Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Παρατείνουν τη θητεία φαντάρου γιατί πήρε αγροτική και αναρρωτική άδεια

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2014
Φαντάρος από το Στρατόπεδο του Μεσολογγίου (2/39) καταγγέλλει ότι του επιβάλλουν παράταση της θητείας του κατά δέκα ημέρες  γιατί είχε κάνει χρήση ειδικής – αγροτικής άδειας 12 ημερών και αναρρωτικής άδειας 10 ημερών κατά την οποία μάλιστα νοσηλεύτηκε καθώς είχε τραυματιστεί με ευθύνη της υπηρεσίας.

Ο εν λόγω στρατευμένος, σύμφωνα με το Δίκτυο Σπάρτακος: «καθώς πλησιάζει η ώρα να απολυθεί, ενημερώθηκε από την Στρατολογία του στρατοπέδου Μεσολογγίου που βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες ότι θα υπηρετήσει επιπλέον 10 μέρες. Και γιατί αυτό; Γιατί είχε κάνει χρήση ειδικής-αγροτικής άδειας 12 μέρες και αναρρωτικής 10 μέρες. Μάλιστα είχε νοσηλευτεί αφού είχε τραυματιστεί με ευθύνη της υπηρεσίας».

«Πήγαν λοιπόν και συμπεριέλαβαν την αναρρωτική άδεια στις ειδικές, πρόσθεσαν αγροτική-αναρρωτική και του είπαν να υπηρετήσει επιπλέον 10 μέρες καθώς είχε υπερβεί το όριο των 15 ημερών που προβλέπεται για την 9μηνη θητεία. Χωρίς να κάνουν έναν κόπο να δουν τα δικαιολογητικά που τους προσκόμισε» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τι προβλέπεται για τις ειδικές - αναρρωτικές άδειες:

Σε περίπτωση που το σύνολο των ειδικών ή αναρρωτικών αδειών ξεπερνάει τις συνολικά δικαιούμενες ημέρες και δεν υπάρχει η δυνατότητα να συμψηφιστεί με τις κανονικές άδειες, τότε οι επιπλέον ημέρες αδείας υπηρετούνται. Ειδικά για τις αναρρωτικές άδειες οι ημέρες αυτές δεν υπηρετούνται αν αποδειχθεί ότι κάποιος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο επειδή τραυματίστηκε με ευθύνη της υπηρεσίας.

Επίσης στο army.gr το site του ΓΕΣ αναφέρεται:

Για τη διάρκειά της αποφασίζουν τα αρμόδια υγειονομικά όργανα και δεν πρέπει να υπερβαίνει την ημερομηνία απόλυσης τους, ενώ συνυπολογίζεται στο ανώτατο όριο των αδειών που δικαιούται κάθε οπλίτης (κανονική άδεια και ειδικές άδειες και αναρρωτικές άδειες = 54 ημέρες).

«Φυσικά για τα παραπάνω αδιαφόρησε εντελώς η Στρατολογία του Μεσολόγγι και το μόνο που τους ένοιαξε ήταν να βάλουν το συνάδελφο να υπηρετήσει επιπλέον 10 μέρες. Εμείς καλούμε τον συνάδελφο να κρατήσει αποφασιστική στάση, να αρνηθεί να υπηρετήσει τις επιπλέον μέρες» καταλήγει το Δίκτυο Σπάρτακος.

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive