομείο και μετά πήραν αναρρωτική 15 μέρες.
Εκείνη την περίοδο, ήταν να στείλουν 4 φαντάρους από τη μονάδα μου για να τους αντικαταστήσουν, αλλά αυτοί επειδή απολύονταν, ζήτησαν ψυχολόγο, έβαλαν γονείς να πάρουν τηλέφωνο, για να μην πάνε και κολλήσουν και το μεταφέρουν σπίτι.

Τελικά έστειλαν εμένα μαζί με άλλους 3 στρατιώτες, ενώ υπήρχαν τα κρούσματα που ανέφερα πριν. Μας ενημέρωσαν για να μας καθησυχάσουν ότι και καλά είχαν κάνει αποπαρασίτωση και δεν υπήρχε θέμα.
Όμως, κόλλησα και εγώ ψώρα, μαζί με άλλους 2 στρατιώτες (ο ένας από τους 4 που αλλάξαμε και ο άλλος από άλλη μονάδα), κάναμε εισαγωγή και εμείς και πήραμε επίσης 15 μέρες αναρρωτική.
Φυσικά το θέμα είναι ότι όλοι αυτοί οι φαντάροι κολλήσαμε Ψώρα, ενώ όλοι στην Ταξιαρχία στο Λαγό Έβρου γνώριζαν το πρόβλημα και μας υπόσχονταν ότι δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτε γιατί είχαν λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα.
Μάλιστα, μας έκοψαν και κανονική άδεια, λόγω αναρρωτικής. Επίσης, έκοψαν τιμητικές από παιδιά που απολύθηκαν.
Το φαγητό στο φυλάκιο ήταν τραγικό και σε ποσότητα, αλλά και το μαγείρεμα του.
Για παράδειγμα: έλεγε το πρόγευμα ένα λουκάνικο και μας έδιναν 1/3 από το λουκάνικο,  δηλαδή ένα λουκάνικο για τρία άτομα.
Η μονάδα μου είναι το 30 ΤΥΠ, μακράν εδώ και χρόνια, χειρότερο στρατόπεδο στον Έβρο.
Εγκαταστάσεις τραγικές και ο κόσμος ελάχιστος. 
Οι θάλαμοι πλέον δεν έχουν κόσμο: ο δικός μου για παράδειγμα έχει συνολικά 3 άτομα. Τα μπάνια άθλια, δεν έχουν φώτα μέσα, μόνο 2 λάμπες, που τις άλλαξαν πρόσφατα. Ενώ είχε μία και είχε καεί, με αποτέλεσμα για κάποιες μέρες δεν είχαμε φως.
Βρωμιά πολύ. Καθαριστικά μας δίνουν με το σταγονόμετρο. Μέχρι και αρουραίοι βγαίνουν από τις τουαλέτες.
Κάποια στιγμή είχαν βουλώσει τα πάντα: οι τουαλέτες και η μια από τις τρεις ντουζιέρες, που λειτουργεί. Αλλά τα ξεβούλωσαν. Μετά από κάποιες μέρες που μας έφαγε η μπόχα.
Στη μονάδα γάντια για τις τουαλέτες δεν υπάρχουν. Πληρώναμε κάποιοι από την τσέπη μας για να αγοράσουμε. Άλλοι αγόραζαν και χλωρίνες
Κλινοσκεπάσματα είχαν να πλυθούν τουλάχιστον χρόνο και τα έστειλαν για πλύσιμο αφού υπήρξε η Ψώρα!
Αλλιώς δε θα γίνονταν τίποτε.
Επίσης το ΚΨΜ πουλάει πιο ακριβά από ότι αγοράζει, για να βγάζει και καλά κάποιο κέρδος για να γίνονται διάφορες εργασίες στη μονάδα.
Προσοχή, ο ΚΨΜιτζής δεν το κάνει από μόνος του,  αυτό είναι εντολή.
Άλλα χτυπάει στην ταμιακή, άλλα πληρώνουμε.
Πχ το νερό μπορεί να το παίρνει 11 λεπτά και το δίνει 20.
Αλλά η ταμειακή χτυπάει 11!
Δε φαίνεται δηλαδή πουθενά αυτό.
Αλλά το χειρότερο ήταν η ψώρα.
Μας έστειλαν ενώ το γνώριζαν όλοι!
Αυτός είναι βεβαίως ο Στρατός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του Τσίπρα και του Καμμένου, που δαπανά εκατομμύρια ευρώ για τις ασκήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και εκατομμύρια ευρώ για να στείλει του πρώην ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο Πρόεδρο στον Στρατιωτική Επιτροπή της Ε.Ε.
Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι ο Στρατός και η υποχρεωτική θητεία είναι απλώς εργασιακή εκμετάλλευση, είναι μια πραγματικά πολύ ακριβή και εξίσου επικίνδυνη ιστορία.
Πρέπει τώρα να Αντισταθούμε.
Μονόδρομος για τους φαντάρους η πάλη για την Υπεράσπιση του Φαντάρου Πολίτη με στολή.
Η καθημερινή συνδικαλιστική πάλη.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Diktiospartakos.blogspot.com
  • Blogroll

  • Blog Archive