Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Lufthansa: Συνεχιζεται η απεργία

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2014
Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την απεργιακή κινητοποίηση η οποία έχει πλέον επεκταθεί και στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Σχεδόν το σύνολο των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ματαιώθηκε σήμερα. Η απεργία, η ένατη από τον Απρίλιο, ξεκίνησε χθες το μεσημέρι και έπληξε τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Από τις 06.00 τοπική ώρα σήμερα, και μέχρι τα μεσάνυκτα, αφορά και τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Η απεργία θα προκαλέσει τη ματαίωση 1.511 πτήσεων συνολικά σε διάστημα δύο ημερών, ανάμεσά τους σχεδόν το σύνολο των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων από και προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και το ήμισυ των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρείας. Οι πιλότοι της Lufthansa αντιτίθενται στη μεταβολή των όρων συνταξιοδότησης. Οι διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση της εταιρείας βρίσκονται στο σημείο μηδέν και από το τέλος του Αυγούστου έχουν πολλαπλασιασθεί οι απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνει το συνδικάτο Cockpit, προκαλώντας σοβαρές απώλειες στην εταιρεία και τις θυγατρικές της.
πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive