Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Το όνομά της είναι Carmen Martínez Ayuso. Μέχρι χτες, το όνομά της ήταν παντελώς άγνωστο, αλλά πλέον η περιπέτειά της την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο. Η 85χρονη γυναίκα από την Ισπανία εκδιώχτηκε από την οικία της από αστυνομικούς, για χρέη που δεν αφορούσαν το σπίτι της.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, όλα ξεκίνησαν όταν η ηλικιωμένη Ayuso μπήκε εγγυήτρια ενός δανείου 40 χιλιάδων ευρώ του γιου της, ο οποίος, αν και το αποπλήρωνε, έφτασε με τους τόκους στα 77 χιλιάδες ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν οι τράπεζες να προχωρήσουν σε κατάσχεση του σπιτιού της, εκεί όπου έζησε για περισσότερα από 50 χρόνια.
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, η 85χρονη με δάκρυα στα μάτια φαίνεται να παρακαλεί τους αστυνομικούς να την αφήσουν να στρώσει το κρεβάτι της. Κι όλα αυτά, λίγο προτού οι διωκτικές αρχές την πετάξουν στο δρόμο, παρά τις διαμαρτυρίες φορέων και συλλογικοτήτων, που είχαν κατακλύσει την περιοχή από νωρίς.
Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ισπανία, εν έτει 2014, κι ενώ στην Ελλάδα αυξάνονται οι εκκλήσεις για αναστολή του μέτρου των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας χωρίς όρους.

Το θέμα συγκλόνισε την κοξνή γνώμη της Ισπανίας, και πως θα μπορούσε να γίνει το αντίθετο όταν μία 85χρονη πετάγεται στους δρόμους από τους βρωμοτραπεζίτες......

Η δημοσιοποίηση του ζητήματος, έκανε τους παίκτες της Ράγιο Βαγιεκάνο, ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρα, μετά το παιχνίδι που έδωσαν με την Θέλτα, να ανακοινώσουν ότι θα αναλάβουν τα έξοδα διαβίωσης της 85χρονης, όπως βλέπετε στο βίντεο



Πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive