Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Κανείς επιζών από τη συντριβή του Airbus A320 στη νότιο Γαλλία

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2015
Αεροσκάφος της χαμηλού κόστους εταιρείας Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, με 144 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα συνετρίβη στη νότια Γαλλία. Οι γαλλικές αρχές επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι φοβόντουσαν από το πρώτο λεπτό. Δεν υπάρχει κανείς επιζών. Ανάμεσά τους δυο βρέφη και 16 μαθητές από τη Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε πως το αεροπλάνο, που ταξίδευε από Βαρκελώνη για Ντίσελντορφ, έπεφτε για περίπου οκτώ λεπτά. Η σύγκρουση ήταν τόσο ισχυρή που τα μεγαλύτερα συντρίμμια δεν ξεπερνούν το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου. Οι γαλλικές αρχές έχουν στα χέρια του το μαύρο κουτί, ενώ το σημείο της συντριβής έχει αποκλειστεί ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες.

Το αεροσκάφος, τύπου Airbus A320, είχε απογειωθεί στις 08.55 από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντίσελντορφ. Το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 10:47 το πρωί ενώ βρισκόταν στα 5.000 πόδια. Λίγο αργότερα συνετρίβη. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στο Ντιν-λε-Μπεν, στις γαλλικές Άλπεις, σε ύψος 2.000 μέτρων. Το σημείο δεν είναι προσβάσιμο οδικώς, ενώ τα συντρίμμια είναι διάσπαρτα σε μια έκταση πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Τα περισσότερα θύματα είναι Γερμανοί ενώ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης περίπου 45 επιβαίνοντες ήταν Ισπανοί. Στο σημείο της συντριβής βρίσκεται ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Στο σημείο έσπευσε και ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών μαζί με Γερμανούς εμπειρογνώμονες. Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μίλησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έκανε λόγο για «ανείπωτη τραγωδία». Ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας βρίσκονται στα Ηλύσια Πεδία, συνάντησαν τον Ολάντ στα Ηλύσια Πεδία.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive