Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Αμπελόκηποι: Οι κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα για το οικόπεδο της ΔΕΗ

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Οκτωβρίου 18, 2014
Από μεγάλη συμμετοχή χαρακτηρίστηκε η συγκέντρωση που κάλεσαν οι φορείς της περιοχής και σχεδιάστηκαν οι επόμενες κινήσεις. Όπως αναφέρει το συντονιστικό των κατοίκων:

"Με πρωτοβουλία όλων των φορέων και κινήσεων πολιτών Αμπελοκήπων (πολιτιστικοί Σύλλογοι, αθλητικοί, γονέων, καθηγητών, μαθητών κλπ) πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων, γονέων, μαθητών την Τετάρτη τo απόγευμα στις 15/10/2014, στο πάρκο ΚΑΠΑΨ με αίτημα:

Ο ΟΣΚ και ο Δήμος Αθηναίων, να ολοκληρώσουν άμεσα τη διαδικασία απαλλοτρίωσης (η προθεσμία εκπνέει στις 20/2/2015), του οικοπέδου της ΔΕΗ έκτασης 9 στρεμμάτων, επί της οδού Λάμψα, ώστε να αξιοποιηθεί:

1) Για σχολείο τα 6 στρέμματα που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας (να επαναλειτουργήσει το 58ο Γυμνάσιο-Λύκειο)

2) Για πράσινο τα υπόλοιπα 3 στρέμματα

Καθολική ήταν η αντίθεση των συγκεντρωμένων στα σχέδια της ΔΕΗ να ανεγείρει τα κεντρικά της γραφεία στο εν λόγω οικόπεδο.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν εκφράζοντας την ολόθερμη συμπαράστασή τους στο μακροχρόνιο αίτημά μας, εκτός από τους εκπροσώπους των φορέων, και ο Αγγελόπουλος Βασίλης Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Σακελλαρίδης Γαβριήλ, Δούκα Μαρία (Μάρω), Δρογώσης Ευστάθιος, Κωνσταντίνου Πέτρος, οι Κοινοτικοί σύμβουλοι: Μεταξά Ευαγγελία και Δασκαλάκη Γεωργία.

Η συγκέντρωση αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με μαζικές παραστάσεις στον ΟΣΚ και τον Δήμο Αθηναίων, νέες συγκεντρώσεις, πορείες και συνέχιση συλλογής υπογραφών (ξεπέρασαν ήδη τις 1000) κλπ.

Για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων δημιουργήθηκε μεγάλη ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα από εκπροσώπους φορέων, κινήσεων πολιτών και κατοίκους, που θα συνεδριάζει ανοιχτά, σε ολομέλεια κάθε Τετάρτη 8.30 μμ στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων.

Επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 8.30μμ".
πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive