Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, Πρόεδρος επίσης του ακροδεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ, επιχειρούν να μας πείσουν για την ανάγκη «εθνικής ενότητας» και «συναδέλφωσης Στρατού-Λαού», ενώ... παράλληλα μετονομάζουν τα Μνημόνια και την Τρόϊκα, αποδεικνύεται η ταξικότητα της πολιτικής που θέλουν αν μας επιβάλλουν.
Μόλις κατακάτσει ο μιλιταριστικός κουρνιαχτός από τα εθνικιστικά γλέντια που θα τα ζήλευε και η Χούντα.
Την «κοινωνική προσφορά του Στρατού στους άπορους» με τους φόρους του λαού μας, την απλήρωτη εργασία των φαντάρων που παίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ φιλοτεχνώντας το πατερναλιστικό προφίλ του νέου Παπάγου-Π.Καμμένου, που εμπαίζει την κοινωνική τραγωδία και επιδιώκει να την εκμεταλλευτεί πολιτικά με τον σύγχρονο Περονισμό του.
Την Παλλαϊκή Άμυνα, μακροχρόνιο σχεδιασμό του αστικού κατεστημένου που επικοινωνώντας με τις πιο αντιδραστικές-ολοκληρωτικές-μιλιταριστικές-υπερεθνικιστικές τάσεις της κοινωνίας μας επιδιώκει να μας μετατρέψει σε Ισραήλ των Βαλκανίων, εξασφαλίζοντας μαζικά δωρεάν, ανδρικό και γυναικείο κρέας, κρέας στα κανόνια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και μάλιστα δια βίου.  
Αποκαλύπτεται η κτηνωδία, η καταπίεση και η εργασιακή εκμετάλλευση που κρύβει η υποχρεωτική στράτευση, το προβαλλόμενο ως υπέρτατο αγαθό, που είναι για όλους τους άλλους εκτός τους αστούς πολιτικούς. 
Στον στρατό λοιπόν, που στους φαντάρους αρνούνται τις ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης, τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, το αναγκαίο σε ποσότητα-ποσότητα φαγητό, την έξοδο και τα δωρεάν εισιτήρια στην άδεια, εκεί που σε αφήνουν να πεθάνεις από Πνευμονία.
Εκεί περισσεύει η εργασιακή εκμετάλλευση. Εκεί είναι όπου πραγματικά πρέπει να υπηρετήσεις τους Στρατιωτικούς, αλλά και τους αστούς πολιτικούς ως Υπηρέτης τους κυριολεκτικά, σε Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.  
Image
Όπως αποδεικνύει και το σχετικό έγγραφο που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, η Άνοιξη είναι η εποχή που οι μονάδες της παραμεθορίου αδειάζουν καθώς χιλιάδες στρατιώτες-ναύτες-σμηνίτες, μαζί με υπαξιωματικούς, παίρνουν μετάθεση ή απόσπαση για τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. Από το Πάσχα και μετά δημιουργούνται ουρές Στρατιωτικών εξαιτίας των φθηνών υπηρεσιών που προσφέρουν. 
Όμως τα φαγητά, τα ποτά και η διαμονή των Στρατιωτικών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, είναι φθηνά, γιατί η λειτουργία τους βασίζεται στη δωρεάν εργασία μας. Στο δωρεάν ιδρώτα μας!
Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος παρουσιάζεται εγγυητής των προνομίων των στρατιωτικών και χώνει τους φαντάρους.
Η προπαγανδιστική εκστρατεία καταπολέμησης των βυσμάτων, στο όνομα της κάλυψης των κενών επάνδρωσης της παραμεθορίου, καταρρέει.
Στις καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων που υπηρετούν εκεί και κάνουν λόγο για τις άθλιες συνθήκες και την ενταντικοποίηση των υπηρεσιών που υφίστανται, πραγματικότητα που χειροτέρεψε μετά τα μέτρα Π.Καμμένου – αύξηση προσωπικού χωρίς αύξηση πιστώσεων, έλλειψη υποδομών, αύξηση υπηρεσιών κλπ-  έρχεται να προστεθεί και αποκάλυψη του ψέματος της ίδιας της υπουργικής προπαγάνδας.    
Τα προβλήματα που προκαλεί η με “το έτσι θέλω” απόσπαση προσωπικού προκύπτει από το σήμα που δημοσιεύουμε και αφορά στο ΠΝ. Προφανώς το πρόβλημα αφορά και το ΓΕΣ -κυρίως- αλλά και το ΓΕΑ. Από το σήμα φαίνεται η αγωνία διοικητών που βλέπουν να χάνουν πολύτιμο αριθμό προσωπικού όχι για κάποια μάχιμη μονάδα αλλά για τα …θέρετρα.
Τέλος, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «διαδίδει την αγωνία της να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση» και την εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας –επαναφέροντας αν και όποτε αυτό γίνει- τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τον ενιαίο βασικό μισθό, στις Ένοπλες Δυνάμεις αντί να κάνει προσλήψεις εργαζόμενων στα τουριστικά επαγγέλματα κλπ.- συνεχίζει να εκμεταλλεύεται και αυτή την στρατευμένη νεολαία, όπως ακριβώς έκαναν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Βλέπεις, Ανεργία-Εργασιακή Εκμετάλλευση των Φαντάρων-Προνόμια Στρατιωτικών «πάνε χέρι-χέρι» με τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να αντιδράσουν, να Αντισταθούν στην εθνικιστική καφρίλα και στη μαύρη εργασία.
Να Αρνηθούμε τις Μεταθέσεις-Αποσπάσεις στα ΚΑΑΥ.
Συνάδελφοι, μόνο με καθημερινή συνδικαλιστική πάλη, με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας.
Ο εργαζόμενος λαός μας που δοκιμάζεται από τις αντεργατικές πολιτικές, τους φόρους και τα Μνημόνια, δεν είναι ζητιάνος για να του πετάξει στα μούτρα ένα κοψίδι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, να τον ρεζιλέψει βάζοντας να χορεύει ως νηστικό αρκούδι στις εθνικιστικές φιέστες.
Τα εκατομμύρια ευρώ που κοστίζουν οι Στρατιωτικές Παρελάσεις, τα δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και το ΝΑΤΟ να δοθούν τώρα για την κάλυψη των τεράστιων κοινωνικών αναγκών.
Συνάδελφοι πρέπει να αγωνιστούμε για την Ανατροπή αυτής της πολιτικής, των Μνημονίων, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. 
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive