Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

"Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει ότι την Πέμπτη 18/9, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και ενώ η πορεία, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες αντιφασίστες, βάδιζε στους δρόμους του Κερατσινίου, το μπλοκ των αυτοοργανωμένων συλλογικοτήτων και των συνελεύσεων των γειτονιών της Αθήνας δέχθηκε απρόκλητη βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ.

 Η επιλογή  του μπλοκ των συνελεύσεων γειτονιάς και των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, το χτύπημα της διαδήλωσης και οι συλλήψεις, χωρίς καμία πρόφαση από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, η εξ επαφής ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ο ξυλοδαρμός, οι ύβρεις των ΜΑΤ, η μαζική προσαγωγή 73 διαδηλωτών, εκ των οποίων οι 64 στη συνέχεια χαρακτηρίστηκαν συλλήψεις, η άσκηση δίωξης εις βάρος τους για ανυπόστατες κατηγορίες, οι τραμπουκισμοί, η απαγόρευση επικοινωνίας με τους δικηγόρους, το χτύπημα με χημικά και γκλοπ των αλληλέγγυων έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά αποδεικνύει ότι στόχος του καθεστώτος ήταν η τρομοκράτηση όσων συλλογικά διεκδικούν, η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων, η διάχυση του φόβου σε όσους/ες θέλουν να κατέβουν στον δρόμο και να μην αναθέσουν σε άλλους να τους λύσουν τα προβλήματα.

Μέσα από το οργανωμένο κατασταλτικό σχέδιό τους επιχειρούν να σταματήσουν τους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική  μέσα σε ένα σύστημα οικονομικής βίας και κοινωνικής εξαθλίωσης. Έρχονται να συμπληρώσουν το έργο των  φασιστών - ένα από τα βασικά πλέον εργαλεία του συστήματος - και τις επιθέσεις τους και τις δολοφονίες αγωνιστών, μεταναστών και όποιου διαφέρει..

Ο ΣΕΦΚ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 64 συλληφθέντες και απαιτεί να σταματήσει τώρα κάθε δίωξή τους. Καλούμε σωματεία, εργατικές συλλογικότητες να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής πορείας στο Κερατσίνι την Πέμπτη στις 2.00μμ στα δικαστήρια του Πειραιά".
πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive