Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Διεθνής κατακραυγή για «φεστιβάλ» σφαγής σκύλων στην Κίνα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2015

Κατακραυγή ακτιβιστών και φιλοζωικών οργανώσεων έχει προκαλέσει «φεστιβάλ» σφαγής σκύλων στη νότια Κίνα. Εικόνες βαρβαρότητας κάνουν τον γύρο του κόσμου και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης να προσπαθήσει να βάλει φρένο τη διοργάνωση, αυτή διεξάγεται κανονικά.

Το φεστιβάλ, το οποίο οργανώνεται κάθε χρόνο κατά το θερινό ηλιοστάσιο στη Γιουλίν, στη νότια περιφέρεια του Γκουανγκσί, δέχεται έντονες επικρίσεις. Διαδηλωτές ....
που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία στην πόλη αναγκάστηκαν να διαλυθούν, όταν άγνωστοι τους κυνήγησαν.
Γύρω στους δέκα υπερασπιστές των ζώων κρατούσαν πανό μπροστά από την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, όμως περίπου 20 άγνωστοι κατέφθασαν και τους ανάγκασαν να φύγουν τρέχοντας.


«Αγωνισθείτε εναντίον του παράνομου εμπορίου του κρέατος σκύλου», «Τιμωρήστε την παράνομη μεταφορά σκυλιών», έγραφαν τα πανό πριν τα σκίσουν οι αντιδιαδηλωτές.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων στη Ρώμη προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την πρεσβεία της Κίνας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο «φεστιβάλ» αλλά εμποδίζονται από την αστυνομία.
Στην Κίνα δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την κατανάλωση κρέατος σκύλων, όμως οι προασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων ζητούν να γίνονται σεβαστοί οι υφιστάμενοι υγειονομικοί και διοικητικοί κανονισμοί.
«Τα περισσότερα από τα ζώα αυτά είναι κλεμμένα ζώα συντροφιάς και τα περισσότερα από τα φορτηγά που φέρνουν μέχρι εδώ το σκυλίσιο κρέας, το κάνουν παραβιάζοντας τους πολύ ρητούς νόμους της Κίνας για τα ζώα που προορίζονται για να καταναλωθούν από τον άνθρωπο», δήλωσε ο Άνταμ Παρασκάντολα, υπεύθυνος της οργάνωσης Humaine Society -με έδρα την Ουάσινγκτον- για θέματα που αφορούν τη βαναυσότητα σε βάρος των ζώων.

«Για πόσο καιρό η Κίνα θα επιτρέπει στις αρχές της Γιουλίν να παραβιάζουν κατ' αυτό τον τρόπο τον νόμο;», αναρωτιέται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Το «φεστιβάλ» της ντροπής
Κάθε χρόνο, έως 10 εκατ. σκυλιά σκοτώνονται για το κρέας τους στην Κίνα, από τα οποία έως 10.000 κατά το φεστιβάλ της Γιουλίν, σύμφωνα με την Humaine Society.
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την ένωση Animals Asia, η οποία έχει την έδρα της στο Χονγκ Κονγκ, τα περισσότερα από τα σκυλιά αυτά είτε τα κλέβουν από τους ιδιοκτήτες τους, είτε είναι αδέσποτα.


Το φεστιβάλ της Γιουλίν, στη διάρκεια του οποίου τα σκυλιά στοιβάζονται σε κλουβιά πριν θανατωθούν, έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις στην Κίνα, αλλά και το εξωτερικό.
Οι αρχές της Γιουλίν κράτησαν αποστάσεις μετά το επεισόδιο με τους διαδηλωτές, αρκούμενες να κάνουν λόγο για «τοπική συνήθεια» στην οποία λαμβάνουν μέρος «μερικοί κάτοικοι», αλλά υποστήριξαν πως η πόλη «ουδέποτε οργάνωσε "φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος"».
Οι διοργανωτές του φεστιβάλ μιλούν για μια προγονική πολιτιστική παράδοση, η οποία ωθεί πολλούς Κινέζους, ιδιαίτερα στη νότια και τη βορειοανατολική Κίνα, να καταναλώνουν σκυλίσιο κρέας. Περίπου 30 εκατομμύρια κινεζικά νοικοκυριά έχουν έναν σκύλο.
Το Σάββατο, μια Κινέζα πλήρωσε σχεδόν 1.000 ευρώ για να αγοράσει 100 σκύλους και να τους σώσει τη ζωή, ανέφεραν κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
  • Blogroll

  • Blog Archive