Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ματαιοπονούν προσπαθώντας να εξαργυρώσουν τα προεκλογικά γραμμάτια προς τους πολίτες που τους έβαλαν στη βουλή, η κυβέρνηση τους γράφει στα παλιά της τα παπούτσια, έχοντας κάνει συμφωνίες υπερ των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων.

Έτσι μετά την απόπειρα τροπολογίας των 29 βουλευτών του Σύριζα, για την κατάργηση των αισχρών νόμων Ρέππα και Βορίδη, την αποτυχημένη προσπάθεια στελεχών του Σύριζα να συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα των διοδίων, έρχοντια οι βουλευτές Μαγνησίας του Σύριζα να διαμαρτυρηθούν για την αστυνόμευση με το Νόμο Βορίδη στα διόδια Πελασγίας από μια αστυνόμευση που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και όλων των μπομπολαίων.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει την πάπια, αλλά ξεκάθαρα έχει ταχθεί υπέρ των μεγαλοεργολάβων.
Και διόλου συμπτωματικά, είναι οι ίδιοι οι μεγαλοεργολάβοι που αφού δέχτηκαν πολλά δις ευρώ επιχορηγήσεων, από το στράγγαλισμα του λαού, είχαν και ευνοϊκές αποφάσεις για τα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.
Από την άλλη δεν ακούγεται κουβέντα, τόσο από κυβέρνηση Σύριζα- Ανέλ, όσο και από τους βουλευτές της, για τις εκατοντάδες διώξεις σε βάρος αγωνιστών του κινήματος, που με χαλκευμένες κατηγορίες για φθορές κινδυνεύουν να καταδικαστούν προς δόξα του κράτους των μεγαλοεργολάβων.
Πρέπει να απαιτήσουμε εκτός των άλλων (κατάργηση όλων των συμβάσεων παραχώρησης, κατάργηση των νόμων  Ρέππα και Βορίδη, καταλογισμό ευθυνών και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για την παράδοση των εθνικών μας δρόμων και την κατασπατάληση δισεκατομμυρίων ευρώ υπέρ των μεγαλοεργολάβων, αποκάλυψη των υπόγειων διαδρομών μεταξύ πολιτικών, μεγαλοεργολάβων και τραπεζιτών κα),  την παύση όλων των στημένων διώξεων εναντίον των αγωνιστών πολιτών και το σταμάτημα της τρομοκρατίας με πρόστιμα εναντίον των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω απο νωρίς, προεκλογικά, είχε προειδοποιήσει το λαό ότι η κυβέρνηση του Σύριζα ήρθε να συνεχίσει, πιό ξεδιάντροπα, την πολιτική των προκατόχων της, υπερ των συμφερόντων των παρασίτων καπιταλιστών που απομυζούν τον τόπο και το λαό.
Μόνη λύση αποτελεί ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας πολιτικής  ανυπακοής με στόχο του να πάρει ο λαός τις τύχες του στα χέρια του, στέλνοντας κεφαλαιοκράτες και τα πολιτικά τους τσιράκια στον καιάδα της ιστορίας.

- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ

- ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ

- ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΡΕΠΠΑ ΚΑΙ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

- ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

- ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ

 ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

www.oxidiodia.gr
www.kinimadenplirono.eu


Βλέπε παρακάτω και την ερώτηση των Βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ:...


Ερώτηση των βουλευτών Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ για την λειτουργία της αστυνόμευσης στα διόδια Πελασγίας

Ερώτηση προς  τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την λειτουργία της αστυνόμευσης στα διόδια Πελασγίας κατέθεσαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής,  Κώστας Δελημήτρος, Αλέξανδρος Μεικόπουλος,  Κατερίνα Παπανάτσιου και Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου
Σας είναι γνωστή η δράση του κινήματος «δεν πληρώνω» ως αντίδραση στις υπέρογκες και εν πολλοίς αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις διέλευσης από τα διόδια της ΠΑΘΕ, ειδικά στις περιοχές Μαγνησίας, Λάρισας και Φθιώτιδας, όπου η πυκνότητα των διοδίων και τα υψηλά τέλη διέλευσης ακόμη και για κοντινές διαδρομές κάνουν απαγορευτική τη χρήση του δρόμου από κατοίκους και επαγγελματίες των συγκεκριμένων περιοχών.
Σας είναι επίσης γνωστό ότι τα οχήματα που διέρχονται δίχως την πληρωμή του τέλους διέλευσης καταγράφονται από κάμερες που έχει εγκαταστήσει ο παραχωρησιούχος «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.», βεβαιώνονται ως παραβάσεις και αποστέλλονται οι πράξεις βεβαίωσης με το προβλεπόμενο πρόστιμο στον θεωρούμενο ως παραβάτη οδηγό.
Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι καταγγελίες και οι αναφορές πολιτών για τη λήψη τέτοιων βεβαιώσεων, λόγω διέλευσης από τα διόδια Πελασγίας, στη Φθιώτιδα, χωρίς την καταβολή του τέλους διοδίων. Οι καταγγελίες και οι αναφορές επισημαίνουν τα εξής:
1. Η βεβαίωση της παράβασης αποστέλλεται από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας, που εδρεύει στον Αλμυρό Μαγνησίας.
2. Στο σταθμό διοδίων Πελασγίας συνήθως δεν υπάρχει όχημα της Τροχαίας με προσωπικό που να διαπιστώνει αυτοπροσώπως την παράβαση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κ.Ο.Κ. ή με τη χρήση τεχνικών ή ηλεκτρονικών μέσων.
3. Δεν υπάρχει σχετική προειδοποίηση προς τους διερχόμενους οδηγούς με σταθερές ή κινητές πινακίδες για την ύπαρξη και λειτουργία τέτοιων μέσων, όπως επίσης ορίζει ο Κ.Ο.Κ..
Είναι προφανές ότι το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας χρησιμοποιεί, για τη βεβαίωση των παραβάσεων, την αναγνώριση των οδηγών και την αποστολή σχετικών πράξεων επιβολής προστίμων, τις ιδιωτικές κάμερες που έχει εγκαταστήσει ο παραχωρησιούχος.
Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Aπό πού προβλέπεται να λειτουργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας, για λογαριασμό ιδιώτη, εν προκειμένω της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.» και μάλιστα στην περιοχή της Φθιώτιδας;
2) Μπορεί το συγκεκριμένο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας να χρησιμοποιεί κάμερες ιδιώτη, των διοδίων, και να χειρίζεται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μέσω τρίτων κατά παράβαση των οριζομένων στον Κ.Ο.Κ. (άρθρο 104, παρ. 4);
3) Υπάρχει η προβλεπόμενη από τον Κ.Ο.Κ. κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας, Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης, με την οποία να καθορίζεται ο τρόπος τοποθέτησης των ιδιωτικών καμερών, οι τεχνικές προδιαγραφές αυτών, ο τρόπος λειτουργίας για τη διαπίστωση των παραβάσεων και ο τρόπος αξιολόγησης των στοιχείων που συλλέγονται;
4) Έχουν υπόσταση οι πληροφορίες, ότι το συγκεκριμένο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας έχει δεχθεί στο παρελθόν δωρεές από τον παραχωρησιούχο «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.»;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μπαλλής Συμεών
Δελημήτρος Κώσταντίνος
Μεικόπουλος Αλέξανδρος
Παπανάτσιου Κατερίνα
Τζήκα-Κωστοπούλου Δανάη


  • Blogroll

  • Blog Archive