Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

 
 
Η συλλογική προσπάθεια δεκάδων συναγωνιστών  έκανε κατορθωτή τη μετατροπή ενός χώρου κυριολεκτικά ακατοίκητου σε έναν πολυχώρο όπου θα στεγαστούν οι δραστηριότητες του Κινήματος Δεν Πληρώνω. 
Μετά από πολυήμερη αναζήτηση κατάλληλου χώρου βρέθηκε, τελικά, στην οδό Καυτατζόγλου 8, στον 1ο όροφο στα Πατήσια, αυτό που έκφραζε τις επιθυμίες μας.
Βέβαια οι προηγούμενοι ενοικαστές είχαν αφήσει στο διάβα τους κυριολεκτικά ένα αχούρι.




Το διαμέρισμα αυτό στέγαζε τις διοικητικές υπηρεσίες του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ. 

Ενός νοσοκομείου που η μνημονιακή κυβέρνηση του έβαλε λουκετο για να το "εξυγιάνει".

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω είχε, επί μήνες, δώσει σκληρούς αγώνες, μαζί με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείου και κατοίκους της περιοχής για την αποτροπή του σχεδιαζόμενου κλεισίματος.

Τελικά το 7ο Θεραπευτήριο έκλεισε, στερώντας τους κατοίκους από μια αξιόλογη νοσηλευτική μονάδα.

Όταν οι συναγωνιστές μας βρήκαν τον χώρο, σε άθλια κατάσταση, διαπίστωσαν ότι και το ρεύμα ήταν κομμένο μιας και οι υπεύθυνοι της διοίκησης του Νοσοκομείου είχαν φεσώσει τη  ΔΕΗ με 1800 ευρώ!

Οι συναγωνιστές οργάνωσαν ομάδες εθελοντών όπου  μέλη και φίλοι του Κινήματος προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και σε λίγες εβδομάδες ο χώρος έγινε κυριολεκτικά αγνώριστος.

Τα γειτονικά καταστήματα, μας έκαναν μεγάλες εκπτώσεις στις μπογιές και τα άλλα υλικά και έτσι έγινε εφικτή η μεταμόρφωση του χώρου.
Είχαμε την χαρά την Πέμπτη 15/5/14 να διεξαχθεί μια πολύ επιτυχημένη ανοιχτή συνέλευση με ενεργό συμμετοχή πολλών φίλων και μελών του Κινήματος.

Ο Βασίλης Σταυρόπουλος, συναγωνιστής χαλυβουργός, μας έφερε και γλυκά για τα καλορίζικα.

Ο χώρος αυτός θα στεγάσει όλες τις πολιτικές δραστηριότητες , ανοιχτές συνελεύσεις, συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Επίσης θα φιλοξενήσει κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις.
Θεματικές συγκεντρώσεις, κινηματογραφικές βραδιές, συναυλίες, μουσικές βραδιές, προπόνηση καράτε, συλλογική κουζίνα, κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης και πολλά άλλα θα βρίσκουν στέγη στο χώρο μας. 

Τα νέα μας κεντρικά γραφεία θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για να καταγάγουμε και νέες νίκες, μικρές ή μεγάλες, ενάντια στο καπιταλιστικό τέρας που μας στέλνει μέρα με τη μέρα σε μία μεσαιωνικό άβυσσο.

Στο χέρι μας είναι να τους διώξουμε από  τις ζωές μας.

Σας καλούμε όλους, να πλαισιώσετε τον αγώνα και τις δράσεις μας.

Ελάτε στις ανοιχτές συνελεύσεις μας κάθε Πέμπτη 9 μμ
  • Blogroll

  • Blog Archive