Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Τζιχαντιστές μαθαίνουν μικρά παιδιά με κούκλες πως να αποκεφαλίζουν

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2015
Σε πρόγραμμα εκπαίδευσης παιδιών που περιλαμβάνει ακόμα και πρακτικές αποκεφαλισμού πάνω σε κούκλες, επιδίδονται οι τζιχαντιστές.

Τα παιδιά αυτά είναι θύματα απαγωγής από χωριά της Συρίας και των γειτονικών κρατών, στα οποία έχουν δημιουργήσει θύλακες οι τζιχαντιστές.

Στις αποκαλύψεις των λεπτομερειών αυτών, προέβησαν έφηβοι, οι οποίοι κατάφεραν να φύγουν πριν έναν χρόνο και παραχώρησαν συνέντευξη στο Associated Press . Τα αγόρια αυτά είχαν απαχθεί και είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπαίδευσης προκειμένου να μετατραπούν σε μαχητές του ισλαμικού στρατού.

Περισσότερα από 120 παιδιά έχουν εμφανιστεί σε βίντεο αποκεφαλισμών. Σύμφωνα με τις ομολογίες, οι έφηβοι που εκπαιδεύονταν παρακολουθούσαν τα συγκεκριμένα βίντεο και αμέσως μετά, ο εκπαιδευτής τους έδινε από μία κούκλα και ένα σπαθί, προκειμένου να εφαρμόσουν όλα όσα είχαν παρακολουθήσει νωρίτερα.

Βασικό ρόλο στην εκπαίδευση κατείχε και η μελέτη του Κορανίου. Για να ξεγελάσουν τα μικρά παιδιά οι τζιχαντιστές τους μοιράζουν και αναψυκτικά.
Ένας 14χρονος που κατάφερε να δραπετεύσει από ένα στρατόπεδο του Ισλαμικού Χαλιφάτου ανέφερε ότι οι εξτρεμιστές αιχμαλωτίζουν τα αγόρια, κατακρεουργούν τους ηλικιωμένους και πουλούν ως σκλάβες τις γυναίκες.

«Μας μαθαίνουν πώς να κρατάμε ένα σπαθί και μας δείχνουν πώς να χτυπάμε με αυτό, να αποκεφαλίζουμε. Μου είπαν ότι ήταν το κεφάλι ενός άπιστου», ανέφερε το αγόρι.
Μόλις την περασμένη βδομάδα κυκλοφόρησε βίντεο με ένα αγόρι να αποκεφαλίζει έναν Σύριο στρατιώτη υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα. Τον περασμένο μήνα ένα άλλο βίντεο έδειχνε 25 παιδιά να εκτελούν 25 Σύριους στρατιώτες, πυροβολώντας στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή, περισσότερα από 1.100 παιδιά από τη Συρία έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών τον τελευταίο χρόνο, από τα οποία τα 52 έχουν σκοτωθεί, ενώ οκτώ από αυτά, ήταν βομβιστές αυτοκτονίας.

Koutipandoras
  • Blogroll

  • Blog Archive