Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Γουατεμάλα: "Έξωση" και στους...νεκρούς(φωτο)

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 17, 2014
Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη Γουατεμάλα, όπου οι πολίτες αναγκάζονται να κάνουν εκταφή των νεκρών συγγενών τους γιατί πια δεν μπορούν να πληρώνουν τα έξοδα για τη διατήρηση του τάφου.

Και όχι μόνο γίνονται οι εκταφές, αλλά τα οστά των πεθαμένων, πολλοί από τους οποίους είναι μουμιοποιημένοι, ρίχνονται σε πλαστικές σακούλες για να ταφούν ξανά, αυτή τη φορά σε έναν μαζικό τάφο. Όσοι ζητήσουν να τους παραδοθούν τα οστά των συγγενών τους, τα τοποθετούν σε ένα μικρό κουτί και τα τοποθετούν σε οστεοφυλάκιο στο γενικό νεκροταφείο της πόλης της Γουατεμάλας.

Πολλές οικογένειες στη Γουατεμάλα δεν έχουν την πολυτέλεια να πληρώσουν για να διατηρήσουν το χώρο όπου έχουν θάψει τους νεκρούς τους. Μόλις λήξει το "συμβόλαιο ενοικίασης", εργάτες σκάβουν τις κρύπτες, βγάζουν τα οστά των νεκρών, τα βάζουν στις σακούλες τις οποίες στοιβάζουν σαν σκουπίδια, μέχρι ειδικά οχήματα να της πάρουν για να τις μεταφέρουν εκεί όπου τελικά θα πεταχτούν.
Ορισμένα από τα πτώματα έχουν ακόμη τα μαλλιά τους ή τα ρούχα με τα οποία τους έθαψαν.
Σε μια από τις φωτογραφίες φαίνεται μια μεγάλη γυναίκα που ακόμη έχει στο κρανίο της το τσεμπέρι της, φορά ρούχα, ακόμη και μια ποδιά.
πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive