Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

«Sieg Heil» και ύμνοι στη ναζιστική Γερμανία από τη Χρυσή Αυγή

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015
Ένα βίντεο ντοκουμέντο από συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο οποίο για μια ακόμη φορά ξεδιπλώνονται τα ναζιστικά πιστεύω της οργάνωσης φέρνει στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών. Κυριαρχούν το χιτλερικό Sieg Heil, η σημαία της ναζιστικής Βέρμαχτ και ο ύμνος της ναζιστικής Γερμανίας.


Πρόκειται για μια εκδήλωση – συναυλία. Το κεντρικό σύνθημα δίνει ο παρουσιαστής... «Για τους ενάρετους πεσόντες. Για το Αίμα! Για την Αξιοπρέπεια! Για τη Συνοχή και την αιώνια μακροημέρευση της Φυλής μας! Για τη Φυλή!». Ο ίδιος είναι τυλιγμένος με τη σημαία της ναζιστικής Βέρμαχτ.

Στην επόμενη σκηνή ο παρουσιαστής παρουσιάζει τον «Καιάδα» (Γιώργο Γερμενή) και κάποια σύνθεσή του που είναι «αφιερωμένη στους ενάρετους πεσόντες, αυτούς που έχουν δώσει την ψυχή τους για να είναι αυτή η χώρα ανεξάρτητη, λεύτερη, περήφανη και δυνατή».


«Ζήτω η Νίκη» (το χιτλερικό Sieg Heil), «Ζήτω ο Αρχηγός», «Ζήτω η Χρυσή Αυγή» συνοδεία ναζιστικών χαιρετισμών ακολουθούν... Κατόπιν ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος και ακολουθεί... ο ύμνος της ναζιστικής Γερμανίας «Deutschland, Deutschland über alles» («Η Γερμανία πάνω από όλα»).

Οι χρυσαυγίτες υψώνουν πάλι το χέρι τους στον ναζιστικό χαιρετισμό και κραυγάζουν ρυθμικά «Sieg Heil», αυτή τη φορά στα γερμανικά, ακολουθώντας το παράγγελμα που τους δίνεται από τον παρουσιαστή-φαλαγγάρχη.

«Και έτσι μαθαίνουμε ποιοι είναι οι «ενάρετοι πεσόντες». Οι άντρες του γερμανικού στρατού κατοχής. Πρόκειται για ακραία επίδειξη ταύτισης με τον κατακτητή, για ανοιχτή προδοσία. Και βέβαια τα περί πατρίδας, Ελλάδας κ.λπ. πάνε περίπατο, στάχτη στα μάτια των αφελών που εξακολουθούν να πιστεύουν το παραμύθι του «ελληνολάτρη» σημειώνει ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Ψαρράς.

Τα στιγμιότυπα αυτά περιλαμβάνονται, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της Μάρσιας Τζιβάρα «Burning from Inside», το οποίο πρόκειται να παιχτεί σε λίγες βδομάδες.

Όπως τονίζει ο Δημήτρης Ψαρράς «το ντοκουμέντο δεν αμφισβητείται και διαψεύδει κάθε προσπάθεια της οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου να απαρνηθεί την ταύτισή της με τον ναζισμό στην πιο ωμή εκδοχή του. Μετά και από αυτήν την αποκάλυψη, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για κανέναν. Όσοι επιλέξουν αυτό το πολιτικό μόρφωμα στις εκλογές της Κυριακής, γνωρίζουν πλέον ότι ψηφίζουν εκείνους που λατρεύουν τους Γερμανούς κατακτητές και δίνουν όρκο τιμής σε ένα ξένο κράτος, το γερμανικό Τρίτο Ράιχ».

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive