Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

«Απειλές» Βαλαβάνη: 

Οποιος δεν μπει στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις θα ελεγχθεί από την εφορία.

Η προειδοποίηση της αναπληρώτριας υπουργού αφορά όσους μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση αλλά θα επιλέξουν να μην πληρώσουν τα χρέη τους -  

Το 40% του ΑΕΠ της Ελλάδας είναι χρέη των πολιτών προς το Κράτος, η απίστευτη ...αποκάλυψη της κυρίας Βαλαβάνη 

Αυστηρή προειδοποίηση σε όσους δεν ενταχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων ενώ έχουν την δυνατότητα απηύθυνε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη από την Βουλή.


«Όσοι μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση για τις 100 δόσεις και δεν ενταχθούν να γνωρίζουν ότι στην συνέχεια θα τους ελέγξει η εφορία» είπε η υπουργός ενώ παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξη πως η νέα ρύθμιση θα αποδώσει και θα φέρει χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Πάντως η κυρία Βαλαβάνη παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει λάβει εκρηκτικές διατάσεις καθώς αγγίζουν το 40% του ΑΕΠ.
Συγκεκριμένα είπε ότι από 4,8% του ΑΕΠ που ανέρχονταν το 2000, το 2010 εκτινάχθηκαν στο 17% και το 2014 στο 39,7%.

«Σχεδόν  το 40% του ΑΕΠ είναι χρέη των πολιτών προς το κράτος» είπε η υπουργός για να προσθέσει «αν προσθέσετε σε αυτά τα «κόκκινα δάνεια» τότε καταλαβαίνετε το μέγεθος του προβλήματος και κυρίως ότι οι συνθήκες δεν ενδείκνυνται για καλλιέργεια φορολογική συνείδησης αλλά για αντιμετώπιση του προβλήματος».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το "πατριωτικό καθήκον" της κυρίας Βαλαβάνη και το Κίνημα Δεν Πληρώνω



  • Blogroll

  • Blog Archive