Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

«Βασίλειο της ανισότητας» για τους φαντάρους το Κ.Ε.ΤΧ. Πάτρας

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Φεβρουαρίου 26, 2015
Παραβάσεις που διαδέχονται η μία την άλλη καταγράφονται στο στρατόπεδο Κ.Ε.ΤΧ. Πάτρας, όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Σπάρτακος. Στη σχετική ανακοίνωση το στρατόπεδο χαρακτηρίζεται «βασίλειο της ανισότητας» για τους φαντάρους που δεν ανήκουν στην κατηγορία του «βύσματος» ενώ παράλληλα γίνεται να αφορά στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί για τις οποίες δεν ενδιαφέρεται κανένας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του δικτύου «ο ταξίαρχος Ι.Μ., διοικητής του στρατοπέδου, όχι μόνο αυξάνει τις υπηρεσίες με στόχο να επιδείξει στρατιωτική ετοιμότητα ενόψει της επερχόμενης αξιολόγησής του τον Μάρτιο προς προβιβασμό του σε υποστράτηγο, βάζει άτομα να κάνουν διπλοϋπηρεσίες, δημιουργώντας υπηρεσίες χωρίς να υπάρχουν (π.χ. Περίπολος όρχου - καυσίμων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο, αποφάσισε τον χωρισμό τους σε όρχο και καύσιμα)».

Επίσης αναφέρεται ότι «το τελευταίο δίμηνο, το στρατόπεδο σημειώνει ήδη δύο αναβολές θητείας στρατιωτών. Αποφάσισε να στείλει ένα μήνα με απόσπαση άτομα στην 76 Μ.Ε. (ΜΟΜΑ), μια δεύτερη μονάδα στην πόλη χωρίς μόνιμο δυναμικό, χωρίς καν να έχει φροντίσει για τη σωστή και αξιοπρεπή τους διαβίωση εκεί. Τα παιδιά πέρασαν ένα μήνα υπό άθλιες υγειονομικές συνθήκες, ενώ έξοδο είχαν μόνο 2 ή 3 φορές για όλο το μήνα». Σύμφωνα με το Δίκτυο Σπάρτακος αυτό έγινε για να μειωθούν τα έξοδα κίνησης και να μην στέλνονται άτομα σε καθημερινή βάση, όπως γινόταν έως τότε.

Επίσης «πολλά παράπονα έχουν διατυπωθεί (π.χ. για το φαγητό, τον απαράδεκτο προμηθευτή ψωμιού κα.)» ενώ ο λόχος διοικήσεως χαρακτηρίζεται ως «λόχος διαλύσεως»). Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο διοικητής παραχωρεί τη διοίκηση στον ΕΠΟΠ Λοχία ο οποίος με τη σειρά του «αλωνίζει προσβάλλοντας τους πάντες και δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα». Επιπλέον υπάρχει παράδειγμα φαντάρου που είναι γνωστός ως ο «γραφιάς που δεν κάνει ποτέ υπηρεσία»). Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο εν λόγω φαντάρος τον μήνα Ιανουάριο έκανε μόνο δυο υπηρεσίες ενώ παίρνει συνεχώς άγραφες άδειες και φορά αθλητικά παπούτσια παρότι δεν έχει χαρακτηριστεί «ελεύθερος αρβυλών».

Ο διοικητής αυτός εμφανίζεται να «δίνει άγραφες και άδικες άδειες σταθερά και συνεχώς στους περισσότερους από το γραφείο, κολλημένα υπηρεσιακά σημειώματα σε κάποιους εξ’αυτών, ώστε π.σ.κ. να μην «κουράζονται» καν με την είσοδό τους στο στρατόπεδο (!), αφήνοντας άτομα με ουσιαστική ανάγκη χωρίς άδεια».

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι ο ΕΠΟΠ λοχίας, τοποθετημένος ως αρχιλοχίας λόχου, «ξεπερνά κάθε όριο, προσβάλλει συνεχώς τους στρατιώτες κάτι που απαγορεύεται ρητά, ακόμα και με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, όπως για παράδειγμα αποκαλώντας φαντάρο «ιρακινό» (προφανώς υποτιμητικά) εξαιτίας και μόνο άλλης καταγωγής του» ενώ αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος «θα προσβάλλεται σταθερά, με πόλεμο και προσβολές επί παντός επιστητού».

«Απαιτούμε από τη διοίκηση επιτέλους να ενεργοποιηθεί και να παρέμβει. Είναι ανάγκη να υπάρξει έστω και μία φορά αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας, σε ένα στρατόπεδο που οι κανονισμοί παραβιάζονται σταθερά. Μήπως το ΓΕΣ πρέπει να παρέμβει;» τονίζει το Δίκτυο Σπάρτακος ενώ προτείνει στους φαντάρους να βγαίνουν παραπονούμενοι.


tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive