Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Απέτρεψαν τους πλειστηριασμούς σε Χανιά και Βάμο οι πολίτες

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014
Οι δικηγορικοί σύλλογοι όλης της χώρας αλλά και οι δικαστές βρίσκονται σε εγρήγορση και σε κινητοποιήσεις αφού η κυβέρνηση μοιάζει αποφασισμένη να εκπληρώσει κάθε επιθυμία των δανειστών θυσιάζοντας στο βωμό της πολιτικής επιβίωσης των κομμάτων που την αποτελούν τους ίδιους τους πολίτες.

Όμως, την ίδια στιγμή και οι πολίτες δε μένουν με σταυρωμένα τα χέρια. Και σε όλη την Κρήτη κινητοποιούνται για να προασπίσουν τα δίκαιά τους αλλά πάνω από όλα τις ίδιες τις ζωές τους.

Και στα Χανιά σήμερα, πολίτες συγκεντρώθηκαν, διαμαρτυρήθηκαν και απέτρεψαν πλειστηριασμούς από το να συμβούν, τόσο στα Χανιά όσο και στον Βάμο.

Η συμμετοχή και αυτή τη φορά ήταν ικανοποιητική. Συγκεντρώθηκαν, όπως κάθε βδομάδα περίπου στις 15.30 έξω από τα Δικαστήρια, για να κατευθυνθούν μετά στο χώρο του Ειρηνοδικείου όπου πραγματοποιούνται οι πλειστηριασμοί.

Στα Χανιά απετράπη ο πλειστηριασμός ενός βιοτεχνικού κτίριου από την Τράπεζα Πειραιώς ενώ στον Βάμο, όπου και εκεί παρευρέθηκαν πολίτες, δεν προχώρησε ο πλειστηριασμός σπιτιού με οικόπεδο στο Μουρί.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Κίνημα ενάντια στους Πλειστηριασμούς έχει κάποιας μορφής έκφραση σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Στο Ρέθυμνο υπάρχει η Ένωση Δανειοληπτών Ρεθύμνου, στο Ηράκλειο είναι η Λαϊκή Στάση Πληρωμών – και στα Χανιά – οι πολίτες από όλο το αντιμνημονιακό φάσμα πέραν της Χρυσής Αυγής κινητοποιούνται μέσω της Δημοκρατικής Πατριωτικής Κίνησης. Την ίδια στιγμή και στο Λασίθι οργανώνεται αντίστοιχη κίνηση.

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive