Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί να σας πιστέψουμε κ.Κατρούγκαλε;;;;;

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015
Σχέδιο μεγάλων ανατροπών στο συνταξιοδοτικό φέρεται να επεξεργάζεται επιτροπή σοφών του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών. Το δημοσίευμα, που προκάλεσε αίσθηση, διέψευσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για «περίεργο» και απολύτως ανακριβές δημοσίευμα στα «όρια του προβοκατόρικου» και της «μονταζιέρας».

Αναγγέλλοντας το πρώτο θέμα της, η Εφημερίδα των Συντακτών αποκαλύπτει σήμερα «Σχέδιο ΣΟΚ στις συντάξεις» με κύρια σημεία i) 600 ευρώ ανώτατη σύνταξη ii) εθνική σύνταξη από 250-400 ευρώ iii) ανταποδοτική ακόμη και 150 ευρώ. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να θεσμοθετήσει καταβαλλόμενες ενοποιημένες κύριες και επικουρικές συντάξεις της τάξης των 500-600 ευρώ για όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο αυτούς που θα συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει:


    Μηνιαία εθνική σύνταξη που θα είναι συνδεδεμένη με το κατώφλι κινδύνου φτώχειας (60% του μέσου εισοδήματος, δηλαδή σήμερα 432 ευρώ) και θα χορηγείται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
    Το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό σύνταξης, μέρος του οποίου θα αποτελεί η εθνική σύνταξη, θα προκύπτει από την προσθήκη στην εθνική σύνταξη της ανταποδοτικής (θα βγαίνει από το σύνολο των εισφορών που έχει δώσει στο σύστημα ο συνταξιούχος ως εργαζόμενος, που σημαίνει ότι μπορεί να είναι και της τάξης των 150 ευρώ, δεδομένης της μαύρης εργασίας στην οποία χιλιάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες, εργαζομένων εξαναγκάστηκαν από τους εργοδότες τους).

Koutipandoras
  • Blogroll

  • Blog Archive