Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, που σημαίνει ότι οι συνθήκες δε βελτιώνονται παρά το γεγονός ότι υπάρχει ενημέρωση του ΓΕΣ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας.
Πρώτη Καταγγελία συναδέλφου φαντάρου
Δε θα κάτσω να γράψω πολλά. Φαντάζομαι, έχετε ήδη πάρει πολλά μηνύματα γα την κατάσταση στην 181 ΜΚ/Β.
Τα πράγματα δε βελτιώνονται με τίποτα. Αντιθέτως...
Μετά την ανάρτηση των πρώτων κειμένων, υπήρξαν λόγια και υποσχέσεις για κάτι καλύτερο, το οποίο δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα, αντί για 6, κάνουμε πλέον 8 ώρες τη μέρα σκοπιά, ανά 4 ώρες.

Στο ενδιάμεσο ούτε κουβέντα για ύπνο. Γιατί; Γιατί όλο και κάποιο δέντρο θυμήθηκε να ρίξει τα κουκουνάρια του και εμείς ως δούλοι τα μαζεύουμε. Και άλλα πολλά χρήσιμα τέτοια κατορθώματα.
Η αδιαφορία του διοικητή  απερίγραπτη. Δεν υπάρχουμε για αυτόν. Δεν είμαστε άνθρωποι, απλά μηχανές καθαριότητας και αγγαρείας.
Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει «ΤΩΡΑ» πριν είναι αργά για κάποιους φαντάρους, οι οποίοι βέβαια κάτω από το βάρος συνεχών απειλών ότι θα χάσουν τις άδειες τους, δεν μιλάνε ποτέ.
Η μόνη μας δύναμη είναι αυτά τα κείμενα. Ενημερώστε άμεσα τον κόσμο τι συμβαίνει μήπως και βοηθηθούμε κάπως.
Η επικείμενη επίσκεψη του Ταξιάρχου έχει καταφέρει να μας κόψει και τα υπηρεσιακά για να τα δει όλα τέλεια και να σκέφτεται τι όμορφα λειτουργούν όλα...»!
Έχει σημασία όμως να θυμηθούμε την προηγούμενη καταγγελία των συναδέλφων, που είχε δημοσιευτεί πρίν από 20 μέρες και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015.
Δεύτερη Καταγγελία:  181 MK/B XΩΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 33 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΝΟΥ Πραγματικά, που να περισσέψουν φαντάροι για τις μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων αφού το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας προτιμά να μαζέψει χιλιάδες φαντάρους ως Υπηρέτες στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν φθηνές διακοπές οι στρατιωτικοί. Δείτε τι πράττουν οι νέοι Υπουργοί Άμυνας Καμμένος-Ήσυχος που μας φλόμωσαν προεκλογικά στις υποσχέσεις που μετά "ξέχασαν", για να καλύψουν ακολούθως το κενό με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τα εθνικιστικά.  
      ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ!!! Οι στρατιώτες για να βγάλουν τις υπηρεσίες στην 181 μκ/β "χωκ" είναι πλέον πολλοί λίγοι. Έχουμε να βγούμε από το στρατόπεδο με διανυκτέρευση έως και 25-30 ημέρες.  Δίνονται υπηρεσιακά σημειώματα 6-7 ωρών και μετά επιστρέφουμε για υπηρεσία πάλι. Σημειώνουμε ότι εκτός από υπηρεσία σκοπιάς ή θαλαμοφύλακα εκτελούμε και χρέη Οργάνου ανά κάποιες ημέρες. 
Ο χρόνος για ξεκούραση είναι ελάχιστος! Μέχρι και ο μάγειρας του στρατοπέδου που είναι φαντάρος εκτελεί εκτός από την υπηρεσία του μάγειρα, αυτή του οργάνου και σκοπού ή θαλαμοφύλακα και καθαριότητας... 
Ο διοικητής της Μοίρας δεν κάνει κάτι ώστε να φέρει άτομα στις μονάδες του. 
Κοιμόμαστε όπου βρούμε λίγο χρόνο και χώρο ώστε να ανταπεξέλθουμε στην πίεση.

Λόγω έλλειψης ατόμων ο πυροβολάρχης μας κόβει τις άδειες που δικαιούμαστε επειδή δεν βγαίνουν οι υπηρεσίες!
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και η υπομονή εξαντλείτε!!! Φέρτε κόσμο στην μοίρα, έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο σωματικό και ψυχολογικό, γεγονός που προκαλεί συχνά εντάσεις μεταξύ μας, είναι υπεύθυνο για τις όποιες παρατυπίες που η διοίκηση εκμεταλλεύεται για να μας τιμωρήσει σκληρά, ενώ πολλοί μεταξύ μας καταρρέουν.
Πλέον ο κίνδυνος πολύ επικίνδυνων και δραματικών συνεπειών είναι παραπάνω από ορατός ορατός.
Απαιτούμε άμεσα την παρέμβαση του ΓΕΣ και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
ΠΩΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΠ.ΟΠ. ΣΤΗΝ 181 ΜΚ/Β HAWK;
Αυτός είναι ο στρατός του ΑΓΕΣ Τελλίδη και των Καμμένου-Ήσυχου.
Ρυθμό πολυβόλου έχουν οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων που φτάνουν συνεχώς στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Αυτή τη φορά μας αποκαλύπτεται η σαπίλα των Μισθοφόρων του Ελληνικού Στρατού, η άρρωστη νοοτροπία και πρακτική σημαντικού τμήματος των ΕΠ.ΟΠ., που αφού ακολούθησαν τις πιο άθλιες τακτικές παρακαλώντας τον κάθε αστό πολιτικό-δεσπότη-ανώτατο στρατιωτικό για να χωθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις,  τώρα αράζουν κανονικά. Και απολαμβάνοντας την Ανοχή των αξιωματικών και των διοικητών, αρέσκονται όλοι μαζί να χώνουν τους απλήρωτους δούλους των μονάδων, τους φαντάρους.  Η νέα καταγγελία είναι αποκαλυπτική: 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από έναν στρατιώτη      
ΕΙΜΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΗΝ 181 HAWK ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ.
ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΥΠΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ. Η ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΕΙ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΟΠ ΛΟΧΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΙΝΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΟΡΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ!
ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΩΝΟΥΝ ΟΠΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ-ΑΓΚΑΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΝΑ ΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ!
ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΑΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΡΑΞΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΠΛΙΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΟΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΞΩΣΤΡΑΤΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ! Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΠ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ. ΕΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive