Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Διορία 24 ωρών στον Χαϊκάλη να δώσει εξηγήσεις για την offshore

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 28, 2015
Στο γραφείο του θα καλέσει εντός της ημέρας τον Παύλο Χαϊκάλη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος προκειμένου να του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία το ζήτημα που έχει προκύψει με την εταιρεία off shore του απερχόμενου υπουργού.


 Αυτό δήλωσε ο ...
επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του "Άλφα".

"Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη" επεσήμανε ο Τ. Κουίκ, διευκρινίζοντας ότι σ' αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνονται φορολογική δήλωση, πόθεν έσχες, το καταστατικό - ιδιοκτησιακό καθεστώς της κυπριακής εταιρίας.

"Δεν υπάρχουν, από και για κανέναν, περιθώρια για κάτι το διαφορετικό. Να επαναλάβω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν διαφάνεια και όχι σκιές, πόσω μάλλον στο εσωτερικό τους. Δίνουν ανελέητο αγώνα εναντίον όσων τους λασπολογούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχονται την συγκάλυψη και ότι αν χρειαστεί δεν παίρνουν τις αυτονόητες προβλεπόμενες αποφάσεις τους" ανέφερε ο Τ. Κουίκ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μιλώντας στο Mega, ο Π. Χαϊκάλης παραδέχθηκε ότι διαθέτει offshore εταιρεία στην Κύπρο, υπόθεση την οποία έφεραν στο φως 18 βουλευτές της Ν.Δ. που τον "φωτογράφιζαν" με συνεχείς ερωτήσεις τους στη Βουλή, χωρίς να τον κατονομάζουν. Ο Π. Χαϊκάλης υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για offshore εταιρεία αλλά για εταιρεία που διασφαλίζει τα πνευματικά του δικαιώματα, ενώ είπε πως δεν έχει κέρδη και γι' αυτό δεν τη δήλωσε στο πόθεν έσχες, αν και ο νόμος απαγορεύει κατηγορηματικά την κατοχή εξωχώριων εταιρειών από βουλευτές.

  • Blogroll

  • Blog Archive