Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Δείτε το πρώτο επίσημο βίντεο μέσα από την Αμφίπολη

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Οκτωβρίου 29, 2014
Το πρώτο βίντεο  από τον τάφο της Αμφίπολης έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για αμοντάριστο υλικό που τραβήχτηκε κατά τις ανασκαφές του δεύτερου θαλάμου - αυτού με το ψηφιδωτό της αρπαγής της Περσεφόνης - για την ψηφιακή τεκμηρίωση της ανασκαφής.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η υποτιθέμενη τέταρτη θύρα στο βάθος του τρίτου θαλάμου ήταν μια εσοχή από όπου είχε αφαιρεθεί μαρμάρινος ορθοστάτης. Συνεπώς δεν υπάρχει τέταρτη είσοδος ή επόμενος θάλαμος. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η αφαίρεση των χωμάτων από τον τρίτο θάλαμο ο οποίος αποδείχθηκε βαθύτερος από τους προηγούμενους. Παρόλα αυτά οι αρχαιολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο το δάπεδο του τρίτου θαλάμου, που είναι πολύ φτωχό σε σχέση με τα προηγούμενα δυο, να αποτελεί έναν οριζόντιο τοίχο σφάγισης.

Ακόμη δόθηκαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες από τα κομμάτια των σπασμένων φτερών των Σφιγγών που βρέθηκαν θαμμένα. Τα κομμάτια επιτρέπουν την αποκατάστασή τους. Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου η τελική εικόνα θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι:




 

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive