Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Γιατί Μπόμπολα, κ. Τσίπρα;

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015
Γιατί ..... Μπόμπολα;

 Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ  - lifo

Ο Τσίπρας έδωσε μόλις την πρώτη αποκλειστική του συνέντευξη σε ελληνικό ΜΜΕ, αλλά γιατί επέλεξε να είναι ο Μπόμπολας ο τυχερός;

 Το τουίτ του νυν Υπουργού Επικρατείας έλεγε:

"Εάν η διαπλοκή του 'Έθνους' νομίζει ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της δεοντολογίας κάνει MEGAλο λάθος. Proxy war"
Η στάση της κυβέρνησης ως προς τα παλιά ιδιωτικά μίντια (τα "καθεστωτικά" των προηγούμενων καθεστώτων) είναι ελαφρώς σχιζοφρενική.

Για σχεδόν μια πενταετία, επίσημα ή ανεπίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε στους οπαδούς του ένα αφήγημα σύμφωνα με το οποίο ο ΔΟΛ, το MEGA και -κυρίως!- ο Μπόμπολας είναι οι μεγάλοι εχθροί.

Τα πρώτα είχαν θαλασσοδάνεια, Πρετεντέρηδες και πρόσφεραν παραπληροφόρηση.

 Ο δε Μπόμπολας πέρα απ' την παραπληροφόρηση, σύμφωνα με το συριζαϊκό αφήγημα ήταν ο κακός εθνικός εργολάβος, ο διαπλεκόμενος, ο μυστικός χρηματοδότης του Ποταμιού κλπ.

Κι όμως, τις τελευταίες μέρες βλέπουμε εντυπωσιακά εξώφυλλα του περιοδικού Βήματος με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, επαινετικά άρθρα των "παλαιών" μέσων για τη νέα κυβέρνηση, και την πιο ανεξήγητη συνέντευξη όλων των εποχών, του Αλέξη Τσίπρα, στην εφημερίδα του Μπομπολα "Έθνος"....


Ως αντιπολίτευση ο Τσίπρας μας είχε δώσει την εντύπωση ότι ο Μπόμπολας είναι αυτός ο σούπερ διαπλεκόμενος ολιγάρχης που πρέπει να νικηθεί.
Μας έβαζε πανάκριβα διόδια, έφτιαχνε όλα τα εργολαβικά έργα χωρίς να το δικαιούται, χρωστούσε στο κράτος και δεν έδινε ούτε ευρώ...

Ας πούμε:

Ποιος δε θυμάται αυτό;

06 Οκτωβρίου 2014:

«Ο Μπόμπολας χρωστάει 280 εκατ. ευρώ για τις εφημερίδες του και κανείς δεν του τα έχει ζητήσει. Ιδού το διεφθαρμένο τρίγωνο: τράπεζες, πολιτικοί, ΜΜΕ» τονίζει ο Τσίπρας στο βιβλίο της Σουηδής δημοσιογράφου, Κάισα Εκις Έκμαν, για την ελληνική κρίση που φέρει τον τίτλο «Κλεμμένη Άνοιξη», και φιλοξενεί συνεντεύξη που πήρε από Ελληνες πολιτικούς, ανάμεσά τους ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου: 

«Σε παίρνουν τηλέφωνο ο Μπόμπολας και ο Κόκκαλης και λένε, για παράδειγμα, Τσίπρα, όταν γίνεις πρωθυπουργός θέλω να...».

«Τα συμφέροντά μας είναι αντίθετα!

Σκοπεύουμε να καθιερώσουμε τους κανόνες εκείνους για τα ΜΜΕ που είναι απαραίτητοι σε κάθε δημοκρατία, όπως έγινε και στην Αργεντινή.
Εδώ είμαστε ζούγκλα, οι καπιταλιστές κάνουν ό,τι θέλουν.

 Θα πω λοιπόν του Μπόμπολα ότι αν θέλει να κρατήσει τις επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ του, θα πρέπει πρώτα να καταβάλει τους φόρους και τα χρέη που του αναλογούν στην τράπεζα.

 Ο Μπόμπολας χρωστάει 280 εκατ. ευρώ για τις εφημερίδες του και κανείς δεν του τα έχει ζητήσει. Ιδού το διεφθαρμένο τρίγωνο: τράπεζες, πολιτικοί, ΜΜΕ».

Ή κι αυτό το πρόσφατο:
 27/2/15:
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κήρυξε τον πόλεμο στον Μπόμπολα με αφορμή τις Σκουριές, μέσα από την ανάκληση των δύο πολεοδομικών αδειών για το εργοστάσιο της Eldorado Gold.

Η ιδιαίτερη μνεία του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, την ώρα που τα βλέμματα όλης της χώρας ήταν στραμμένα επάνω του εν αναμονή της ανακοίνωσης των πρώτων νομοσχεδίων που θα καταθέσει η κυβέρνηση, μόνο τυχαία δεν είναι.

Ή αυτό νωρίτερα 14/5/12:

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις Τσίπρα για Μπόμπολα:

Υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη στον τόπο; «Το 2003, το Ελληνικό δημόσιο πήρε πίσω από την εταιρεία TVX Gold την επίμαχη έκταση που είχε παραχωρήσει προς εκμετάλλευση αντί του ποσού των 11 εκ. ευρώ.

 Αμέσως μετά, παραχώρησε αυτή την έκταση αντί του ιδίου ποσού, που είχε δώσει στην TVX, στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, στην οποία μεγαλομέτοχοι είναι ο κύριος Μπόμπολας, ο κύριος Κούτρας κλπ.

Εγώ βλέπετε, δεν μπορώ να αποφύγω να λέω ονόματα. Όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»!

Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί.

Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν!

Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις.

Βέβαια εγώ έχω πολιτικό κόστος γι' αυτό.
Όπως βλέπετε, δεν λένε «τι καλός που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»!


Ή αυτό λίγο πριν τις εκλογές:

17/1/15: ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!

Διαδικτυακό διάλογο με πολίτες μέσω Twitter είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

 Ο κ. Τσίπρας έστειλε ξανά μήνυμα στους εθνικούς εργολάβους [Εθνικός εργολάβος είναι το 'παρατσούκλι' που έχουν δώσει στον Γ. Μπόμπολα] λέγοντας πως θα τους τιμωρήσει.

 Όπως επανέλαβε, θα εξεταστούν τα δάνειά τους, ενώ υπογράμμισε πως η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τα κανάλια.



*** Γιατί Μπόμπολα; Και μετά απ' όλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να δώσει την πρώτη αποκλειστική του συνέντευξη ως Πρωθυπουργός σε ελληνικό ΜΜΕ, όχι πχ. στην Αυγή, ούτε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ούτε καν στην Ελευθεροτυπία, αλλά στο Έθνος, του Πήγασου.

Πώς επιλέχτηκε άραγε το Έθνος του Μπομπολαίϊκου, του Mega Channel, των χρεών;

Όταν τον πήρε ο Μπόμπολας (ο νεότερος πλέον) για να του πει "δώσε μου τη σπουδαιότερη αποκλειστική συνέντευξή σου, την πρώτη σου σε ελληνικό ΜΜΕ", ο Τσίπρας γιατί δεν του είπε επι λέξει:
 «Αν θέλεις να κρατήσεις τις επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ σου, θα πρέπει πρώτα να καταβάλεις τους όλους φόρους και τα χρέη που σου αναλογούν στην τράπεζα», αλλά μόνο του είπε «ΟΚ, σε σένα θα τη δώσω;»

Δεν είναι έγκλημα, αλλά είναι εξαιρετικά παράδοξο, και ο συμβολισμός του είναι, το λιγότερο, απογοητευτικός.

Γιατί Μπόμπολα;

Τι απέγιναν οι πολεμικές απειλές για την «διαπλοκή του Έθνους»;
Εκείνη η «τιμωρία για τα πάρτυ των εθνικών εργολάβων»;

Τι άλλαξε από τότε;

Γιατί να πρέπει ο μέσος συριζαίος ψηφοφόρος που μεγάλωσε θεωρώντας τους Μπομπολες διαπλεκόμενους, χρηματοδότες του Ποταμιού, σατανάδες της ενημέρωσης, τώρα να τους θεωρεί αξιόλογους επιχειρηματίες που τους επιλέγει ο Πρωθυπουργός για την σημαντικότερη μέχρι τώρα συνέντευξή του;

Γιατί όποιος τολμούσε πάντοτε να θέτει τέτοια ερωτήματα θεωρείται τώρα εχθρός του κράτους ή δοσίλογος ή γερμανοτσολιάς, ενώ όποιος καταπίνει αμάσητα πράγματα που πριν δυο μήνες κριτίκαρε θεωρείται πατριώτης και νοήμων άνθρωπος;

 Για την ιστορία, η πιο χαρακτηριστική ατάκα του Τσίπρα στη συνέντευξη στο Έθνος είναι η εξής: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος.»




Πηγή: www.lifo.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive