Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ψινάκης, Αλκηστις, Σπαλιάρας και ΚΑΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2015
Aλκηστις Πρωτοψάλτη, Ηλίας Ψινάκης «Με αγανάκτηση και οργή παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το σεξιστικό παραλήρημα του δημάρχου Μαραθώνα απέναντι στις γυναίκες αρχαιολόγους του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου» αναφέρει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων 
 
Στην αρχή γελούσαμε λίγο, ο Ηλίας Ψινάκης πρόσθετε μια, ας πούμε, πικάντικη νότα στην πολιτική ως δήμαρχος Μαραθώνα. Η αισθητική του βέβαια ήταν πάντοτε επιπέδου...
πίστας μπουζουκιών στην παραλιακή, οι περισσότεροι ωστόσο συνεχίζαμε να θεωρούμε κάπως γραφικές τις κινήσεις του, οπότε δεν δίναμε και τόση σημασία.
Ασυγκράτητος ο Ηλίας Ψινάκης, δεν περιμέναμε να φερθεί διαφορετικά και τώρα, με τη συναυλία της Αλκ. Πρωτοψάλτη. Είχε προηγηθεί και η υπουργοποίηση, ήταν και όλες οι κάμερες εκεί, πεδίον δόξης λαμπρόν ανοίχτηκε μπροστά του.
«Το πρόβλημα είναι μερικοί κομπλεξικοί μαζί με τις διάνοιες και μερικές αγάμητες που εμποδίζουν πάρα πολύ την ανάπτυξη της Ελλάδος γενικότερα» είπε για τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που δεν του έδωσαν την άδεια να κάνει τη συναυλία στον Τύμβο του Μαραθώνα.
Και συνέχισε με το γνωστό στιλ του: «Γι’ αυτές που είπαμε, θα τους πετάξουμε τον Σπαλιάρα να τις ξεμπουκώσει να ηρεμήσουμε!». Ο Σπαλιάρας, αν δεν το γνωρίζετε, είναι ένας τύπος που δήλωσε πρόσφατα πως έχει κάνει σεξ με περισσότερες από τέσσερις χιλιάδες γυναίκες.
Το θέμα στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, δεν ήταν τόσο ο Ηλίας Ψινάκης όσο η υπουργός Τουρισμού, Αλκηστις Πρωτοψάλτη. Πολλοί την κατηγόρησαν πως άκουσε τη σεξιστική επίθεση του δημάρχου προς το ΚΑΣ χωρίς να βγάλει άχνα. Ισως και να μην είχε συνηθίσει τη θεσμική της ιδιότητα ώστε να αντιδράσει.
Η ίδια με χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση εξήγησε πως δεν ήταν παρούσα την επίμαχη στιγμή: «Για λόγους αποκατάστασης των πραγμάτων και αποτύπωσης της αλήθειας θέλω να διευκρινίσω ότι η δήλωση αυτή δεν έγινε ενώπιόν μου και ήδη έχω διαχωρίσει τη θέση μου από νωρίς μιλώντας απευθείας με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού» είπε.
Στον Ηλία Ψινάκη απάντησε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. «Με αγανάκτηση και οργή παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το σεξιστικό παραλήρημα του δημάρχου Μαραθώνα απέναντι στις γυναίκες αρχαιολόγους του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Το “ατόπημά” τους, κατά τον εν λόγω κύριο, ήταν η μη παραχώρηση του ιστορικού χώρου του Μαραθώνα για συναυλία που είχε προγραμματίσει χωρίς την απαιτούμενη έγκριση του αρμόδιου αρχαιολογικού οργάνου».
Και στηλιτεύουν και την κυρία Πρωτοψάλτη που δεν αντέδρασε, καλώντας «την ηγεσία των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού να πάρει σαφή θέση αντίθεσης και καταδίκης αυτής της πρωτοφανούς στον δημόσιο λόγο σεξιστικής αθλιότητας και χυδαιολογίας».
Υπέρ των αρχαιολόγων και του σπουδαίου έργου τους τάχθηκε και η Αλκηστις στην ανακοίνωσή της. «Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, διαχωρίζω τη θέση μου από αυτή τη φρασεολογία που είναι αντίθετη με τον πολιτισμό μου, το ήθος μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκας και ως Ελληνίδας» σημείωσε.

EFSYN.GR
  • Blogroll

  • Blog Archive