Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

DRUCKFARBEN ΑEΒΕ: Διώκονται - απολύονται όσοι γράφονται στο σωματείο

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Οκτωβρίου 31, 2014
Η ΟΕΧΒΕ - Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας καλεί τον υπουργό Εργασίας να σταματήσει "να το παίζει τροχονόμος στην εργοδοτική αυθαιρεσία".

"Αυτό το δρόμο ακολουθεί η Διοίκηση της εταιρείας DRUCKFARBEN ΑEΒΕ, για να αποτρέψει τους εργαζόμενους να εγγράφονται στο Σωματείο εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι μόνιμο φαινόμενο στην συγκεκριμένη εταιρεία. Η επιβολή της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού, έχει γίνει πλέον καθεστώς από τους διοικούντες της εταιρείας. Πραγματικά, είναι ηρωϊκή η προσπάθεια του Σωματείου να αντισταθεί στην τρομοκρατία που έχει επιβληθεί. Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν θα ανεχθούμε παραπέρα αυτή την συμπεριφορά.

Η επιβολή του φόβου δεν αρμόζει στη δημοκρατία. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη στην παρουσίαση αυτών των ακραίων φαινομένων.

Ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας δεν μπορεί να συνεχίζει να το παίζει τροχονόμος στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Το Σ.ΕΠ.Ε.Ψπρέπει άμεσα να πάρει θέση, να ελέγξει την συνεχιζόμενη παραβατικότητα της εταιρείας, την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων και να βάλει φρένο στη λογική, ότι τα πάντα ανήκουν στο διευθυντικό δικαίωμα της εταιρείας. Η Ομοσπονδία μας θα βρεθεί δυναμικά στο πλευρό του Σωματείου και των εργαζομένων και θα συνδράμει ουσιαστικά ώστε να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα".






πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive