Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015


Συγκλονιστική είναι η καταγγελία γονέων που στάλθηκε στην ΟΙΕΛΕ για την Ελληνογαλική Σχολή Αγίας Παρασκευής η οποία αναφέρει πως η διοίκηση του σχολείου απομονώνει παιδιά ....
γονέων που οφείλουν μέρος των διδάκτρων στο χώρο της γραμματείας και δεν τους επιτρέπει την είσοδο στην τάξη με τους συμμαθητές τους.
Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας 

"Αναμφίβολα από την καταβολή των διδάκτρων εξαρτάται η επιβίωση των ιδιωτικών σχολείων. Ωστόσο οι διοικήσεις τους έχουν τη δυνατότητα δια της νομικής οδού να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα, χωρίς να εμπλέκουν τους μαθητές" σημειώνει η ΟΙΕΛΕ.

"Η χρησιμοποίηση των παιδιών με αυτό τον πρωτοφανή τρόπο για να εξαναγκαστούν οι γονείς να καταβάλλουν τα χρωστούμενα αποτελεί  αντιπαιδαγωγική πράξη ωμής βαρβαρότητας που πλήττει την αξιοπρέπεια και τραυματίζει τον ευαίσθητο, ψυχικό κόσμο τους. Ενημερωθήκαμε, δε, πως υπάρχει για το ίδιο σχολείο καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου (1599/2000), καθώς η διοίκησή του απαγόρευε τη φοίτηση μαθητή, ώστε να εξαναγκαστούν οι γονείς του να καταβάλλουν τις οφειλές τους" σημειώνει η ΟΙΕΛΕ.

Επιστολή έχει σταλθεί από την Ομοσπονδία στην Υπουργό Παιδείας και στον Διευθυντή ΠΕ Β’ Αθήνας, ώστε να ξεκινήσει άμεσα έρευνα και να εξεταστούν οι πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες όσων ενεπλάκησαν στην απαράδεκτη αυτή υπόθεση. 

Τέλος αναρωτιέται εύλογα αν "Τελικά τα ιδιωτικά σχολεία είναι αμιγείς επιχειρήσεις, ή – όπως ορίζει σαφώς το άρθρο 16, παρ. 8 του Συντάγματος – χώροι παροχής δημόσιου και κοινωνικού  αγαθού που εποπτεύονται από το κράτος;"


  • Blogroll

  • Blog Archive