Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Κουβανοί γιατροί έφτασαν στην Αφρική για να πολεμήσουν τον Έμπολα

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2014
Η πρώτη ομάδα γιατρών από την Κούβα έφτασε στην Λιβερία για να συμβάλλει στην καταπολέμηση της επιδημίας του Έμπολα.

Η ομάδα αποτελείται από 52 μέλη σχεδόν όλων των ειδικοτήτων: γιατροί, νοσοκόμες, επιδημιολόγοι, γιατροί και νοσοκόμες για εντατική θεραπεία, παθολόγοι, χειρουργοί, παιδίατροι και αναισθησιολόγοι.

Σύμφωνα με την Κούβα η άφιξη της ομάδας δείχνει την σθεναρή αλληλεγγύη της Αβάνας προς την Λιβερία και ελπίζει έτσι να αρχίσει μια ιατρική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.

Μια δεύτερη ομάδα Κουβανών γιατρών έχει αποσταλεί στην γειτονική Γουινέα και μια τρίτη αποτελούμενη από 165 γιατρούς έφτασε την περασμένη εβδομάδα στην Σιέρα Λεόνε.

Η κίνηση της χώρας χαιρετήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ενώ οι New York Times έγραψαν άρθρο επισημαίνοντας τον «εντυπωσιακό ρόλο» του νησιού και τις «ευκαιρίες για βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων».

Η Κούβα από το 1960 επενδύει στο σύστημα υγείας της ενώ έχει στείλει 135.000 ανθρώπους του χώρου να εργαστούν σε επείγουσες καταστάσεις παγκοσμίως. Αυτή την περίοδο περίπου 50.000 γιατροί και νοσοκόμες εργάζονται σε 66 χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας.

Την ίδια στιγμή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα είναι έτοιμη φαρμακευτική αγωγή βασισμένη πάνω στα αντισώματα που βρέθηκαν στο αίμα των ασθενών. Στόχος του ΠΟΥ είναι η ετοιμασία ενός εμβολίου μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Η φαρμακευτική αγωγή πάντως από τα αντισώματα είναι άγνωστο σε τι ποσότητα θα παραχθεί ώστε να καλύψει τις ανάγκες στην Δυτική Αφρική όπου ο ιός έχει σκοτώσει περισσότερους από 4500 ανθρώπους.
πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive