Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Δεκεμβρίου 20, 2014
Αεροπορικές επιδρομές κατά παλαιστινιακών στόχων στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας πραγματοποίησε το Ισραήλ. Σημειώνεται πως το Ισραήλ βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που προκήρυξε εκλογές μετά την ρήξη με τους κυβερνητικούς εταίρους του, στηρίζει σε μεγάλο βαθμό τη δημοφιλία του στη στάση του έναντι των Παλαιστινίων και στα θέματα ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως οι επιδρομές στρέφονται «εναντίον των υποδομών της Χαμάς», μετά από εκτόξευση ρουκέτας. «Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς είναι υπεύθυνη για την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και θα πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτή», τόνισε το Ισραήλ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε πως η επίθεση, η πρώτη των ισραηλινών δυνάμεων μετά την κατάπαυση του πυρός που εγκαθιδρύθηκε τον Αύγουστο έπειτα από έναν πόλεμο 50 ημερών ανάμεσα στα δύο μέρη, δεν προκάλεσε τραυματίες. Η εκεχειρία συμφωνήθηκε στα τέλη Αυγούστου μετά από 50 ημέρες ανηλεών βομβαρδισμών από το Ισραήλ που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 2.100 Παλαιστίνιοι και να ισοπεδωθούν μεγάλη τμήματα της παλαιστινιακής περιοχής.

Την Παρασκευή μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα έπεσε σε αλάνα στο νότιο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές ή θύματα, διευκρίνισε η ισραηλινή αστυνομία. Παρά τις καταγγελίες από το Ισραήλ η Χαμάς, που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας, δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.


tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive