Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πακιστάν: Συγκρούσεις της αστυνομίας με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2014
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της πρωτεύουσας του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Μετά από μια νύχτα σκληρών συγκρούσεων, το πρωί της Κυριακής, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα επεισόδια του Σαββάτου τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 400 τραυματίστηκαν.

Τα τελευταία 24ωρα χιλιάδες κάτοικοι του Πακιστάν έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κοινοβούλιο και την κατοικία του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.



Έκκληση για αυτοσυγκράτηση στο Πακιστάν, από την Ουάσιγκτον

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε η Ουάσινγκτον ....
σε όλες τις πλευρές, εν μέσω της πολιτικής κρίσης που πλήττει το Πακιστάν, τονίζοντας ότι οι διαδηλωτές έχουν το δικαίωμα να οργανώνουν ειρηνικές κινητοποιήσεις, όχι όμως και να επιχειρούν να επιβάλουν την αλλαγή μέσω της βίας και της καταστροφής ξένης περιουσίας.









«Παρακολουθούμε προσεκτικά τις διαδηλώσεις στο Ισλαμαμπάντ. Συνεχίζουμε να καλούμε όλες τις πλευρές να αποφύγουν τη βία, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να σέβονται τον νόμο», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι, ζητώντας να γίνει ειρηνικός διάλογος.

Οι διαδηλωτές, με επικεφαλής τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ιμράν Χαν και τον πνευματικό ηγέτη Ταχίρ ουλ Κάντρι, έχουν βγει στους δρόμους εδώ και εβδομάδες ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ. 

Το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν αιματηρές συγκρούσεις με την αστυνομία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

«Οι ειρηνικές διαμαρτυρίες και η ελευθερία της έκφρασης είναι σημαντικές όψεις της δημοκρατίας» ανέφερε η Ψάκι.


«Η βία και η καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας και κυβερνητικών κτηρίων δεν είναι αποδεκτά μέσα επίλυσης των πολιτικών διαφορών και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής μια αντισυνταγματικής αλλαγής στο πολιτικό σύστημα», σημείωσε.



                                               Πληροφορίες από : ΑΜΠΕ , http://www.naftemporiki.gr , euronews
  • Blogroll

  • Blog Archive