Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Παραλήρημα Χρυσοχοϊδη: Τα διόδια στην Εγνατία «μεγάλη τομή της δικαιοσύνης»!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Νοεμβρίου 23, 2014

Η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού και την
εγκατάσταση 18 σταθμών διοδίων σε αυτήν... για να γίνει ένας ασφαλής και «δίκαιος» αυτοκινητόδρομος!
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αυτό ισχυρίστηκε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Χρυσοχοΐδης, την περασμένη Τρίτη, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση για το διορισμό στις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της «Εγνατία Οδός ΑΕ» του Γ. Σκόρδα.
Συγκεκριμένα, με αφορμή και το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό, ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι...
«πρέπει να αποφασίσουμε ποιος θα πληρώνει τη συντήρηση της Εγνατίας, η οποία θέλει αυτή τη στιγμή 70 εκατομμύρια για να υπάρξει μια βαριά συντήρηση το επόμενο χρονικό διάστημα, για να είναι ασφαλής αυτοκινητόδρομος, χρειάζεται η εγκατάσταση διοδίων κάποια εκατομμύρια επίσης. Χρειάζεται να τοποθετήσουμε πολλά χρήματα προκειμένου να είναι ο δρόμος κερδοφόρος και ασφαλής» και σημείωσε ότι: «Στην Εγνατία έχουμε έσοδα 38 εκατομμύρια και έξοδα 68 κάθε χρόνο και ένα δάνειο 180 εκατομμύρια που εξυπηρετείται με έναν τρόπο κακήν κακώς αυτή τη στιγμή, λόγω κάποιων χειρισμών που έγιναν στο παρελθόν».
Οσον αφορά την εγκατάσταση 18 σταθμών διοδίων στην Εγνατία, τα οποία ενόψει της ιδιωτικοποίησής της αποτελούν πλούσια «προίκα» στον επίδοξο αγοραστή, ο υπουργός ανέφερε: «Θα περίμενα να μου πει η αντιπολίτευση συγχαρητήρια γιατί κάνουμε στη χώρα μια μεγάλη τομή δικαιοσύνης και αποκαθιστούμε το άδικο και αυτό είναι τα αναλογικά διόδια» ανέφερε προκλητικά. «Οσα χιλιόμετρα κάνεις τόσο πιο πολλά πληρώνεις»...
(πηγή: Ριζοσπάστης)
  • Blogroll

  • Blog Archive