Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Σοβαρές δυσλειτουργίες στα δημόσια νοσοκομεία έχει δημιουργήσει η νομοθετική ρύθμιση που αφορά την λήξη της θητείας των ειδικευομένων γιατρών ,την οποία ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατήγγελλε ως μεγάλη αστοχία της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας καθώς απειλεί τη λειτουργία των περισσοτέρων κλινικών του ΕΣΥ.

Ήδη στο ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων η μη κάλυψη των...
θέσεων των ειδικευόμενων έχει οδηγήσει στην υπολειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου οι οποίες σταδιακά βγαίνουν από τις εφημερίες.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί σε πολλά νοσοκομεία της χώρας ,καθώς η τροποποίηση της εν λόγω απαράδεκτης απόφασης από τον νυν υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή , δεν αποκατέστησε το πρόβλημα καθώς κινείται στο ίδιο πνεύμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο καιρό έχουν απολυθεί αρκετοί ειδικευόμενοι χωρίς να έχει πληρωθεί η θέση τους.

Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με σημερινή ομόφωνη απόφασή του εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για την δυσλειτουργία των κλινικών και ζητά από τον υπουργό Υγείας να δοθεί παράταση της θητείας των ειδικευόμενων , για ένα έως δύο εξάμηνα , σε περίπτωση που δεν έχει καλυφθεί η θέση τους.

Επιπρόσθετα εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, για την επιλεκτική και ρατσιστική αντιμετώπιση των ειδικευόμενων των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ ,από την διοίκηση του νοσοκομείου Σισμανόγλειο ,η οποία αρνείται την παράταση της θητείας τους, επικαλούμενη την προέλευσή τους από τα νοσοκομεία του ΙΚΑ.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί οι ειδικευόμενοι ν αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά αφού δεν αποτελεί δική τους υπαιτιότητα το κλείσιμο των νοσοκομείων- που έχει κατά επανάληψη καταγγείλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών- αντιθέτως μάλιστα η διαδικασία αυτή έχει δυσχεράνει την εκπαίδευσή τους.

Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση αυτών των προβλημάτων καθώς έχουν μεγάλη σημασία για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

Mε ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ζητά ν αποκατασταθεί άμεσα το ζήτημα.
  • Blogroll

  • Blog Archive