Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Πού πήγαν τα όπλα της Χρυσής Αυγής;

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Οκτωβρίου 19, 2014
Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο είχε στην κατοχή της η Χρυσή Αυγή, με περίστροφα, πιστόλια, καραμπίνες, τσεκούρια, μαχαίρια, ρόπαλα, αεροβόλα, στειλιάρια και μεταλλικά κλομπ να φιγουράρουν στις «συλλογές» των επιφανών στελεχών αλλά και υποστηρικτών του νεοναζιστικού μορφώματος. Αν και τα ηλεκτρονικά αρχεία που κατασχέθηκαν από τα μέλη της Χρυσής Αυγής απεικονίζουν εκατοντάδες όπλα, μικρό είναι το ποσοστό οπλισμού που έχει βρεθεί και κατασχεθεί από τις αρχές, γεγονός που αποδίδεται στην προσπάθεια της οργάνωσης να κρύψει τα πειστήρια που αποδεικνύουν την εγκληματική της δράση αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Στη δικογραφία που εξετάζει ο εισαγγελέας κ. Ντογιάκος περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός φωτογραφιών διαφόρων προσώπων, ακόμη και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, να κάνουν χρήση πυροβόλων όπλων, διαφόρων τύπων, σε μη οργανωμένους και νόμιμους χώρους σκοποβολής. Περιλαμβάνονται επίσης φωτογραφίες οπλισμού, που έχουν πιστοποιηθεί ότι είναι τραβηγμένες από μέλη της οργάνωσης κι όχι κατεβασμένες από το διαδίκτυο.

Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν αυτά τα όπλα, εξηγείται από τις προσπάθειες των χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία Φύσσα να ξεφορτωθούν τα επιβαρυντικά στοιχεί, αναφέρει στο πόρισμα του ο εισαγγελέας Ισπου χειρίζεται την υπόθεση. Το σημερινό Έθνος, σε ρεπορτάζ των Μαρίας Ψαρά και Λευτέρη Μπιντέλα, επισημαίνει τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην πρόταση Ντογιάκου και αποδεικνύουν την αγωνία των στελεχών της Χρυσής Αυγής να εξαφανίσουν τον οπλισμό τους, μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, αλλά και στη στενή σχέση εν γένει των στελεχών της Χρυσής Αυγής με τα όπλα.

Σε μια συνομιλία μεταξύ του Ι. Λαγού και του Σ. Δεβελέκου, γίνεται λόγος για μετάβαση μέλους της ΧΑ στο σπίτι του κατηγορουμένου Θωμά Μπαρέκα για να το «καθαρίσει», πριν πάει η Αστυνομία.

«Ι. ΛΑΓΟΣ: Ελα, περνάνε τον Μάκη αυτόφωρο, επειδή θα πάνε και στο σπίτι του κοίτα αν έχει κάτι, κοιτάτε να το καθαρίσετε. Εντάξει;», ενώ σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του λέει επίσης: «Τον Μάκη τον έχουν πιάσει για αυτόφωρο, θέλω να πας στο σπίτι του Μάκη, να χτυπήσεις το κουδούνι και να ρωτήσεις τον πατέρα του αν υπάρχει κάνα μαχαίρι, καμιά μαλακία, να τα πάρεις να φύγεις». Επίσης, ο Ι. Λαγός ξανατηλεφωνεί στο Σ. Δεβελέκο και του λέει: «Σωτήρη, καθάρισέ τον, έχει θέμα να πούμε με τι μαλακίες», για να πάρει την απάντηση: «Εχω στείλει ήδη τον Χάρη να πάει γρήγορα».  Το «Έθνος» αναφέρεται επίσης στην επώνυμη κατάθεση του υποψήφιου βουλευτή και πρώην επιστημονικού συνεργάτη της ΧΑ, Ηλία Σταύρου, ο οποίος παρέδωσε στις Αρχές ένα πυροβόλο όπλο το οποίο ισχυρίζεται ότι αγόρασε από έναν τακτικό επισκέπτη των γραφείων του μορφώματος στην Πέλλα, που του τον είχε συστήσει ο Ι. Σαχινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής της Τ.Ο. της περιοχής.

Από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί αποδεικνύεται επίσης η πρόθεση της Χρυσής Αυγής να κάνει πραγματικότητα τις εξαγγελίες της ηγεσίας περί οργάνωσης ένοπλων Ταγμάτων Πολιτοφυλακής ή Εφόδου, ενώ εκτενής είναι η αναφορά Ντογιάκου στις συλλήχεις μελών της Χρυσής Αυγής κατά το πρόσφατο παρελθόν για παράνομη οπλοκατοχή.

Η στενή σχέση των μελών της Χρυσής Αυγής με τα όπλα αποδεικνύεται και πριν από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τις συλλήψεις των στελεχών και των μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης, με αρκετές υποθέσεις που είχαν φτάσει στη Δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα:

    Ο Παναγιώτης Δράκος, στενός συνεργάτης του κατηγορούμενου βουλευτή Κορινθίας Ευστάθιου Μπούκουρα, ο οποίος με την υπ' αριθ. 14532/2013 απόφαση του Β' Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, καταδικάστηκε για παράνομη κατοχή, εκτός των άλλων και ενός πιστολιού μάρκας ZASTAVA, με γεμιστήρα και τέσσερα φυσίγγια.
    Ο Νικήτας Σιώης, ο οποίος εξελέγη βουλευτής στον Νομό Σερρών, αλλά στη συνέχεια παραιτήθηκε για χάρη τού τότε «γαμπρού» του αρχηγού Αρτέμη Ματθαιόπουλου, έχει παραπεμφθεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών για παράνομη οπλοκατοχή και συγκεκριμένα ενός μαχαιριού, οκτώ στειλιαριών διαφόρων μηκών και ενός μετασκευασθέντος κυνηγετικού όπλου MAVERICK MODEL 88, από το οποίο αφαίρεσε το κοντάκι και προσάρμοσε πιστολοειδή λαβή.
    Ο Χρήστος Ρήγας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΑ και περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος με την υπ' αριθ. 41429/2010 απόφαση του Ε' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών καταδικάστηκε για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, μάρκας ZASTAVA, ενός γεμιστήρα και εννέα φυσιγγιών.
    Ο βουλευτής Ι. Λαγός, ο οποίος με την υπ' αριθ. 8723/2011 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, καταδικάστηκε για παράνομη κατοχή πιστολιού μάρκας GLOCK, με γεμιστήρα, με δώδεκα φυσίγγια.
    Αίσθηση προκαλεί και η υπόθεση του Παναγιώτη Ηλιόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2012, ο οποίος έβγαλε όπλο το οποίο προέταξε κατά συγκεντρωμένων αντιφασιστών στον Βόλο. «Από τα αποδεικτικά στοιχεία προέκυψε ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος (σ.σ.: Π. Ηλιόπουλος), στις 29-9-2012, είχε τεθεί επικεφαλής ανδρών - μελών της Τοπικής Οργάνωσης Βόλου, στην κεντρική λεωφόρο της πόλης και κρατώντας στα χέρια του το όπλο που κατείχε νόμιμα ως βουλευτής το επιδείκνυε απειλητικά κατά ομάδας ατόμων, που διαδήλωναν κατά της Χρυσής Αυγής. Για το περιστατικό αυτό μάλιστα έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία στην οικεία Εισαγγελία, φωτοαντίγραφα της οποίας επισυνάπτονται στη δικογραφία.
πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive