Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Στον ανακριτή οδηγείται την Τετάρτη ένας 49χρονος πρώην ναυαγοσώστης, ο οποίος συνελήφθη στην πλαζ της Βουλιαγμένης γιατί φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε γυμνά παιδάκια και είχε στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του συλληφθέντα με σκοπό να διαπιστωθεί από τυχόν καταγγελίες πολιτών, αν ενέχεται σε άλλες πράξεις, πέρα από την φωτογράφιση των παιδιών στην πλαζ.

Ο 49χρονος ήταν για αρκετές σεζόν ναυαγοσώστης στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Συγκεκριμένα έως το 2012 ενώ το 2013 εργάστηκε ως βοηθητικό προσωπικό.

Η δράση του 49χρονου αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες από το προσωπικό ασφαλείας της πλαζ που ενημέρωση την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων. Συγκεκριμένα σε χώρο της πλαζ βρέθηκε σακίδιο μέσα στο οποία υπήρχαν ένα ζευγάρι κιάλια με ενσωματωμένη οθόνη και κάμερα εγγραφής καθώς και μια κάμερα χειρός. Υπήρχε αποθηκευμένο υλικό με ανήλικα.

Από τον έλεγχο στο αρχειακό υλικό της βιντεοκάμερας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς και φωτογραφίες με γυμνά παιδιά στην παραλία.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του ιδιοκτήτη του σακιδίου ο οποίος και συνελήφθη το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και 165 ψηφιακοί δίσκοι με αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας καθώς και τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Νόμος που προβλέπει την ελεύθερη πρόσβαση στον αιγιαλό και τις παραλίες

  • Blogroll

  • Blog Archive