Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Υπό κατάληψη το ΑΠΘ - Τι υποστηρίζουν οι φοιτητές για τα επεισόδια

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Μαρτίου 20, 2015
Υπό κατάληψη τελεί το κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ. Νωρίτερα επικράτησε ένταση κατά τη διάρκεια παρέμβασης μελών των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου. Υπήρξαν μάλιστα καταγγελίες ότι μια ομάδα επιχείρησε να εισβάλει στην αίθουσα που συνεδρίαζε η Σύγκλητος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας φύλακας και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Οι φοιτητές από την πλευρά τους διαψεύδουν, ότι τραυματίστηκε εργαζόμενους και κάνουν λόγω για ανυπόστατη είδηση, που μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο και είχε μόνη πηγή πληροφορίες τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ. Σημειώνουν ότι όταν επιχείρησαν να μπουν την αίθουσα που συνεδρίαζε η Σύγκλητος για να κάνουν την παρέμβασή τους υπήρξε ένταση, χωρίς όμως σοβαρά επεισόδια και σοβαρούς τραυματισμούς. 

Την απόφαση για παρέμβαση στη Σύγκλητο είχαν πάρει πέντε φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, ενώ ο ΦΣ του Χημικού πήρε απόφαση να προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας μέχρι αύριο το πρωί που θα πραγματοποιηθεί πορεία ενάντια στις κλειστές συνεδριάσεις.

Οι φοιτητές υποστηρίζουν επίσης ότι μέλη της Συγκλήτου έκαναν λόγο για ομηρία ενώ εκείνοι απλώς τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το κτίριο της Πρυτανείας και η έξοδος ήταν απολύτως ελεύθερη. Τελικά τα μέλη της Συγκλήτου αποχώρησαν στις 20.00.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive