Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014



                                                                           
   Πειραιώς 46 και Επονιτών, 18510 Πειραιάς                                ΑΡ.ΠΡΩΤ.80
    Τηλ.: 2131352278    FAX : 2131352264                                  

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ


Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να μη μπει στο αρχείο η υπόθεση του ελλείμματος του έτους 2009 αλλά να υπάρξει περαιτέρω ανάκριση έτσι ώστε να φωτιστεί πλήρως αυτή η σκοτεινή υπόθεση, ανάγκασε τον κ. Γεωργίου να εκδώσει απολογητικό και επιθετικό δελτίο τύπου. Έτσι την Παρασκευή 25/7 εξέδωσε πολυσέλιδη...
ανακοίνωση με απαράδεκτο για την ιδιότητά του περιεχόμενο, η οποία ομοίαζε να είχε εκδοθεί από το γραφείο τύπου του κ. Γεωργίου Παπανδρέου.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ έχει να επισημάνει ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών εκφράζει πλήρως όχι μόνο τα αισθήματα των υπαλλήλων της αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού λαού. Πολλοί, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, θεωρούν ότι είναι μεθοδευμένη η σημερινή εθνική κρίση. Αναπτύχθηκε στο έδαφος πραγματικών οικονομικών προβλημάτων  που δημιούργησαν οι διαχειριστές της εξουσίας και διογκώθηκε με εργαλείο τα greek statistics. Ακόμη, για τον Ελληνικό λαό, η τοποθέτηση Γεωργίου ήταν σκόπιμη επιλογή, που λειτούργησε ως τακτική «περικύκλωσης» της Ελληνικής οικονομίας. Κάποιοι όλα αυτά τα αποκαλούν θεωρίες συνωμοσίας, πολλές φορές όμως η ιστορία στο παρελθόν συνέδεσε φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα που και τότε οι πρωταγωνιστές τους τα κατήγγειλαν ως συνωμοσιολογία. Για να λάμψει, λοιπόν η αλήθεια είναι επιβεβλημένο να ολοκληρωθεί αυτή η δικαστική έρευνα η οποία έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα.

Είναι φανερό ότι οι δανειστές εκβιάζουν την Κυβέρνηση για την υπόθεση Γεωργίου επισείοντας την απειλή ότι η παραπομπή του και η πιθανή απομάκρυνσή του θα δημιουργήσει πρόβλημα αναξιοπιστίας για τη χώρα. Πρέπει όμως να μείνει ανεξιχνίαστη αυτή η σκοτεινή πτυχή της Ελληνικής ιστορίας; Κάποιος πρέπει να θυμίσει στους δανειστές μας ότι η δίκη δε σημαίνει απαραίτητα και καταδίκη.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι η αξιοπιστία ταυτίζεται πάντα με την ανεξαρτησία. Όμως η επαγγελματική καταγωγή του κ. Γεωργίου εγγυάται την Ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ; Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να εξυπηρετεί το στατιστικό έργο χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις αλλά δεν πρέπει να αφήνει την υπόνοια ότι εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων κέντρων.

Αλλά για ποια ανεξαρτησία μιλάμε όταν ο σημερινός Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, με εκβιαστικά μνημονιακά προαπαιτούμενα άλλαξε τον ιδρυτικό νόμο και από ανεξάρτητη αρχή τη μετέτρεψε σε  «ενός ανδρός αρχή»; Σε ποια θεωρία  ανεξαρτησίας η απεριόριστη και ανεξέλεγκτη ελευθερία του επικεφαλής μιας υπηρεσίας δε λειτουργεί σε βάρος του σκοπού της;

Όσον αφορά στη μεγάλη «επιτυχία» του κ Γεωργίου να γίνονται δεκτά τα στοιχεία από τη Eurostat χωρίς αστερίσκους, θυμίζουμε στους επαΐοντες ότι οι αστερίσκοι της Eurostat «μπαινοβγαίνουν» με σκοπιμότητες ισχυρών κέντρων που κάνουν τη μεθοδολογία λάστιχο για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους, όπως έγινε στο παρελθόν με τις αμυντικές δαπάνες, τότε που η Ελλάδα αγόραζε το 13% της παραγωγής όπλων της Γερμανίας.

Όσον αφορά στην εσωτερική λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Γεωργίου μετά την ισχυροποίησή του συμπεριφέρεται στο προσωπικό με αυταρχικότητα. Απέδειξε στην πορεία του, ανυπαρξία διοικητικής ικανότητας, σκοπιμότητα επιλογών αλλά και εκδικητικότητα  σε όσους διαφωνούν μαζί του.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ έχει ενημερώσει κατά καιρούς τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Οικονομικών και τα πολιτικά κόμματα για τις εξελίξεις αυτές που οδηγούν σε κατάρρευση την εθνική στατιστική υποδομή της χώρας μας.

Σήμερα, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ζητάμε την άμεση απομάκρυνση του κ. Γεωργίου από την ΕΛΣΤΑΤ, την αποκατάσταση του ιδρυτικού της νόμου με την επαναφορά του Συμβουλίου της και την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 30/7/2014




  • Blogroll

  • Blog Archive