Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΡΑ

Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους διωκόμενους ενόψει της αυριανής δίκης 27 Θεσσαλών
Μια από τις πλευρές της μνημονιακής λαίλαπας που ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι και το ξεπούλημα των κοινών δημόσιων αγαθών. Έτσι η ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση των πολιτών στο οδικό δίκτυο μετατράπηκε σε εμπορικό πεδίο κερδοσκοπίας μιας χούφτας....
κρατικοδίαιτων μεγαλοεργολάβων. Από την πρώτη στιγμή όμως αναπτύχθηκε και ένα κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης που απέκτησε πρωτοφανείς διαστάσεις και εκδηλώθηκε με πλήθος δράσεων σε όλη τη χώρα αλλά και στην περιοχή μας.
Στις 4 Μαρτίου για μια ακόμα φορά, παραπέμπονται σε δίκη 27 Θεσσαλοί πολίτες για τις κινητοποιήσεις των περασμένων χρόνων στους σταθμούς διοδίων. Η βιομηχανία δικών που έχει στηθεί εδώ και καιρό με στόχο την παρατεταμένη ομηρία όσων αντιστάθηκαν στην ληστρική εκμετάλλευση των δημόσιων δρόμων από τους μεγαλοεργολάβους, παρά τις μέχρι τώρα αθωωτικές αποφάσεις , συνεχίζεται.
Εν τω μεταξύ , οι μεγαλοεργολάβοι αποθρασύνονται και κοινοποιούν μπιλιέτα σε πολίτες με χρεώσεις ποσών από διελεύσεις, τα ατυχήματα πολλές φορές θανατηφόρα τόσο στην Π.Ε.Ο. όσο και στους παράδρομους της Ε.Ο. δεν σταμάτησαν και ούτε πρόκειται να σταματήσουν.
Δεν θα σταματήσουν, γιατί  απλά η ύπαρξη των 3 σταθμών διοδίων μέσα στο νομό Λάρισας  και οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές τους, έχουν σαν αποτέλεσμα  την εκτροπή της οδικής κυκλοφορίας από την Ε.Ο. στο οδικό δίκτυο καρμανιόλα των παράδρομων και της Π.Ε.Ο. .Και συνεχίζουν ακάθεκτοι με τη δημιουργία νέων πλευρικών σταθμών όπως στο Ευαγγελισμό.
Έχουν τεράστια ευθύνη  όσοι  ψήφισαν την αποικιοκρατική σύμβαση παραχώρησης του εθνικού δικτύου στους μεγαλοεργολάβους. Ευθύνη όμως θα έχουν και όσοι θα συνεχίσουν να ανέχονται το ληστρικό αυτό καθεστώς που μετατρέπει όλους εμάς που κινούμαστε στο δίκτυο καρμανιόλα σε μελλοθάνατους.
Αρνούμαστε να σιωπήσουμε.
Όλοι εμείς , που αντισταθήκαμε στις πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας και του ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών και κοινωνικών δομών, με όπλο την αλληλεγγύη των «από τα κάτω», θα συνεχίσουμε τη δράση μας με στόχο την κατάργηση όλων των διοδίων που βάζουν μπάρες στη ζωή μας.
Τοπικοί φορείς των δήμων και της περιφέρειας, σύλλογοι και σωματεία οργανώσεις και κόμματα, επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες έχουμε χρέος να σηκώσουμε το ανάστημα απέναντι στη διαπλοκή και τα συμφέροντα των κερδοσκόπων.
Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τώρα θέση.
Απαιτούμε:
  • Να καταργηθούν τα διόδια
  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι ποινικές διώξεις των αγωνιστών για την κατάργηση  των    διοδίων.
  • Να δικαστούν οι ηθικοί αυτουργοί των ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ.
  • Να σταματήσουν οι εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις των εταιρειών προς τους πολίτες.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι Ρέπα, Βορίδη.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ
  • Blogroll

  • Blog Archive