Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η πικρή αλήθεια της σύγχρονης ζωής μέσα σε 16 εικόνες

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015

Η τέχνη της φωτογραφίας δεν περιορίζεται μόνο στις λήψεις τοπίων και στις «παραμυθένιες» φωτογραφήσεις αλλά μπορεί επίσης να δράσει και ως καταλύτης της αλλαγής, όπως άλλωστε και κάθε μορφή τέχνης.
Και ο καλλιτέχνης Steve Cutts πιστεύει ότι πολλά πράγματα στον κόσμο μας θα έπρεπε να είναι τελείως διαφορετικά.
Γι’αυτό άλλωστε έχει ξοδέψει τα τελευταία χρόνια της ζωής του ....
δημιουργώντας animation και σκίτσα που δε «μασάνε τα λόγια» τους όσον αφορά την παράνοια της κοινωνίας μας και μας αναγκάζουν να αναθεωρήσουμε την πραγματικότητά μας..
Ο Steve Cutts είναι με λίγα λόγια ένας εικονογράφος και animator από το Λονδίνο που φτιάχνει βίντεο και εικόνες που επικρίνουν τη σύγχρονη ζωή. Ο ίδιος άλλωστε δηλώνει ότι η παραφροσύνη της ανθρωπότητας είναι μια ατελείωτη πηγή έμπνευσης.
Έτσι λοιπόν και σε αυτή του τη συλλογή ο Steve Cutts φρόντισε ώστε κάθε μια από τις φωτογραφίες που ακολουθούν να έχει βαθύ νόημα ώστε μας κάνουν να σκεφτούμε κάποια πράγματα.
Τα θέματά που βρίσκονται στον πυρήνα της κριτικής του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα και αφορούν τις σύγχρονες συνθήκες εργασίας, τον καταναλωτισμό, την εξάρτηση από τα social media, την πολιτική και τη φτώχεια.

Δείτε παρακάτω την πιο απεχθή πλευρά της κοινωνίας μας, μέσα από τα 16 σκίτσα που καθηλώνουν και κρύβουν δυνατά μηνύματα!
81
82



83


 
84



85



86


87


88


89


90


91


92


93


94


95


96




Αναδημοσίευση από: http://www.david-avramidis.gr

 
  • Blogroll

  • Blog Archive