Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Πραγματικά δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις με τα όσα συμβαίνουν στον ελληνικό στρατό. Παρά τις όποιες δεσμεύσεις του ΑΓΕΣ Μανωλά, καθημερινά έρχονται στο προσκήνιο γεγονότα που αποδεικνύουν ότι η άσχημη μεταχείριση των στρατιωτών και ο παραλογισμός  έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Πρωταγωνιστές, η Στρατολογία και οι διάφορες επιτροπές του Πενταγώνου, που ευθύνονται για τις μεταθέσεις και τις ειδικότητες των στρατιωτών.


Τι να πει επομένως και ο συνάδελφος που βρέθηκε στο ΚΕΝ Σπάρτης. Ενώ το Υγειονομικό χαρακτήρισε των Σωματική του Ικανότητα Ι4, ουσιαστικά απαλλάσσοντας τον από κάθε αγγαρεία και υπηρεσία που απαιτεί την καταπόνηση του, αφού έχει εξάρθρωση ώμου, τι ειδικότητα του έδωσαν;
Συγκολλητής μετάλλων. Πρώτη φορά στην ιστορία του στρατού φαντάρος Ι4 με εξάρθρωση ώμου θα κάνει αυτή τη βαριά εργασία!

Τα σοκ όμως για τον συνάδελφο και την οικογένεια του είναι διαδοχικά, καθώς έπεσαν θύματα της αδιαφορίας και της αχαρακτήριστης συμπεριφοράς των στελεχών της Στρατολογίας (υπηρεσία γνωστή εξάλλου σε όλους για τη τρομερή μαχητικότητα και την υπερβολική, στα όρια της εξάντλησης, προσφοράς των μελών της).
Το παλικάρι προέρχεται από οικογένεια με μακροχρόνια άνεργους και διαζευμένους γονείς, επομένως και σε συνδυασμό με το Ι4, πληροί το μισό κατάλογο των κριτηρίων που του εξασφαλίζουν κατ΄ εξαίρεση μετάθεση.

Αντί λοιπόν η Στρατολογία του ΚΕΝ Σπάρτης να υποβάλλει το φάκελο του στρατιώτη, γνωστοποιώντας στο ΓΕΣ την ανάγκη κατ΄ εξαίρεση μετάθεσης, προτίμησε διαμέσου της αρμόδιας αξιωματικού, και πιο συγκεκριμένα της Λοχαγού Αντων., να προσβάλλει και να μειώσει τους γονείς του, που αιφνιδιασμένοι και ανήσυχοι αναζητούσαν απαντήσεις και κάποιον να τους ενημερώσει.
Γιατί είναι τραγικό μετά από όλα αυτά να σου στέλνουν το παιδί στις Φέρρες, στο 31 ΤΥΠ, ρίχνοντας σου την ευθύνη για τα αρνητικά αποτελέσματα της ανευθυνότητας και της αδιαφορίας, συγκεκριμένων αξιωματικών και υπηρεσιών, που αποκαλύπτονται κατώτεροι των περιστάσεων και των αναγκών.

Και δεν είναι δυνατόν να στέλνουν τους φαντάρους στη παραμεθόριο, για να επιλύσουν από εκεί το ζήτημα τους, υποβάλλοντας εκ νέου αίτηση για κατ΄ εξαίρεση μετάθεση στο ΓΕΣ, περιμένοντας τουλάχιστον για ένα μήνα τι θα σου απαντήσουν! 
Εμείς καλούμε το ΓΕΣ και πιο συγκεκριμένα τον ΑΓΕΣ Μανωλά να πάρει συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Η Στρατολογία στα ΚΕΝ αποκαλύπτεται σε σειρά περιπτώσεων ότι αφενός τυραννά στρατευμένους και γονείς, αλλά επίσης προκαλεί συγκεκριμένα προβλήματα στην ίδια την επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: γνωρίζουμε και γνωρίζουν όλοι ότι την άσχημη αυτή κατάσταση επιχειρούν να εκμεταλλευτούν διάφοροι χυδαίοι τύποι με στολή, που πουλάνε εκδούλευση, ζητώντας ποικιλία ανταλλαγμάτων.

Προσέξτε καλά. Ο κόσμος της εργασίας είναι τσακισμένος από τα μέτρα και τη βάρβαρη ταξική πολιτική.
Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτή την αλήτικη συμπεριφορά αθλίων που εκμεταλλεύονται την άγνοια και την ανάγκη, ανθρώπων με τεράστια προβλήματα.
Και είμαστε σίγουροι ότι τουλάχιστον αυτά τα ζητήματα, θα αντιμετωπίσουν τη μήνη του ΓΕΣ.   

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive