Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΦΙΔΝΕΣ ΤΩΡΑ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2012
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω στους δρόμους
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ- ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Ο Σύριζα, αποφάσισε μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, με τα στελέχη του Δραγασάκη και Σταθάκη να συναντήσει τον υπουργό ανάπτυξης, υποδομών μεταφορών και δικτύων, της συγκυβέρνησης της τρόικα, Χατζηδάκη προκειμένου να συζητήσουν εκτενώς για τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του.
Ο Σύριζα ούτε λίγο ούτε πολύ, συναίνεσε στη συνέχιση της αφαίμαξης του Ελληνικού λαού μέσω των ληστρικών διοδίων.
Φυσικά ούτε λόγος για καταγγελία των συμβάσεων παραχώρησης των χιλιοπληρωμένων εθνικών μας δρόμων στους μεγαλοεργολάβους, πάντα με το πρόσχημα της δημιουργίας θέσεων εργασίας στους αυτοκινητόδρομους.
Η συνάντηση αυτή, όπως και προηγούμενες (πχ  με τον σφαγέα Πέρες), έγινε εν κρυπτώ με σχετική μυστικοπάθεια από την Κουμουνδούρου, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, καταδικάζει και καταγγέλλει τέτοιου είδους μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στο ξεπούλημα των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, και στην εξαθλίωση των πολιτών από το κράτος των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών.

Το οικονομικό επιτελείο του Σύριζα με τον εκπρόσωπο των μεγαλοεργολάβων
Ο επίσημος Σύριζα, στα πλαίσια της "υπεύθυνης" αντιπολίτευσης, χέρι-χέρι με τους ντόπιους και διεθνείς μεγαλοεργολάβους, ξεχνάει όλα εκείνα που εδώ και τρία χρόνια έλεγε περί κατάργησης των διοδίων και καταγγελίας των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει δεχθεί αμέτρητες μηνύσεις και διώξεις στο πλαίσιο του αγώνα του για ελεύθερους και ασφαλείς δρόμους, χωρίς διόδια για όλο το λαό. 

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι όποιος προσδένεται στο άρμα των μεγαλοεργολάβων-χαρατσοεισπρακτόρων, θα μας βρει απέναντί του.
Τα ψέματα της ηγεσίας του Σύριζα περί αγώνα μέσα από το κοινοβούλιο για κατάργηση των διοδίων, κατέρρευσαν για άλλη μια φορά ως χάρτινος πύργος και έλαμψε η αλήθεια.
Ο Σύριζα κλείνει "υπεύθυνα" το μάτι στους μεγαλοεργολάβους-μεγαλοεκδότες-καναλάρχες προκειμένου να λάβει τη στήριξη τους στο παιχνίδι της προπαγάνδας, ορεγόμενος την εξουσία και αδιαφορώντας για τα προβλήματα του λαού.


Όσο η κρίση βαθαίνει, οι μάσκες πέφτουν και τα στρατόπεδα χωρίζονται.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, τρία χρόνια τώρα, με αγωνιστική συνέπεια, σχέδιο και όραμα δηλώνει ότι οι αγώνες του λαού κερδίζονται στο δρόμο, από τον ίδιο το λαό και όχι από αυτόκλητους σωτήρες-διαπραγματευτές της εξαθλίωσής του.


Πρέπει μαζικά και από τα κάτω να αντεπιτεθούμε προκειμένου να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!


 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Σάλος για την εξίσωση Χρυσής Αυγής – κινημάτων από την «Καθημερινή»

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2012
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημερινό κεντρικό άρθρο γνώμης της εφημερίδας «Καθημερινή», που εξισώνει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής με τα «ακροαριστερά τάγματα εφόδου», αναφερόμενο στις τελευταίες κινητοποιήσεις στις Σκουριές της Χαλκιδικής κατά των μεταλλείων χρυσού. Για ακραία παραπλανητικό παραλληλισμό κάνει λόγο στο tvxs.gr ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας πως είναι «σαν να εξισώνουμε μια διαδήλωση με μία δολοφονική επίθεση». Της Ιουλίας Κιλέρη
Στο σημερινό άρθρο σύνταξης της εφημερίδας με τίτλο «Αποφασιστικότητα έναντι των άκρων», με μια επικίνδυνα απλουστευτική διάθεση, διαπιστώνεται, μεταξύ άλλων:...

ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2012
Kοριτσάκι
που δεν ξέρω τ΄όνομά σου,
με την περιποιημένη γαλλική κοτσίδα που με περισσή φροντίδα χτένισε η μαμά σου,
με τα πράσινα σοσόνια ασορτί με το μπουφανάκι σου,
τα λυμένα κορδόνια των παπουτσιών σου,

και τις σφιγμένες σου γροθιές που
δεν κράτησαν δυοσμαρίνια.

Mικρή Μαρίνα των Βράχων του κόσμου της φρίκης, της προσφυγιάς και της απανθρωπιάς,
είδες με τα κλειστά σου μάτια τους βυθούς του Ανθρωποφάγου Αιγαίου,
κράτα τα κλειστά και ονειρέψου λεύτερη και παίξε με τον μικρό Ιρανό που πνίγηκε κι αυτός στον Έβρο, σου ψιθυρίζω την ιστορία του στ΄αυτί
και σου υπόσχομαι να αγωνιστώ με τίμημα τη δική μου ζωή
να μην αλυχτίσουν πάνω στο νεκρό σου σώμα ξανά τα Τέρατα.
Μια σημαντική διαρθρωτική αλλαγή στο ΕΣΥ μελετά το επιτελείο του Ανδρέα Λυκουρέντζου: τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα για την ανάθεση των εργαστηριακών εξετάσεων των κρατικών νοσοκομείων, με στόχο να μειωθεί το κόστος έως και κατά 70%.
Αυτό θα προέλθει πρώτον από τη μείωση του κόστους των αντιδραστηρίων και δεύτερον από την έγκαιρη παράδοση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη μείωση του κόστους νοσηλείας του ΕΣΥ.

επενδυτης

“Εγώ δεν είμαι ρατσιστής αλλά…”

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2012
“Εγώ δεν είμαι ρατσιστής… αλλά γεμίσαμε βρε παιδί μου λαθραίους που μας έχουν κατακλέψει!” “Εγώ δεν είμαι ρατσιστής… αλλά ας πάνε τα πολεμικά σκάφη στο Αιγαίο για να μην τους αφήνουν να μπαίνουν!”
“Εγώ δεν είμαι ρατσιστής… αλλά τι θες να κάνω όταν οι χρυσαυγίτες σπάνε τους πάγκους και ξυλοκοπούν τους ξένους! Έχουμε γίνει ξέφραγο αμπέλι! Βλέπεις να κάνει κάτι η αστυνομία;”
“Εγώ δεν είμαι ρατσιστής… αλλά ώρες-ώρες λέω Χρυσή Αυγή που μας χρειάζεται. Πες μου μπορείς να κυκλοφορήσεις το βράδι στην Ομόνοια;”
“Εγώ δεν είμαι ρατσιστής… αλλά σ’ ένα φίλο μου του άνοιξαν το σπίτι και το σήκωσαν ολόκληρο! Γεμίσαμε από δαύτους!”
Πολλές τέτοιες ατάκες υποθέτω θα έχετε ακούσει στην...
Οι εργαζόμενοι στο ορυχείο λευκόχρυσου Μαρικάνα στη Ν. Αφρική απέρριψαν την πρόταση της διοίκησης για αυξήσεις στους μισθούς, καθώς βασικό και αδιαπραγμάτευτο αίτημά τους αποτελεί να ανέλθει ο μισθός στα 12.500 ραντ (1.160 ευρώ).

Από την πλευρά της, η εταιρεία Lonmin αντιπροτείνει αύξηση 900 ραντ ώστε οι νέοι εργαζόμενοι θα έχουν βασικό μισθό 5.500 ραντ (510 ευρώ).
Υπενθυμίζεται πως ...

Iδιώτες για είσπραξη εισφορών

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2012
Iδιωτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία -που λειτουργούν κατά τα πρότυπα εισπρακτικών εταιρειών- θα αναλάβουν και την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών από εργοδότες και επιχειρήσεις που καθυστερούν την εξόφλησή τους στο ΙΚΑ.
Τα Ταμεία θα στρέψουν την προσοχή τους στο αμιγώς ασφαλιστικό κομμάτι και στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, θα εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα και δεν θα έχουν πλέον σχέση με το ταμειακό σκέλος των εισφορών και τα φαινόμενα διαφθοράς. Ταυτοχρόνως, προβλέπεται...

Σχετικά με τη μη λειτουργία του Athens Imc τις τελευταίες ώρες

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2012
                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ATHENS IMC
Σχετικά με τη μη λειτουργία του Athens Imc τις τελευταίες ώρες
Το athens.indymedia.org ήταν από τα ξημερώματα του Σάββατου 15/9 έως το μεσημέρι της ίδιας μερας εκτός λειτουργίας εξ΄ αιτίας τεχνικών προβλημάτων παροχής δικτύου. Τα δημοσιεύματα σε καθεστωτικά sites είναι ψευδή.

πηγη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ GOLDEN BOYS

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2012
Η εξαθλίωση της υγείας.
Νοσηλευτές που εργάζονται στο «Αμαλία Φλέμινγκ» κατήγγειλαν στο enikos.gr το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί λόγω των σκληρών περικοπών. Τους αναγκάζουν να χρησιμοποιούν ακόμα και ένα ζευγάρι γάντια για να περιθάλπουν δεκάδες ασθενείς! Είναι αλήθεια;
«Μας λένε απολυμάνετε τα  με λίγο οινόπνευμα, δεν χρειάζεται να αλλάζετε καινούργια! Ακόμα και στις σύριγγες κάνουν οικονομία. Επιλέγουν τα περιστατικά από τα οποία θα γίνει η λήψη αίματος. Είναι τόσο σοβαρές οι ελλείψεις που δεν έχουμε ούτε χαρτί να σκουπίσουμε τα χέρια μας και αναγκαζόμαστε να φέρουμε πετσέτες από τα σπίτια μας!».

ΤΟ STOP CARTEL ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2012
Το καθεστώς κυνηγάει τους αγωνιστές και εκδικείται.
 
Κανένας μόνος του και απομονωμένος.
Όσοι απομονώνουν συναγωνιστές που έχουν βάλει το κεφάλι τους στο ντορβά είναι πράκτορες και προδότες των λαικών αγώνων !
 
Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καλεί όλο τον αγωνιζόμενο λαό να συμπαρασταθεί έμπρακτα στη δίκη των οκτώ συναγωνιστών μας τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη, 9 πμ, στα δικαστήρια Ευελπίδων.

Οι συναγωνιστές μας σέρνονται σε εκδικητική πολιτική δίκη, μετά από τη δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω στη ΔΕΗ Καλλιθέας στις 25 Νοέμβρη του 2011, μετά την οποία έγινε επίθεση τεσσάρων διμοιριών των ΜΑΤ, σύλληψη και κράτηση τους.

Η πολύμορφη δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω και του ευρύτερου κινήματος, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές,  που αναπτύχθηκε και γιγαντώθηκε ενάντια στα χαράτσια που επιβάλλονται από την κυβέρνηση της τρόικα και των τραπεζιτών, μέσω της ΔΕΗ, κατέγραψε την πρώτη μεγάλη νίκη στους δρόμους του αγώνα, με τη σφραγίδα του ΣτΕ που αποφάσισε ότι η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα διακοπής του ρεύματος λόγω μη πληρωμής 
του χαρατσιού.
Επανασυνδέσαμε κομμένα ρεύματα συμπολιτών μας, πραγματοποιήσαμε σειρά δράσεων σε υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε κάθε γειτονιά στην Αθήνα και στην επαρχία, πραγματοποιήσαμε δυναμικές δράσεις στα γραφεία ιδιωτικών εταιριών που ανέλαβαν τις διακοπές ρεύματος, ενημερώσαμε τον κόσμο για την αδικία και την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού προτρέποντας τον στη μη πληρωμή του και περιφρουρήσαμε σπίτια στα οποία θα έκοβαν το ρεύμα.
 Συμβάλλαμε έμπρακτα στη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης μεταξύ των συμπολιτών μας και είμαστε περήφανοι για αυτό!
 Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!

Είμαστε περήφανοι για τους συναγωνιστές μας οι οποίοι οδηγούνται σε αυτή τη φρονηματική δίκη!
 Θα δώσουμε το δυναμικό παρόν και θα νικήσουμε και σε αυτό το σημαντικό αγώνα!
Σας καλούμε όλους σε ενεργητική συμπαράσταση.

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
-Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr
www.oxidiodia.gr

stopcartel Newsdesk

ΡΟΖ ΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΕΟΠΥΥ- ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2012
Μπροστά στη γενικευμένη κατακραυγή για την γελοία και κερδοσκοπική απόφαση των ροζ τηλεφωνικών ραντεβού του ΕΟΠΥΥ ο υπουργος Υγειας αποφασισε να μειωθουν οι τιμες των κλησεων απο σταθερα τηλεφωνα. Ειναι καταπτυστοι ολοι αυτοι οι "αρμοδιοι" που κυνικα και εγκληματικα αποφασισαν να αφαιμαξουν ακομη περισσοτερο το ηδη αδειο πορτοφολι των φτωχων συνταξιουχων, προς οφελος καποιων ημετερων των εταιρειων τηλεφωνικης "εξυπηρετησης".
Απαιτουμε αμεση καταργηση των ροζ γραμμων και εξυπηρετηση με απλη χρεωση.

Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2012
Καθώς ο φασισμός πλέον βρίσκεται στους δρόμους, δολοφονώντας μετανάστες, στοχοποιώντας το εργατικό κίνημα και  την Αριστερά, αξίζει να προσέξουμε ότι ολοένα συχνότερα η Χρυσή Αυγή αποκαλύπτει το πραγματικό της Ναζιστικό περιεχόμενο.

Οι αντικοινοβουλευτικές αιχμής του Φύρερ Μιχαλολιάκου, είχαν συνέχεια μέσα στο ίδιο το Αστικό Κοινοβούλιο...

Shisha: Το ναρκωτικό των φτωχών απειλεί την Αθήνα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2012
 Το δυνατό παραισθησιογόνο μετατρέπει τον χρήστη για τουλάχιστον 20 ώρες σε ένα πολύ επιθετικό άτομο, με τεράστια δύναμη και υπερκινητικότητα.

Σκηνές που προκαλούν τρόμο διαδραματίζονται κάθε βράδυ στο κέντρο της Αθήνας καθώς κάνει θραύση το "πάμφθηνο" ναρκωτικό shisha, που μεταμορφώνει του χρήστες του σε... "ζόμπι".

Την «κοκαΐνη των φτωχών», όπως αποκαλείται το νέο παραισθησιογόνο ναρκωτικό που έχει κατακλύσεις τις πιάτσες του θανάτου, μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί με τρία ευρώ τη δόση.

Δημιουργείται σε αυτοσχέδια εργαστήρια που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και...

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ;

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2012
Ξεκινησαν προσπαθειες αυτοδιαχειρισης.
Σταγδην αρχικα και  κρουνηδον, πιστευουμε, αργοτερα.

Απο την Βορεια Ελλαδα και οι δυο.
 ΒΙΟΜΕΤ αρχικα και τωρα ΣΕΚΑΠ.
Ο χρονος και κυριως η κοινωνικη αλληλεγγυη θα δειξει.

 Γενικα οι προσπαθειες αυτοδιαχειρισης μενουν ανολοκληρωτες , σε βαθος χρονου, αν δεν αλλαξει συνολικα το συστημα παραγωγης.

Αν δεν ανατραπει δηλαδη ο καπιταλισμος.
Οι καπιταλιστες θα κανουν το παν για να υπονομευσουν και να συντριψουν τελικα τετοια εγχειρηματα.
Γιατι πηγαινουν κοντρα στην υπαρξη του συστηματος τους και δημιουργουν παραδειγματα προς μιμηση και για αλλους εργαζομενους.

Μονο σε ενα ανωτερο συστημα παραγωγης με κοινωνικοποιημενα τα μεσα παραγωγης ( να δουλευει δηλαδη το συστημα για το οφελος του 99% της κοινωνιας) θα μπορεσουν να ανθισουν οι αυτοδιαχειριζομενες παραγωγικες μοναδες.

Οι εργαζομενοι μπορουν χωρις αφεντικα. 

Μεσα απο συνελευσεις αμεσοδημοκρατικες και πραγματικα απο τα κατω, μεσω εκπροσωπων αιρετων και ανακλητων θα μπορεσουν να διαπαιδαγωγηθουν και για την νεα κοινωνια που πρεπει να κτιστει χωρις αφεντικα και χωρις διεφθαρμενους γραφειοκρατες.
Μελετωντας καλα την ιστορια των κινηματων και των προσπαθειων αυτοδιαχειρισης σε ολο το κοσμο, μπορει να βγαλει κανεις πολυτιμα μαθηματα. Δεν ειναι πια ταξιδι σε εναν εντελως αγνωστο κοσμο.

Οι αργεντίνοι σύντροφοι μας ειναι, σε σημαντικο βαθμο, τα τροχειοδεικτικα μας. Αν και καθε περιπτωση, με τις ιδιαιτεροτητες της απαιτει φαντασια και προσαρμοστικοτητα στα νεα δεδομενα.

 Απο την αλλη, το τελικα αποτυχημενο πειραμα εφαρμογης σοσιαλισμου στην παλαι ποτε Σοβιετικη Ενωση, με τον καταστροφικο ρολο της εγκαθιδρυμενης καστας γραφειοκρατων, σαν καρκινωμα στο σωμα της κοινωνιας, μας δειχνει τι ΔΕΝ πρεπει να κανουμε.

Χωρις να παραβλεπουμε, φυσικα, τα θετικα μαθηματα απο την πρωτη επιτυχημενη σοσιαλιστικη επανασταση.
 Στο κοινωνικο πειραματικο εργαστηρι θα γινουν πολλες προσπαθειες, πολλες αποπειρες.
Καποιες επιτυχημενες, πολλες αποτυχημενες.
Αρκει να μπορουμε να βγαζουμε παντα χρησιμα μαθηματα που θα μας βοηθουν στην νεα πιο βελτιωμενη προσπαθεια.
Νεα εργαστηρια δημιουργιας μπορουν να γεννηθουν μεσα απο την μητρα της αυτοδιαχειρισης των 2 εργοστασιων.
Εμπλουτιζοντας και την πρακτικη εμπειρια μας αλλα και την θεωρητικη μας γνωση.
Αξιζουν οπωσδηποτε της ενεργητικης μας υποστηριξης γιατι αποδειχνουν , στη πραξη, οτι οι εργαζομενοι με την καταλληλη οργανωμενη και συλλογικη προσπαθεια μπορουν και χωρις αφεντικα.

 Βασίλης Παπαδόπουλος

Κίνημα Δεν Πληρώνω
www.kinimadenplirono.gr

Ένας εχθρός του λαού - ένα θεατρικό έργο που όλοι πρέπει να δούμε

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2012
Στον "Εχθρό Του Λαού" ένας έντιμος άνθρωπος, ένας γιατρός ιδεολόγος, λέει δημόσια την αλήθεια, για τον κίνδυνο πανδημίας στη πόλη του και βρίσκει συσπειρωμένο απέναντί του, όλο το σκληρό κατεστημένο των συμφερόντων και της διαπλοκής, καθώς και το αφιονισμένο από τα ψεύδη κοινό. Ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ερρίκου 'Ιψεν που αξίζει να δούμε όταν μάλιστα είναι σκηνοθετημένο απο τον Στέφανο Ληναίο και το ερμηνεύουν εκλεκτοί ηθοποιοί.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

βιντεο- ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012
Απόφαση για αυτοδιαχείριση στη ΣΕΚΑΠ πήραν τα δύο σωματεία των εργαζομένων, τα οποία συμπορεύονται πλέον από κοινού για τη διεκδίκηση των...

Απλήρωτη συμβασιούχος τάιζε το παιδί της με ζαχαρόνερο

Posted by freeblackbee Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΓΑΛΑ
Εδώ και μερικές εβδομάδες, πραγματοποιούν συνελεύσεις, δίνουν το παρών στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, συζητούν, διαφωνούν, προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους. Πρόκειται για τους....

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας. Συγκεκριμένα, σε επίσχεση εργασίας επ’ αόριστον προχωρούν οι...

900.000 Έλληνες δεν πλήρωσαν ούτε μία δόση στην εφορία

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012
Την ίδια ώρα κατά την οποία τουλάχιστον 910.000 Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν (είτε μερικώς είτε και στο σύνολο) έστω και μια δόση του φόρου εισοδήματος, η κυβέρνηση -σε ένα κρεσέντο επικοινωνιακών διαρροών και ανακοινώσεων- “ανακαλύπτει την Αμερική” και δίνει στοιχεία για τη φοροδιαφυγή του 2010, του 2009, ακόμη και του… 2008! Και προφανώς το “timing” δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς επιχειρεί αφενός να δικαιολογήσει την “αναγκαιότητα” του νέου πακέτου λιτότητας που διαμορφώνει με την τρόικα και αφετέρου να προλειάνει το έδαφος για τα 3 φορολογικά νομοσχέδια που έρχονται στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Νομοσχέδια που θα φέρνουν, σύμφωνα με τους ώς τώρα σχεδιασμούς, νέο φόρο στα ακίνητα για 3 δισ. ευρώ, φορολόγηση της μη καλλιεργούμενης αγροτικής γης, κατάργηση απαλλαγών, ενδεχομένως δε και αυτού ακόμη του “ακρωτηριασμένου’ αφορολογήτου ορίου.
 Και όπως προ τριετίας οι περίφημοι...
H Εγνατία Οδός, αποτελεί τον μοναδικό ελληνικό ΔΗΜΟΣΙΟ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ, με τον τεράστιο στρατηγικό, εθνικό και
αναπτυξιακό ρόλο για όλη την Βόρειο Ελλάδα. Κατασκευάστηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με...

Καταληψη πραγματοποιουν αυτη τη στιγμη στο γραφειο της διοικητριας του Νοσοκομειου Αγια Ολγα οι εργαζομενοι του 7ου Θεραπευτηριου και αλληλεγγυοι.

Η καταληψη εγινε μετα την ανακοινωση της διοικητριας οτι: "δεν ειναι αρμοδια για την ανακληση των μεταθεσεων" που οδηγουν σε μαρασμο και κλεισιμο το 7ο.
Μολις εκανε και την εμφανιση της η αστυνομια. Τα πνευματα ειναι σχετικα ηρεμα. Οσοι συναγωνιστες και αλληλεγγυοι ειναι κοντα καλο ειναι να πανε στο Αγια Ολγα να συμπαρασταθουν.
Μολις εχουμε νεωτερα θα τα αναρτησουμε.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012

Εντονες αντιδράσεις μεταξύ γιατρών έχει ξεσηκώσει η κίνηση της Χρυσής Αυγής να προγραμματίσει για σήμερα πανελλαδική αιμοδοσία μόνο για Έλληνες.
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γεν .Νοσοκομείο Κορίνθου χαρακτηρίζει  ως «αποκρουστικό» να εντάσσεται η εθελοντική αιμοδοσία στη λογική της διάκρισης και του ρατσιστικού διαχωρισμού.
Καλούν δε κάθε συνάδελφό τους γιατρό να αρνηθεί τη συμμετοχή του σε τέτοιες ρατσιστικές εκδηλώσεις, «διότι  παραβιάζει βάναυσα τον όρκο του Ιπποκράτη και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Διαβάστε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κορίνθου :

ΤΩΡΑ: Παρεμβαση στο Αγια Ολγα για να μην κλεισει το 7ο Θεραπευτηριο ΙΚΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012
 Πολλοί εργαζόμενοι, αλληλέγγυοι απο διάφορες συλλογικότητες, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω  αλλά και κάτοικοι των Πατησίων είναι συγκεντρωμένοι από τις 12 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα της Νέας Ιωνίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο που έχει δρομολογηθεί απο το υπουργείο Υγείας (;) του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ στα Πατήσια.
Η διοικήτρια των δύο συνδεδεμένων νοσοκομείων, όλως τυχαίως, απουσίαζε για διαβουλεύσεις, παρόλο που ήταν γνωστό τοις πάσι, απο πολλές μέρες, ότι σήμερα θα υπήρχε παράσταση διαμαρτυρίας.
Χαρακτηριστικά, οι συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω που είχαν προσυγκέντρωση στα γραφεία μας βρήκαν να τους περιμένουν απέξω δύο αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, προφανώς καλύτερα ενημερωμένοι απο την διοικήτρια των νοσοκομείων.
Οι συγκεντρωμένοι στο Αγία Όλγα επικοινώνησαν με την διοικήτρια και της δήλωσαν ότι θα την περιμένουν να την συναντήσουν μόλις γυρίσει. Ήδη μέχρι τώρα (2:00 μμ) η διοικήτρια δεν έχει επιστρέψει και οι συναγωνιστές παραμένουν στο προαύλιο του νοσοκομείου.
Οι φωτογραφίες μας στάλθηκαν προ ολίγων λεπτών απο τους συναγωνιστές μας.
Ότι νεότερο θα αναρτηθεί.

Λιβαδειά -αλληλεγγύη στους συληφθέντες της κατάληψης δέλτα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012
Στο πάρκο της Κρύας στη Λιβαδειά αναρτήθηκε πανό σε αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της Κατάληψης Δέλτα στη Θεσσαλονίκη:
(η φωτο απο το athensindymedia)

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΜΕ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012
             ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

   Το Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Επαρχίας  Λιβαδειάς μαζί με την
ΕΛΜΕ  Ν. Βοιωτίας στα πλαίσια του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς στους συνανθρώπους μας, δημιουργούν το Κοινωνικό Φροντιστήριο για τα παιδιά των ανέργων και των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.
        Καλούμε όσους εκπαιδευτικούς θέλουν, σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, να λάβουν μέρος σ’ αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης, να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 22610 28344.
 
                                           Το     Δ.Σ.
Στις 10 Σεπτεμβρίου, μία εξέγερση από πολίτες κατά του ΚΚΝΡΡ (Koodankulam Nuclear Power Project), του πυρηνικού εργοστασίου Κουντανκουλάμ στο χωριό Ιντινθακαράϊ (περιφέρεια Τιρουνελβελί, Ινδία), κατέληξε σε βία όταν αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές σε μία από τις εισόδους του εργοστασίου χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, γκλομπ και ασπίδες. Αργότερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διάφορους αστυνομικούς σταθμούς αλλά και έβαλαν φωτιά σε αστυνομικά οδοφράγματα που προστάτευαν άλλη είσοδο του εργοστασίου. Η εξέγερση εξαπλώθηκε και σε γειτονικές περιφέρειες. Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε όταν..
    Μετά από 7 μήνες απεργία διαρκείας στα Καναδικά πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα, και περισσότερους από 2500 συλληφθέντες στις εκατοντάδες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, οι φοιτητές  και η Καναδική κοινωνία που στήριξε τον δίκαιο αυτό αγώνα, κατάφεραν την ολοκληρωτική νίκη.

Στις 5 Σεπτέμβρη, μία μέρα μετά από την ανακοίνωση των  αποτελεσμάτων των πρόωρων εκλογών στο Κεμπέκ, η νέα πρωθυπουργός, Pauline Marois, προχώρησε στην κατάργηση της αύξησης των διδάκτρων κατά 75%, αιτία που προκάλεσε το ξέσπασμα της αντίστασης 300.000 φοιτητών.
Παράλληλα η Marois ανακοίνωσε την απόσυρση του νόμου 12 που θέσπισε η απερχόμενη  κυβέρνηση με σκοπό να καταστείλει τις διαμαρτυρίες και να επιβάλει με την βία την επιστροφή στα μαθήματα, καταργώντας ελευθερίες και δικαιώματα.
« Αυτή η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης αποτελεί τον θρίαμβο όλων των φοιτητών του Κεμπέκ , και εξασφαλίζει την πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ...

Πόσους λάκκους έχει η φάβα; 8 ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΑΒΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥ!!!!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012
Δεσμεύτηκα να μην πω ονόματα αλλά αυτό δεν μου απαγορεύει  να σας αφηγηθώ την ιστορία σαν παραμύθι.

Μια φορά και ένα καιρό λοιπόν μια ελεγκτική Αρχή αποφάσισε να ελέγξει πόσο γνήσιες είναι οι φάβες Σαντορίνης που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Μα θα μου πείτε «υπάρχουν νοθευμένες φάβες Σαντορίνης»; Και βεβαίως υπάρχουν. Οι αγορές έχουν και κλεφταράδες (που θα έλεγε και ο πρόεδρος Χριστόφιας) και κυκλοφορούν χαλούμια Κύπρου που δεν είναι από την Κύπρο,  Σαμιώτικα κρασιά που δεν είναι από την Σάμο και φάβες Σαντορίνης που δεν είναι από την Σαντορίνη. Το κέρδος των «κλεφταράδων» είναι προφανές. Παίρνουν ένα φτηνό προϊόν – πολλές φορές το εισάγουν κιόλας από μια τριτοκοσμική αγορά – το συσκευάζουν και το πωλούν σαν φημισμένο προϊόν.

Το κάνουν με τα λάδια, το κάνουν με τα...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ακόμα "περιμένει" το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012
Θα ηθελα να καταγγείλω την μεγαλη απατη της ΔΕΗ στη Θεσσαλονικη με το νυχτερινο τιμολογιο στο ρευμα.
 Εχουν γινει χιλιαδες αιτησεις για νυχτερινο ρευμα, οι καταναλωτες εχουν καταβαλει το ποσο που ζηταει η ΔΕΗ τα 43 ευρω, και δεν εχει περαστει κανενα εδω και 2 χρονια. Εγω εκανα αιτηση πριν 1 χρόνο, πληρωσα τα 43 ευρω που μου ζητησαν και ...
Ελλείψεις φαρμάκων εντοπίζονται στα ράφια των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναζητούν τα απαραίτητα για την υγεία τους σκευάσματα στα νοσοκομειακά φαρμακεία.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης παραδέχθηκε στον ΒΗΜΑ 99,5 πως εξαιτίας ανεξόφλητων χρεών κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες προχώρησαν σε εμπάργκο. Έτσι εξηγείται ότι δεκάδες ασφαλισμένοι απευθύνθηκαν χθες σε φαρμακεία νοσοκομείων με συνταγές που έφεραν την ένδειξη «στερείται», δηλαδή δεν...

Δεν θα επιτραπεί σε χρυσαυγίτες αιμοδοσία "μόνο για Έλληνες" στο Αγρίνιο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012
"Η υγεία δεν πολιτικοποιείται", είναι το μήνυμα που έστειλε η διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, μετά την επίσκεψη αντιφασιστών, οι οποίοι επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Διευθυντή και τον ενημέρωσαν ότι στην περίπτωση που μέλη της Χρυσής Αυγής προχωρήσουν σε αιμοδοσία θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά τους.

Μέλη της Χρυσής Αυγής λέγεται ότι είχαν ζητήσει να..

Ο κουρέας της Μεταμόρφωσης

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012

http://www.kathimerini.gr
Tου Παντελη Μπουκαλα
Τα τελευταία χρόνια κουρεύομαι, αραιά και πού, στη γειτονιά μου, σ’ ένα κουρείο που το δουλεύει αλλοδαπός. Ενα ταπεινό καθαρό ημιοϋπογειάκι, όπου δεν συχνάζουν μόνο συμπατριώτες του· οι συμφερτικές τιμές κι η καλή δουλειά φέρνουν εκεί και Ελληνες. Εντάξει, έλεγε μέχρι πριν από λίγο καιρό, δεν είναι κι ο παράδεισος εδώ, και δεν είναι η πατρίδα μου. Αλλά ακόμα είναι καλύτερα από κει που γεννήθηκα. Κι ύστερα, εδώ είναι η πατρίδα των παιδιών μου. Εδώ γεννήθηκαν, τα ελληνικά πρωτοέμαθαν, εδώ πήγαν σχολείο, εδώ ντύθηκαν τσολιαδάκια στις γιορτές, εδώ έκαναν παρέες, εδώ διάλεξαν ομάδα, εδώ φλερτάρουν. Κι εδώ θέλουν να ζήσουν. Στη δική μου πατρίδα πάνε το καλοκαίρι. Για λίγο. Σαν τουρίστες.

Τώρα; Τώρα φοβάται. Ακούει όσα γίνονται (η τηλεόρασή του είναι συνεχώς ανοιχτή, και στο κουρείο και στο σπίτι, για να τροχίζεται η δεύτερη γλώσσα του), μαθαίνει κι από τους δικούς του...

VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 5 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012

Βρέφος 4 ημερών βρέθηκε σε ασανσέρ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012
Έκπληξη περίμενε έναν επισκέπτη της νεογνολογικής κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου. Όταν άνοιξε η  πόρτα του ανελκυστήρα της παιδιατρικής πτέρυγας αντίκρισε ένα βρέφος τυλιγμένο στις πάνες του. Το άτυχο αγγελούδι εισήχθη στην κλινική όπου και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα. Είναι άγνωστο αν το βρέφος γεννήθηκε στο Ιπποκράτειο ή σε άλλο μέρος και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε στη νεογνολογική κλινική.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το τεσσάρων ημερών κοριτσάκι είναι ...

Συγκλονιστική ιστορία μετά την ανατροπή του λεωφορείου με πέντε νεκρούς και 30 τραυματίες στη Θεσσαλονίκη.
Όπως δήλωσε τραυματιοφορέας που έφτασε στο σημείο, εντοπίστηκε πατέρας που μετά το τροχαίο -αν και τραυματισμένος- κατάφερε να απεγκλωβίσει από το λεωφορείο την κόρη και τη σύζυγό του και στη συνέχεια κατέληξε.
ανακοίνωση των εργαζόμενων στο 7ο Θεραπευτηριο ΙΚΑ 
 
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Ζούμε την εποχή της επίθεσης. Την εποχή που οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, κατ’ εντολή της τρόικα, έχουν αποφασίσει να διαλύσουν υγεία, παιδεία, εργασιακές σχέσεις  ….τη ζωή μας όλη! 
«Αυτοί που αρπάξανε το φαϊ απ’ το τραπέζι, κηρύσσουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν.»
Οι σοφοί της υγείας διατείνονται ότι έχουμε πολλά νοσοκομεία. Τα κενά όλων των κλάδων δεν αναπληρώνονται γιατί όπως λένε οι «σοφοί» είναι πολλά και δεν υπάρχουν χρήματα. Και τι κάνουν λοιπόν; Διασυνδέσεις – συγχωνεύσεις – καταργήσεις.
Στην αρχή δεν κλείνουν νοσοκομεία, απλώς τα αποδυναμώνουν βγάζοντάς τα από εφημερίες, κάνοντας δύσκολη τη πρόσβαση ασθενών σε αυτά. Έπειτα ...

48ωρη απεργία στην Αυριανή

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 13 Σεπτεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 15 Σεπτεμβρίου 2012. Οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η εργοδοσία της...

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 04.35 τα ξημερώματα, στο 22ο χλμ. Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής, στην περιοχή Καρδία της Θεσσαλονίκης.

Ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου (ο οδηγος, ο συνοδηγος και η εταιρεια του πουλμαν ειναι ελληνικη-  αρα γνωριζαν καλα την περιοχη και τις οδικες συνθηκες) που κινούνταν στο σημείο έχασε τον έλεγχο του οχήματος, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, του κακού οδοστρώματος και του ελλειπούς φωτισμού,  με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Στο σημείο έσπευσαν ..

Γιατί η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει ξαφνικά την Ελλάδα με κάθε τρόπο στο ευρώ;

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012

Τα “Mantras” είναι σύντομες, τυπολογικές φράσεις, που τις επαναλαμβάνει κάποιος όταν κάνει διαλογισμό.
Η έννοια προέρχεται από τα Σανσκριτικά και σημαίνει “ρητό, τραγούδι, ύμνος”. Ένα “Mantra” μπορεί κανείς να το πει, να το τραγουδήσει, να το ψιθυρίσει, να το επαναλαμβάνει με το μυαλό του. Ή το γράφει και μετά το τρώει.

Τον τελευταίο καιρό η καγκελάριος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη λεκτική εκδοχή, που αποτελεί τη συμβατική μορφή. Το “Mantra” της Άνγκελα Μέρκελ αποτελείται από 5 λέξεις («Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας») και το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία. Πριν από δύο εβδομάδες για παράδειγμα, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν στο Βερολίνο.
Δεν χρειάζεται να έχει κανείς την ευφυΐα ενός πυρηνικού φυσικού (σ.σ.: το επάγγελμα της κ.Μέρκελ προτού γίνει πολιτικός), για να...

Ελληνοφρενεια: Υστερογραφο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012
ΥΓ 1. Δεν ανήκω σε κανέναν από τους πληθυντικούς τους. Όπως δεν ανήκει το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού στους πληθυντικούς τους. Κυρίως όταν ακούω τις  φράσεις, «ζήσαμε υπερβολικά όλα αυτά τα χρόνια», ή «καταναλώναμε περισσότερα από αυτά που βγάζαμε», ή«θα δυσκολευτούμε αλλά θα τα βγάλουμε πέρα αν δουλέψουμε όλοι μαζί», ή την φράση σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, «τα φάγαμε μαζί». Δεν τα φάγαμε μαζί, δεν αποφασίσαμε μαζί, δεν απολαύσαμε μαζί, δεν δουλέψαμε και δεν δουλεύουμε μαζί, δεν αγωνιούσαμε μαζί. Ποτέ δεν ήμασταν μαζί, ούτε θα είμαστε μαζί. Ευτυχώς. Θα είμαστε εμείς και αυτοί, με διαφορές και αντιπαλότητα. Με διαφορετικές επιλογές, εκτιμήσεις, προσεγγίσεις και ζωές. ΕΥΤΥΧΩΣ.

ΥΓ 2. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω μέρος στην ομοψυχία, που «έχει ανάγκη ο τόπος». Πόσο μάλλον που όταν λένε ομοψυχία, εννοούν ησυχία, ακινησία, υποταγή, αποδοχή των ιδεών και των αποφάσεών τους. Και βασικά ο τόπος δεν έχει ανάγκη από ομοψυχία. Έχει ανάγκη από..

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΙΡΣΝΕΡ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012
Ποιος ειπε οτι η Αργεντινη ξεπερασε την κριση και βαδιζει στο δρομο της αναπτυξης;
Μεγαλο λαθος.

Προς το παρον στους δρομους ολης της χωρας βαδιζουν δεκαδες χιλιαδες ανθρωπων που διαμαρτυρονται για τα νεα μετρα που πληττουν οχι μονο τους εργαζομενους και τη νεολαια αλλα και τους μικρομεσαιους .
Με τον γνωστο παραδοσιακο τους τροπο (αδειες κατσαρολες να τις χτυπουν ρυθμικα) οι αργεντινοι περικυκλωσαν χθες το προεδρικο μεγαρο σαν μια πρωτη αντιδραση στα μετρα. Εκδηλωσαν ετσι την οργη τους εναντια στην κυβερνηση της Χριστινα Κιρσνερ Φερναντεζ.
Επεται συνεχεια, γιατι οι κοινωνικες δομες του συστηματος στην Αργεντινη (καπιταλισμος) ειναι συμφυτες με την εξαθλιωση και την ανεργια για το 99% της κοινωνιας,οσο "προοδευτικος" και να ειναι ο κυβερνητης.
Οι δομες του πολιτικοοικονομικου  συστηματος πρεπει να αλλαξουν και οχι απλα οι κυβερνητες.
«Στοπ» στην ιδιωτικοποίηση των τηλεφωνικών ραντεβού στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  πραγματοποιήσε   το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. 
Διαμαρτύρονται για την απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη να παραχωρήσει την υπηρεσία των τηλεφωνικών ραντεβού των τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του νοσοκομείου σε ιδιωτική επιχείρηση τηλεφωνικής εξυπηρέτησης κοινού, επιβαρύνοντας τους ασθενείς με το κόστος των 2€ ανά ραντεβού.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:..

Επικών διαστάσεων φιάσκο της ΕΛΑΣ στις Σκουριές…

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012
Aναβλήθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου η δίκη των τεσσάρων κατοίκων Χαλκιδικής (3 από τη Μ. Παναγία κι ένας από την Ιερισσό) που συνελήφθησαν μετά τη μεγάλη διαδήλωση της Κυριακής στις Σκουριές. Μεγάλος αριθμός κατοίκων, κυρίως από τη Μ. Παναγία, πήγαν το πρωί στο δικαστήριο του Πολυγύρου για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους συμπολίτες τους. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες είναι οι εξής:
  • Δυο  κατηγορούνται για “συμμετοχή σε συλλαλητήριο κατά των μεταλλείων”, χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Σημειωτέον ότι δεν συνελήφθησαν στο χώρο του συλλαλητηρίου, αλλά στο Προσκύνημα της Μ. Παναγίας. Μέσα στο χωριό τους.
  • Ο τρίτος “έφερε μετ’αυτού αυτοσχέδια σφεντόνα και αλιευτικό μαχαίρι”.
  • Ο κάτοικος Ιερισσού δεν ήταν καν στο συλλαλητήριο διότι εργάζεται σε ..

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 40 ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑ Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2012
  Αυτη  είναι η λίστα με τα ακατοίκητα νησιά και τις βραχονησίδες που η κυβέρνηση θα παραχωρήσει σε ιδιώτες με τη μέθοδο της μακρόχρονης ενοικίασης.
Την εισροή «ζεστού» χρήματος στα κρατικά ταμεία επιδιώκει η κυβέρνηση, που θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο παραχώρησης ακατοίκητων νησιών και βραχονησίδων σε ιδιώτες, με τη μέθοδο της μακροχρόνιας ενοικίασης, για διάστημα μέχρι 50 ή 99 έτη.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει εντοπίσει 40 τέτοιες περιπτώσεις νησιών και ...

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

από το Γραφείο Τύπου
Θέμα: Δεκαεπτά Ιατρικοί και Υγειονομικοί Κλαδικοί Φορείς από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε μία κρίσιμη συνάντηση του Πανελλαδικού Μετώπου Υγείας, στα γραφεία του ΙΣΑ.
· Aποφασίσθηκε η συνέχιση της επίσχεσης εργασίας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη

· Μόλις 20 ευρώ το χρόνο αντιστοιχούν για παρακλινικές εξετάσεις σε κάθε ασθενή.

Η συσπείρωση του υγειονομικού κόσμου και των ασθενών σ ένα Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας με παρόχους και χρήστες που θα έχει στόχο ν αντισταθεί στην...

ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ.... ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΨΥΧΑΡΗΣ vs ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2012
ΞΕΣΠΑΣΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ «ΠΟΛΕΜΟΣ»
Ψυχάρης και Μπόμπολας «ξιφουλκούν» κατά Βαρδινογιάννη

Μεγάλος επιχειρηματικός πόλεμος συμφερόντων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες, με τον Σταύρο Ψυχάρη συνεπικουρούμενο- σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο παρασκήνιο από τον Γιώργο Μπόμπολα, να επιτίθενται εναντίον του Βαρδή Βαρδινογιάννη, παρά το γεγονός ότι είναι συνέταιροι στο Mega.
Αφορμή της σύγκρουσης, λέγεται ότι είναι η απόφαση του Ομίλου Βαρδινογιάννη να...

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ την Τρίτη

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2012
Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Τρίτη οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις των εισιτηρίων που εξετάζει η κυβέρνηση. 
 
Εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασίσουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία εάν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.
Τον Απρίλιο του 2011 έξι καθηγητές και καθηγήτριες που εργαζόμαστε στην εταιρεία «Interlingua − Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών − Εκδόσεις Βιβλίων Α.Ε.» από το 1997 προβήκαμε σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μηνών. Το καλοκαίρι του 2010 η εταιρεία άλλαξε...

Γενική απεργία για τις 26 Σεπτεμβρίου εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2012
ΚΑΛΩΣ ΤΗΝΕ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ... 
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΞΥΠΝΗΣΕΙ" Η ΓΣΕΕ. 

ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ;). 

ΕΑΝ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΑΥΤΕΣ ΟΙ 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΚΤΟΝΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Η αναγγελία της είδησης:  
Γενική απεργία για τις 26 Σεπτεμβρίου εξήγγειλε η ΓΣΕΕ. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:...

Βίντεο από τη σημερινή εθελοντική αιμοδοσία του Κινήματος Δεν Πληρώνω

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2012

Φωτογραφίες από τη σημερινή εθελοντική αιμοδοσία του Κινήματος Δεν Πληρώνω

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2012

Πολλοι συναγωνιστες και φιλοι του Κινηματος Δεν Πληρωνω συγκεντρωθηκαν σημερα το πρωι και εδωσαν αιμα για να εμπλουτισουμε την τραπεζα αιματος του Κινηματος. Το αιμα  που συγκεντρωθηκε θα διακινηθει με την παρακατω (αυτονοητη) λογικη:
Το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση. 
Ολοι οι ανθρωποι έχουν το ίδιο αίμα και οι φιάλες που συλλέγονται κατα τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας, χορηγούνται σε όποιους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος ασχέτως έθνους, φυλής, κόμματος, θρησκείας, κοινωνικής τάξης, κοκ.
Μια τραπεζα χωρις τραπεζιτες που ρουφανε το αιμα του λαου!
Με αυτο το χιουμοριστικο λογοπαιγνιο, προσηλθαν οι συναγωνιστες, με χαρουμενη διαθεση προσφορας, στον αγνωστο συνανθρωπο μας.
Τετοιες ομαδικες αιμοδοσιες θα γινουν απο συναγωνιστες μας και σε αλλες πολεις της χωρας.
Η σημερινη αιμοδοσια εγινε στο Γενικο Νοσοκομειο Πατησιων, ενα νοσηλευτικο ιδρυμα, που ειναι αναμεσα στις δεκαδες που η κυβερνηση της τρόικας θελει να κλεισει.
Ευχαριστουμε πολυ ολο το προσωπικο της Αιμοδοσιας του Γενικου Νοσοσκομειου Πτησιων  για την  ευγενεια και ευσυνειδησια που εδειξαν.

Σε λιγο θα ανεβει και σχετικο βιντεο.
ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ!
περισσοτερες φωτο
  • Blogroll

  • Blog Archive