Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΣΠΟΤ
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΩ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποτελεί ένα κοινωνικό κίνημα με καθαρές πολιτικές θέσεις και πρωτοπόρες δράσεις. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης τρία χρόνια τώρα δίνοντας μεγάλους και δύσκολους αγώνες και καταγάγοντας σπουδαίες νίκες. Με την πρωτοποριακή δράση του, αποτελεί τον φορέα και εμπνευστή ενός νέου και αποτελεσματικού τρόπου αγωνιστικής έκφρασης της κοινωνίας.
Ο αγώνας του Κινήματος μας είναι πολυδιάστατος και αποσκοπεί στην τελική επίτευξη του στόχου του, που είναι η δημιουργία μίας νέας κοινωνίας με κέντρο τις ανθρώπινες ανάγκες, υλικές και πνευματικές.
Στο πλαίσιο του αγώνα του για την προάσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα των δημοσίων αγαθών, το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει πραγματοποιήσει αμέτρητα ανοίγματα διοδίων σε όλη την Ελλάδα, διαδηλώσεις έξω από τμήματα της αστυνομίας και της τροχαίας, «πολιορκίες» σε γραφεία μεγαλοεργολάβων που εκμεταλλεύονται τους δρόμους, κουκουλώματα ακυρωτικών του Μετρό, του ηλεκτρικού και των λεωφορείων, καταλήψεις ταμείων σε νοσοκομεία, παρεμβάσεις σε σχολεία, απελευθέρωση παραλιών κ.α..
Ως πρωτοπόρο κίνημα ενάντια στα χαράτσια, το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει «πολιορκήσει» γραφεία και καταστήματα της ΔΕΗ, γραφεία εργολάβων ιδιωτών που κόβουν το ρεύμα, Εφορίες και Δημαρχεία σε όλη την Ελλάδα, έχει επανασυνδέσει το ρεύμα σε νοικοκυριά και έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα προς ενημέρωση του κόσμου.
Όντας αναπόσπαστο κομμάτι του λαϊκού κινήματος, το Κίνημα Δεν Πληρώνω έδωσε δυναμικό «παρών» στην Κερατέα και στην Πλατεία Συντάγματος καθ’ολη την διάρκεια των λαϊκών κινητοποιήσεων και γενικά συμμετέχει με δικό του μπλοκ σε κάθε διαδήλωση ή πορεία πραγματοποιείται από το λαϊκό κίνημα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές κοινές δράσεις και συνελεύσεις με λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών.
Η σχέση του Κινήματος Δεν Πληρώνω με το εργατικό κίνημα είναι άρρηκτη.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω
ενισχύει τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωμα το μεγάλο αγώνα των απεργών Χαλυβουργών και τον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, των εργαζόμενων της ΕΘΕΛ, των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, των εργαζόμενων στα νοσοκομεία των Πατησίων κ.α.
Οι δράσεις και οι ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις του, αποδεικνύουν ότι το Κίνημα μας δεν είναι ούτε ένα κίνημα κλειστών γραφείων αποκομμένο από την κοινωνία, ούτε όμως ένα κίνημα στείρου ακτιβισμού. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν είναι ένα κίνημα απλής άρνησης ούτε ένα κίνημα συμβιβασμού και διαμεσολάβησης με την εξουσία. Είμαστε ένα πολιτικό κίνημα θέσεων που μετουσιώνει την επαναστατική θεωρία σε καθημερινή ανατρεπτική πράξη.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω επεκτείνεται παγκοσμίως.
Το ελληνικό Κίνημα Δεν Πληρώνω ενέπνευσε τη δημιουργία αντίστοιχων κινημάτων στην Ισπανία, στη Σουηδία στη Νότιο Αφρική και σε άλλες χώρες του κόσμου. Η παγκόσμια κοινωνικοοικονομική κρίση και το παγκοσμιοποιημένο πλέον καπιταλιστικό σύστημα απαιτούν ανατρεπτικές λύσεις σε διεθνές επίπεδο.
Λαμβάνοντας όλα αυτά υπ’ όψιν, το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποφάσισε μέσα από τις αμεσοδημοκρατικές του διαδικασίες να συμμετάσχει στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Με αυτόν τον τρόπο, το Κίνημα μας δεν επιδιώκει να αποτελέσει μία ακόμη πολιτική μαριονέτα του συστήματος, αλλά να διαδώσει τις ιδέες, τα ιδανικά και τη δράση του σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Στόχος μας δεν είναι η δημιουργία μιας δεξαμενής βολεμένων πελατών αλλά η δημιουργία ενός μαζικού, πανελλαδικου κινήματος αγωνιστών.
Ξέρουμε καλά ότι ο αγώνας μας είναι μαραθώνιος. Χρειάζεται υπομονή, σχεδιασμός και πάνω απ’όλα ψυχικό σθένος. Είναι ο δικός μας μονόδρομος. Δεν υπάρχει άλλη εφικτή και έντιμή λύση για ολόκληρο το λαό.


Δεν ζητάμε εκπτώσεις, δεν κάνουμε συμβιβασμούς, τα θέλουμε όλα!!

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καλεί όλα τα εκμεταλλευόμενα κοινωνικά στρώματα (εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νεολαίους) να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του, ενδυναμώνοντας το κοινωνικό ρεύμα ανατροπής.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!

http://kinimadenplirono.gr
http://oxidiodia.gr
e-mail: epitropes2010@gmail.com
τηλ.211 0192839
γραφεια: Καυτατζογλου 35- Πατησια, Αθηνα- ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθεριος

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ- Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ


ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ – ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΛΑΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
Ø Δεν πληρώνουμε την κρίση τους – Δεν πληρώνουμε το χρέος τους - Ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους.
Ø Κατάργηση όλων των χαρατσιών που επιβάλλει η χούντα των τραπεζιτών στους πολίτες για την αποπληρωμή του τοκογλυφικού χρέους.
Ø Κανένα περιουσιακό στοιχείο του λαού στα χέρια των τραπεζιτών και των πολυεθνικών – Διαγραφή των χρεών των συμπολιτών μας στις τράπεζες – Εθνικοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος - Εθνικοποίηση των μεγάλων εμπορικών και επενδυτικών τραπεζών κάτω από τον έλεγχο του λαού χωρίς αποζημίωση.
Ø Εθνικοποίηση των μεγάλων μονάδων παραγωγής αγαθών και παροχής υπηρεσιών χωρίς αποζημίωση – Στελέχωση νευραλγικών τομέων της οικονομίας που υπολειτουργούν, με ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι ανενεργό, (υγεία, παιδεία κ.α.), με αποτέλεσμα την τόνωση της απασχόλησης και την κάλυψη της εγχώριας ζήτησης – Ενεργοποίηση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής με βάση τις ανάγκες του λαού για υψηλής ποιότητας διατροφική κάλυψη.
Ø Κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης: Στην περίπτωση που το Κίνημα Δεν Πληρώνω μπει στη Βουλή, η οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση θα επιστραφεί στο λαό μέχρι το τελευταίο ευρώ (λαϊκά συσσίτια, ξενώνες για αστέγους, αλληλεγγύη σε απεργιακούς αγώνες εργαζομένων, αλληλεγγύη σε ανέργους κ.λ.π.) με απόλυτα διαφανή τρόπο όπως θα προκύπτει από τις ανοιχτές διαδικασίες του κινήματος.
Ø Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας.
Ø Απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπαίτιους της εξαθλίωσης μας, μέσα από μια δικαιοσύνη που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ – ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Ø    Κατάργηση όλων των διοδίων της χώρας - Ελεύθεροι και ασφαλείς δρόμοι για όλους.
Ø Δωρεάν μετακινήσεις - Ελεύθερη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλους. Δημιουργία χώρων στάθμευσης χωρίς την καταβολή αντιτίμου.
Ø Κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα - Απαγόρευση κοψίματος ρεύματος από οποιοδήποτε νοικοκυριό - Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για τους ανέργους, τις φτωχές και τις πολύτεκνες οικογένειες. 100% Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού κάτω από λαϊκό έλεγχο.
Ø Κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ και της οποιασδήποτε οικονομικής συμμετοχής των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία – Δημόσιο δωρεάν υψηλού επιπέδου σύστημα υγείας για όλους - Δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Ø Υψηλού επιπέδου δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους - Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση κάθε βαθμίδας για όλο το λαό – Ακύρωση του νόμου περί κατάργησης του ασύλου στα εκπαιδευτικά ιδρύματα – Δωρεάν βιβλία σε κάθε βαθμίδα – Δωρεάν στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές.
Ø Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη και τροφή - Δημιουργία ξενώνων και λαϊκών συσσιτίων για όλους τους αστέγους, φτωχούς συμπολίτες μας και όσους έχουν ανάγκη.
Ø Δωρεάν θέρμανση για τους ανέργους, τις φτωχές και πολύτεκνες οικογένειες - Δωρεάν και καθαρό νερό για όλους. 100% Δημόσια Εταιρία Παροχής Ύδατος κάτω από λαϊκό έλεγχο. Οι πηγές και ο υδάτινος ορίζοντας της χώρας ανήκει σε όλους μας.
Ø Κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ, των πεζών και των ποδηλατιστών. Δημιουργία ασφαλούς οδικού δικτύου με ειδικές προβλέψεις για όλες τις ειδικές ομάδες.
Ø Κατάργηση του εισιτηρίου στους δημόσιους χώρους πολιτισμού. Η πολιτισμική κληρονομιά ανήκει σε όλους μας.
Ø Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και τις ακτές για όλο το λαό - Κατάργηση οποιουδήποτε εισιτηρίου και ξερίζωμα των καγκέλων της ντροπής - Κατάργηση του διατροφικού κώδικα (codex alimentarius).

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
Ø Εμβάθυνση της συνεργασίας μας με κινήματα που δραστηριοποιούνται ήδη ανά τον κόσμο στη βάση του Κινήματος Δεν Πληρώνω (Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Ν. Αφρική κ.α.) με στόχο τη χειραφέτηση των λαών και τη δημιουργία ενός διεθνούς ρεύματος ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας – Δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου αλληλεγγύης των λαών ως μέσο αντεπίθεσης και εγκαθίδρυσης μιας παγκόσμιας κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
τηλ. επικοινωνίας: 211 0192839, 6973854756
e-mail: epitropes2010@gmail.com
Διεύθυνση γραφείων: Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, Τ.Κ.: 11144

www.kinimadenplirono                     www.oxidiodia.gr
____________________________________________________________________________________

Γιατί Ψηφίζουμε «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»
Είμαστε αυτοί που βλέπετε καθημερινά να αγωνιζόμαστε στους δρόμους.

Έμβλημά μας οι σημαίες μας οι κίτρινες με τα ψαράκια. Μας βλέπετε στα διόδια, στο μετρό, στο Σύνταγμα, στις πορείες, στη ΔΕΗ, στις εφορίες, στις τράπεζες, τους ιδιωτικούς εργολάβους που κόβουν ρεύμα, και στα νοσοκομεία. Μας βλέπετε παντού. Ψηφίστε μας, μόνο για τις δράσεις μας και όχι για τα ωραία μας τα λόγια.

Ελάτε να αγωνιστούμε μαζί. Παλεύουμε για ελεύθερη πρόσβαση όλου του λαού στα δημόσια κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, παραλίες, ρεύμα, νερό ) τα χρυσοπληρώνουμε με τους φόρους μας και μας ανήκουν. Δεν έχει κανένα νόημα η αλλαγή των προσώπων στη πολιτική σκηνή. Είναι ξεκάθαρα θέμα κοινωνικού συστήματος. Ενός βάρβαρου καπιταλισμού, που νοιάζεται μόνο για το κέρδος των τραπεζών και των πολυεθνικών εταιριών. Ενός ανάλγητου συστήματος που σκοπεύει να φτωχοποιήσει όλη την κοινωνία του 99%, προκειμένου να πλουτίζει το 1%. 

Θέλουμε τη ζωή μας πίσω, τη δουλεία μας, τη σύνταξή μας, την υγεία μας, την αξιοπρέπεια μας. Ονειρευόμαστε ένα άλλο σύστημα αξιών και παραγωγής με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, υλικές και πνευματικές. Αυτό πραγματοποιείται μόνο με την πλήρη ανατροπή των δομών του καπιταλισμού που βρίσκεται στο τέλος της ζωής του. Καλούμαστε από την ιστορία να το ανατρέψουμε. Ο λαός να αποκτήσει συνείδηση της πελώριας δύναμης του και να πάρει τα ηνία στα χέρια του. Να διαγράψει όλο το χρέος που του φόρτωσαν, να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και τις τράπεζες, χωρίς καμία αποζημίωση. Μπορεί και θα το κάνει. Ψήφος στο «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» σημαίνει εμπιστοσύνη και στήριξη στον αγώνα που έχουμε αναλάβει εδώ και τρία χρόνια σε όλα τα επίπεδα. 

Τα διόδια έπρεπε ήδη να είχαν διπλασιαστεί και σε συχνότητα και σε κόστος για τον οδηγό. Έτσι γράφουν οι συμβάσεις παραχώρησης προς τις ιδιωτικές εταιρίες που τα λυμαίνονται. Κατορθώσαμε παρά το νόμο της ντροπής του Ρέππα και τις διώξεις των συναγωνιστών μας να τα αναχαιτίσουμε. Να ζητάμε πιστωτικά και να μας τα δίνουν αδιαμαρτύρητα. Στα νοσοκομεία να αντιδρά ο κόσμος για τα χαράτσια που του επιβάλλουν στα ταμεία τους αφού τα καταλάβαμε επανειλημμένα. Το εκβιαστικό κόψιμο του ρεύματος να μην πραγματοποιείται, αφού κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε αναρίθμητες καταλήψεις καταστημάτων ΔΕΗ και εφοριών. Κάναμε επανασυνδέσεις του ρεύματος των πολιτών όπου μας ζητήθηκε. Ελευθερώσαμε παραλίες από τα χαράτσια. Υποστηρίξαμε ηθικά και υλικά τους απεργιακούς αγώνες των εργαζόμενων (χαλυβουργία, ελευθεροτυπία , ALTER κλπ) που απολύονται ή τους στέλνουν σε εργασιακό μεσαίωνα .

Το ξέρουμε καλά. Ο αγώνας μας είναι μακρύς και δύσκολος. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αυτή είναι η δύναμη μας. Δεν πρόκειται να μας κάμψουν το φρόνημα, ούτε οι εχθροί αλλά ούτε και οι "φίλοι" μας. Ξέρουμε να δίνουμε τις μάχες , ξέρουμε και να νικάμε.
____________________________________________________________________________________


ΤΑ ΨΗΛΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΑ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΒΟΡΙΑΣ
Ποιοί θίγονται και ποιοι τρομοκρατούνται από την συμμετοχή του Κινήματος Δεν Πληρώνω στις εκλογές

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει ιστορία τριών ετών την οποία κανένας κρατικός ή παρακρατικός, καιροσκόπος ή περαστικός, «αγωνιστής» του καναπέ ή του internet, βαλτός ή βαλτωμένος δεν μπορεί να διαγράψει ή να αμαυρώσει. Η αξία, το ήθος και η αγωνιστική συνέπεια των αγωνιστών που αποτελούν το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποδεικνύεται μέσα από τις δράσεις του και όχι μέσω διαδικτυακών κουτσομπολιών που αναπαράγονται από διάφορα κατευθυνόμενα κανάλια, blogs και sites.

Για να μην ξεχνάνε οι παλαιότεροι και για να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Προ τριών ετών, μετά από συνειδητή και επίπονη προσπάθεια κάποιων αγωνιστών, το κίνημα ενάντια στα διόδια που ξεκίνησε με τοπικά χαρακτηριστικά στις Αφίδνες, μετεξελίχθηκε σε ένα πανελλαδικό κίνημα για την κατάργηση όλων των διοδίων. Αυτή η μετεξέλιξη δεν επιτεύχθηκε αυθόρμητα, αλλά με αταλάντευτο ιδεολογικό αγώνα και παρά τις μεθοδεύσεις κάποιων καρεκλοκένταυρων κομματικών οι οποίοι ήθελαν να περιορίσουν τον αγώνα σε τοπικό επίπεδο για να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία και να ξαναεκλεγούν στις δημοτικές εκλογές. Μετά από μήνες συνεχών αγωνιστικών δράσεων, το κίνημα ενάντια στα διόδια, πάλι μέσα απο τη συνειδητή ιδεολογική μάχη περισσότερων αγωνιστών αυτή τη φορά, και παρά τις ποικίλες επιθέσεις των δεκανικιών του συστήματος, μετεξελίχθηκε σε ένα πολιτικό κίνημα άρνησης πληρωμών για όλα τα κοινωνικά αγαθά. Πλέον, μετά από τρία χρόνια, το ίδιο κίνημα, μέσα από διαρκή αγώνα και συνεχή ιδεολογική ζύμωση, έχει ωριμάσει σε ένα πρωτοπόρο πολιτικό κίνημα, δίχως παροπίδες και αγκυλώσεις, αλλά με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία. Οι αγωνιστές που συνεισέφεραν συνειδητά και με αυτοθυσία σε αυτή τη μετεξέλιξη, αποτέλεσαν τον καταλύτη ώστε να εκλυθούν εκείνες οι κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες αποτέλεσαν το ευρύτερο κοινωνικό Κίνημα Δεν Πληρώνω που υπάρχει σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγωνιστές αυτοί μαζί με πολλούς άλλους, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης μέχρι και σήμερα και σκοπεύουν να παραμείνουν σε αυτή μέχρι την τελική νίκη.

Ποιοί θίγονται από την συμμετοχή του Κινήματος Δεν Πληρώνω στις εκλογές και την οργανωτική του αναβάθμιση;

Οι μεγαλοεργολάβοι και τα τσιράκια τους, οι οποίοι λόγω της συνεχούς και κλιμακούμενης δράσης του Κινήματος Δεν Πληρώνω, βλέπουν τα αιματοβαμμένα χρυσορυχεία τους να αποδίδουν ολοένα και λιγότερο.
Η τρόικα, το κράτος και οι τοκογλύφοι, οι οποίοι βλέπουν ένα κίνημα πολιτών να αποτελεί ένα από τα μεγάλα εμπόδια στα σχέδιά τους για την αποπληρωμή του τοκογλυφικού χρέους από τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα.
Τα αστικά κόμματα εξουσίας, τα οποία φοβούνται μόνο και μόνο στην ιδέα ανάπτυξης μίας συλλογικής και οργανωμένης δύναμης ανατροπής.
Διάφορες παρακρατικές ομάδες, οι οποίες όσο βλέπουν το Κίνημα Δεν Πληρώνω να αναπτύσσεται, φοβούνται ότι δε θα καταφέρουν να εκπληρώσουν το πληρωμένο συμβόλαιο τους με την εξουσία που περιλαμβάνει τη διάλυση του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Τα κομματικά γραφεία μικρότερων κόμματων, τα οποία ανησυχούν μήπως και χάσουν ποσοστό από την εκλογική τους πελατεία από ένα κίνημα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης σε αντίθεση με την αφεντιά τους.
Τα κινηματικά παράσιτα, δηλαδή κάποιες ομάδες ανθρώπων ύποπτης προέλευσης, οι οποίοι δρουν υπογείως και μέσω του διαδικτύου, και προσπαθούν στην πλάτη των αγώνων του κινήματος είτε να καρπωθουν την πολιτική του υπεραξία είτε να το διαλύσουν.
Κάποιοι δήθεν αγωνιστές χαμηλής ηθικής στάθμης και αμφίβολης αγωνιστικής και ιδεολογικής συνέπειας, οι οποίοι προσπαθώντας να θεωρητικοποιήσουν την αδυναμία τους, το φόβο και την ανεπάρκειά τους, γεμίζουν το διαδίκτυο με ασυνάρτητα «κατηγορώ» κατά κάθε τι πραγματικά αγωνιστικού.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω γνωρίζει ότι όταν σε χτυπάνε οι εχθροί σου βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο. Άλλωστε τα ψηλά τα δέντρα τα χτυπάει ο βοριάς. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα απαντά δυναμικά σε κάθε εχθρό του, απ’ όπου και αν προέρχεται. Και δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση από την κλιμάκωση του αγώνα του και την οργανωτική του αναβάθμιση. Άλλωστε η κοινωνία βρίσκεται στην εντατική και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καλεί όλους τους πολίτες που πλήττονται από τη βαναυσότητα του συστήματος, να το στηρίξουν με την ψήφο και την αγωνιστική συμμετοχή τους, ενδυναμώνοντας το κοινωνικό ρεύμα ανατροπής.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ


_____________________________________________________________________________________

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!



Και καλά οι κάθε είδους εχθροί μας να έχουν θορυβηθεί και να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να ματαιώσουν τη κάθοδό μας στις εκλογές.

Μου φαίνεται λογικό να μη το επιθυμούν οι μεγαλοεργολάβοι, οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες και οι κατασταλτικοί τους μηχανισμοί.
Αυτό που σε κάνει κυριολεκτικά να βγαίνεις από τα ρούχα σου είναι το φαρμακερό μένος ορισμένων, δήθεν ανεξάρτητων, πλην όμως με σαφή κομματική σφραγίδα ανθρώπων, καθώς επίσης και παλιών συναγωνιστών μας, που το έβαλαν στα πόδια, υπό το βάρος των μεγάλων καθηκόντων του κινήματός μας.Έβαλαν την ουρά στα σκέλια και από πάνω θεωρητικοποίησαν αυτή την οπισθοχώρηση τους με αντιδραστικές αερολογίες.Μερικοί μάλιστα εξ αυτών, αποδεδειγμένα, εκτελούσαν εντολές. Κρίμα, γιατί τους εμπιστευτήκαμε, παρά τη μακρόχρονη πείρα μας στα κινήματα.

Η απόφαση για τη συμμετοχή μας στις επικείμενες εκλογές βγήκε από αναρίθμητα συντονιστικά και συνελεύσεις του «Κινήματος Δεν Πληρώνω».Η συμμετοχή μας στις εκλογές το ξαναλέμε για πολλοστή φορά, δεν έχει να κάνει με την ενσωμάτωση μας στο σύστημα. Αν άλλωστε επιθυμούσαμε κάτι τέτοιο, θα το κάναμε σε παλιότερες εποχές.

Αν οι εκλογές άλλαζαν το καπιταλιστικό σύστημα θα κηρύσσονταν παράνομες από αυτό. Η αλλαγή των συστημάτων γίνεται μόνο με τη πάλη του λαού μαζί με τη πρωτοπορία. Μια πρωτοπορία που έχει την έννοια του πιο συνειδητοποιημένου, αποφασισμένου και εμπνευσμένου τμήματος του λαού και όχι μιας υπεροπτικής και ξεκομμένης ελίτ. Αν μη τι άλλο αυτό το αποδεικνύουν οι αδιάκοποι αγώνες μας (παντός καιρού) στο δρόμο αλλά και σε κάθε αγωνιστικό μετερίζι.

Το ξέρουν πολύ καλά και οι άσπονδοι εχθροί και οι «φίλοι». Είναι η γνωστή πάλη των τάξεων, αν έχουν ακουστά. Οι εκλογές λοιπόν, είναι ένα μέσο – εργαλείο που το ίδιο το σύστημα σου παρέχει , χωρίς τη θέληση του. Αν χρειαστεί, όπως στη δεδομένη εκρηκτική συγκυρία θα το χρησιμοποιήσεις προκειμένου η φωνή σου και οι αγώνες σου να φτάσουν και στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Η άρχουσα τάξη χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ για πάρτη της αποκλείοντας τους αγωνιστές, από το να γίνονται γνωστοί στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.

Τα ΜΜΕ είναι διαπλεκόμενα με το κράτος – πολιτικούς και μεγαλοεργολάβους. Όταν χρειάζεται και σου δίνεται η δυνατότητα, τα χρησιμοποιείς φτάνει να μη σε χρησιμοποιήσουν αυτά.
Δεν είμαστε εσωστρεφής σέχτα ώστε να κάνουμε αγώνες μόνο και μόνο για να ικανοποιούμε την ιδεολογία μας και να μας χειροκροτεί ένα μέρος του λαού που τυχαίνει να μας βλέπει στο internet, στα διόδια, στο μετρό , στα νοσοκομεία και αλλού να αγωνιζόμαστε.

Η ανατροπή του συστήματος απαιτεί ευρύτερη συμπαράσταση και συμμετοχή του κόσμου. Πάνω απ όλα απαιτεί τη γνωριμία με τα πλατιά στρώματα του λαού.Η συμμετοχή μας στις εκλογές εξυπηρετεί αυτή την αναγκαιότητα. Είναι μια άλλου τύπου δράση. Είναι ένα μέσο που σου δίνει το σύστημα και οφείλεις να μη του γυρίσεις την πλάτη όταν και αν εσύ κρίνεις ότι ωφελεί το όραμα για το οποίο αγωνίζεσαι, για τα συμφέροντα και την απελευθέρωση του λαού. Δεν φοράς παρωπίδες, αφουγκράζεσαι τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω σου. Διεισδύεις κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Είναι ένα όπλο τακτικής και μόνο. Σαν ένας αγώνας σκάκι. ‘Οσοι έχουν τέτοια ταμπού με γεια τους και χαρά τους. Συνήθως βέβαια είναι οι πρώτοι που τρέχουν να ψηφίσουν σε μια εκλογική αναμέτρηση.

Βγάλαμε στο blog μας μια απλή ανακοίνωση για τη κάθοδό μας στις εκλογές και ξεσηκώθηκαν από τα κομματικά και άλλα γραφεία τους.Δεν τους βλέπουμε συχνά στους δρόμους.Είναι όντως κουραστικός ο δρόμος του αγώνα. Είναι πιο εύκολο, γι’αυτούς, να βγάζουν εμπαθείς κορώνες και οχετούς στο διαδίκτυο. Ποιος τους υπολογίζει;

Η ιστορία γράφεται και χωρίς αυτούς. Δεν έχουμε ώρα για χάσιμο.
___________________________________________________________________________________



ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ) ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ in2life.gr.



Τους έχετε συναντήσει να σηκώνουν μπάρες στα διόδια, αλλά και σε διάφορες άλλες δράσεις να διαμαρτύρονται για την ακρίβεια και τα παντός είδους «χαράτσια». Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, θα τους συναντήσετε και σε ένα από τα τριανταδύο ψηφοδέλτια δίπλα στην κάλπη. Ο Ηλίας Παπαδόπουλος, 28 ετών, οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών του Κινήματος Δεν Πληρώνω μιλά για την απόφαση να εμπλακεί με την πολιτική, τις επαναστάσεις που δεν ξεκινούν στα κοινοβούλια, αλλά στους δρόμους, και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να εμπλακείτε με την πολιτική, σε μια κρίσιμη όσο και ασταθή πολιτικά περίοδο; 


Προσωπικά πάντα αισθανόμουν, από το σχολείο κιόλας, ότι όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας έχουν άμεση επίπτωση και σε εμένα, αλλά και στους συνανθρώπους μου. Είχα γενικά μια παιδεία, όχι τόσο από το σχολείο, αλλά κυρίως από την οικογένεια, αλτρουιστική ας το πούμε, να βλέπω δηλαδή τον διπλανό μου όχι σαν ανταγωνιστή αλλά σας συνάνθρωπο πρώτα απ’ όλα. 

Το Δεν Πληρώνω ξεκίνησε ως ένα κίνημα άρνησης πληρωμής διοδίων, στις Αφίδνες της Αττικής. Επιλέξαμε τον δρόμο της ανυπακοής, αν και δεν ήταν εύκολο, γιατί έχουμε μάθει να πειθαρχούμε γενικά από μικρή ηλικία, να θεωρούμε πως ό,τι είναι νόμιμο είναι και δίκαιο. Φυσικά, ξέρουμε ότι οι νόμοι δεν φτιάχνονται από τον λαό για τον λαό. Φτιάχνονται από κάποιους άλλους έτσι ώστε να συντηρείται μια εξουσιαστική και εκμεταλλευτική σχέση της άρχουσας τάξης απέναντι στον λαό. 


Το Κίνημα Διοδίων από τοπική κίνηση στις Αφίδνες έγινε ένα πανελλαδικό κίνημα, με συνειδητή βέβαια προσπάθεια των ανθρώπων, και όχι από μόνο του. Ξέραμε από την αρχή ότι το θέμα δεν ήταν να φύγουν τα διόδια από το ένα χωριό και να πάνε στο άλλο, ή να φύγουν τα ΧΥΤΑ από την Κερατέα και να πάνε κάπου παραδίπλα. Όσοι το βλέπουν έτσι σίγουρα θα ηττηθούν. Όσοι αγώνες παραμένουν περιορισμένοι σε τοπικό επίπεδο είναι καταδικασμένοι στην ήττα. 


Αυτό, λοιπόν, το κίνημα των διοδίων, με τη συνειδητή προσπάθεια αρκετών ανθρώπων, μετεξελίχθηκε σε ένα πολιτικό κίνημα γενικής άρνησης πληρωμών. Όσο η κρίση προχωρούσε, το ζήτημα των διοδίων ήταν πλέον μια παρανυχίδα στη γενικότερη αρρώστια και σήψη όλου του κοινωνικού συστήματος. Έτσι, το Κίνημα Δεν Πληρώνω ουσιαστικά δεν είναι ένα κίνημα απλής διαμαρτυρίας. Είναι ένα κίνημα θέσεων, που υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε την κρίση τους, την κρίση ενός συστήματος που δημιούργησαν οι τράπεζες. Ουσιαστικά αυτό που γίνεται τώρα είναι μια βίαιη ανακατανομή πλούτου, από την ευρεία μάζα του κόσμου προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτό για εμάς είναι απαράδεκτο. 


Είναι καθαρά ταξικό το ζήτημα. Υπάρχει η άρχουσα τάξη, στην οποία ανήκει και το τραπεζικό σύστημα, και υπάρχει και το 99% της κοινωνίας, που είναι ο λαός. Και όπου υπάρχει ζημία επιβαρύνονται με αυτήν όλοι, αλλά όπου υπάρχει κέρδος ο λαός δεν παίρνει τίποτα. 


Θεωρείτε ότι σε αυτές τις εκλογές τα μικρά κόμματα πρέπει, εκτός του να αποτελούν «ψήφο διαμαρτυρίας», να έχουν και πρόταση εξουσίας; 

Αυτό πιστεύω, αλλά αυτή την πρόταση εξουσίας δεν θα την εφαρμόσει κανένα πολιτικό κόμμα μόνο του. Δεν μιλάμε απλά για ένα φτιασίδωμα, ένα μακιγιάρισμα του ίδιου συστήματος. Πιστεύω ότι όλοι έχουν κατανοήσει –και οι αστοί οικονομολόγοι ακόμα περισσότερο– ότι φτάνει σε ένα τέλμα αυτή η κατάσταση και ότι πρέπει να γίνει κάτι άλλο, μια αλλαγή μεγάλη. Αυτή η αλλαγή, βέβαια, δεν είναι πάντα προς το καλύτερο –μπορεί για τον λαό να είναι προς το χειρότερο. Γι’ αυτό ο λαός θα πρέπει ο ίδιος να πάρει στα χέρια του τη μοίρα και να καθορίσει το πού θα πάει αυτή η κατάσταση. Καπιταλισμός δεν υπήρχε πάντα στην Ιστορία του ανθρώπου. Υπήρχαν κι άλλα κοινωνικά συστήματα, που μετεξελίχθηκαν σιγά σιγά από υποκειμενικούς και αντικειμενικούς παράγοντες. Πιστεύω ότι ο υποκειμενικός παράγοντας, που είναι η ταξική πάλη, μπορεί να καθορίσει τα πράγματα. 



Ουσιαστικά περισσότερο κατεβαίνουμε υποψήφιοι για την διάδοση των ιδεών μας, και όχι γιατί η αντιπροσώπευση είναι ένα σχήμα το οποίο μας εκφράζει. Είμαστε κατά της αντιπροσώπευσης του κόσμου, δεν πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να αποφασίζουμε γι’ αυτόν, ή αντί γι’ αυτόν, εμείς. Ο λόγος, λοιπόν, για τον οποίο κατεβαίνουμε σε αυτές τις εκλογές είναι για να μάθουν και στο τελευταίο χωριό την ύπαρξη του Κινήματός μας και το τι αντιπροσωπεύουμε, ότι δεν είμαστε τζαμπατζήδες όπως μας κατηγόρησαν οι βουλευτές –που μάλλον οι ίδιοι είναι τζαμπατζήδες. 


Τα εμπόδια που βάζει το σύστημα για να καταδικάσει τα μικρά κόμματα στην ανυπαρξία είναι πάρα πολλά: το τεράστιο κόστος που επιβάλλεται σε όποιον θέλει να κατέβει στις εκλογές, η μη προβολή από τα ΜΜΕ και τα παραθυράκια των νόμων που ψηφίζονται για να αποκλείουν τα μικρότερα κόμματα από την προβολή. Μας παίρνουν από κανάλια –όχι μεγάλα κανάλια, βέβαια, γιατί όλοι οι καναλάρχες είναι και μεγαλοεργολάβοι, και καταλαβαίνετε τη διασύνδεση και το γιατί δεν μας προτιμούν– και μας λένε ότι για να κάνουμε, για παράδειγμα, μια συνέντευξη θέλουν χρήματα. Απαντάμε «ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε». 

Η Βουλή με 10 κόμματα θα είναι δημοκρατία ή Βαβέλ; Πιστεύουμε ότι με όσα κόμματα και να είναι αυτή η Βουλή, με τον τρόπο που λειτουργεί, δεν πρόκειται να είναι δημοκρατία. Και τριακόσια κόμματα να μπουν, με έναν βουλευτή το καθένα, το θέμα δεν είναι ποιος είναι στη Βουλή. Αυτό μετράει μεν, αλλά σε μικρότερο ποσοστό. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι το ποιος είναι στην εξουσία. Εφόσον η εξουσία παραμένει στα χέρια ολίγων, αυτών που την έχουν τώρα, όσα κόμματα και αν είναι στην Βουλή, δεν καθορίζουν το ποιος έχει την εξουσία. 

Η άρχουσα τάξη, ας το πούμε έτσι, δεν κυβερνά μέσα από τη Βουλή, κυβερνά από πιο πάνω, και πιο πίσω. Εγώ δεν βλέπω τους μεγαλοτραπεζίτες, τα μεγάλα κεφάλαια, ή τους μεγαλοβιομήχανους μέσα στη Βουλή, να κυβερνούν. Η Βουλή είναι ένας θίασος, κάποιες μαριονέτες, μεταξύ των οποίων μπορεί να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις αξιοπρεπών και τίμιων ανθρώπων, οι οποίοι όμως υπόκεινται σε πολύ αυστηρό έλεγχο. 

Και αν οποιαδήποτε στιγμή δεν τους εξυπηρετεί το αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτικό σύστημα η άρχουσα τάξη, εφόσον έχει και το προνόμιο να νομοθετεί, μπορεί να φτιάξει τα πράγματα έτσι ώστε να τη βολεύουν οι συσχετισμοί. Οπότε και να μπούμε στη Βουλή, εγώ πιστεύω ότι θα ακουστεί μια φωνή, μια διαφορετική πρόταση, μια διαμαρτυρία πολύ ισχυρή που δεν θα έχει ξανακουστεί στο παρελθόν –το πιστεύω αυτό, γιατί είμαστε αμετακίνητοι στις θέσεις μας– αλλά από εκεί και πέρα αν ο κόσμος δεν κινητοποιηθεί ο ίδιος, όποιοι και να πάνε στη Βουλή, και τριακόσιοι καινούριοι βουλευτές να πάνε, από κόμματα που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, δεν θα έχουμε πραγματική αλλαγή. Το ξέρουμε αυτό, γι’ αυτό ξέρουμε επίσης ότι είναι μαραθώνιος ο αγώνας και όχι απλό κατοστάρι. Μακάρι να τελειώσει σύντομα η μάχη αυτή, αλλά δεν το βλέπω. 

Ευρώ ή δραχμή; 


Και οικονομολόγος να μην ήμουν, θα σου έλεγα κάτι πολύ πρακτικό. Όταν ο άλλος έχει άδεια τσέπη, δεν τον νοιάζει τι δεν έχει στην τσέπη. Από εκεί και πέρα, για να σ’ το πω πιο «τεχνοκρατικά», και τα δύο νομίσματα με διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικό χρονικό ορίζοντα, θα οδηγήσουν την χώρα στη χρεοκοπία. Αυτό είναι σίγουρο. Με την παραμονή μας στο ευρώ, όπως βλέπουμε και τώρα, η υποτίμηση της τσέπης μας γίνεται στην πραγματική οικονομία, με το να μένουμε άνεργοι, να έχουμε μεγάλη υποαπασχόληση, να μειώνεται το ΑΕΠ, χωρίς να υποτιμάται το νόμισμα αυτό καθεαυτό. Υποτιμάται, όμως, η ζωή μας. 


Η επιστροφή στη δραχμή, της οποίας πολλοί είναι θιασώτες, επίσης δεν αποτελεί λύση. Ίσως μας επέτρεπε να υποτιμήσουμε το νόμισμά μας, να βελτιώσουμε κάποιες εξαγωγές, τις οποίες όμως δεν έχουμε, γιατί δεν είμαστε εξαγωγικό κράτος, να φέρουμε κάποιες επενδύσεις. Αυτό, όμως, θα υποτιμούσε την ονομαστική οικονομία αρχικά, και πάντα όταν η ονομαστική οικονομία υποτιμάται μεσομακροπρόθεσμα θα υποτιμηθεί και η πραγματική οικονομία. Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται είναι ισοδύναμο του «θέλεις να πεθάνεις με ηλεκτρική καρέκλα, ή με απαγχονισμό;». Εγώ πιστεύω ότι είναι αδιέξοδο όλο αυτό το πράγμα. 


Είναι, για να το παρομοιάσω και με το Κίνημα των Διοδίων, όπως τότε που μας έλεγαν να διαπραγματευτούμε για το αντίτιμο. Το 2,30€ μήπως να το πάμε στο 2,10€; Και κάποιοι Δήμαρχοι, που ήθελαν απλώς να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία, θεώρησαν ότι ίσως με αυτόν τον τρόπο κάτι θα πετυχαίναμε. Εμείς, όμως, ξέραμε ότι αυτή δεν είναι λογική. Θα το πάμε σήμερα στο 2,10€ κι αύριο θα πάει 2,50€, ή θα αυξήσουν ένα άλλο διόδιο, πιο κάτω. Εμείς δεν το πάμε μπακαλίστικα το θέμα, το πάμε κατά μέτωπο ρήξη, η οποία βέβαια για να επιτευχθεί χρειάζεται μεγάλη προεργασία και εξωστρέφεια από το Κίνημα για να αντλήσει όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις από την κοινωνία. Δεν μας διακατέχει κάποιο φετίχ, να διατηρήσουμε το μαγαζάκι μας και να αισθανόμαστε ωραίοι με τη συνείδησή μας. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να αντιληφθεί τη δύναμή του και να ανάψουμε τη σπίθα που θα γίνει μια φλόγα για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. 


Έχετε κάποιο πολιτικό πρότυπο; Μπορούν οι πολιτικοί να γίνουν πρότυπα; 

Το κίνημά μας είναι ριζοσπαστικό κίνημα. Όλα τα πολιτικά πρότυπα ανυπακοής και εξεγερσιακής διαδικασίας τα παραδεχόμαστε, αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι τα έχουμε κάνει εικονίσματα. Στα γραφεία μας –που είναι βασικά ένα διαμέρισμα– δεν θα δεις εικόνες του Μαρξ, του Λένιν, του Στάλιν ή του Τσε Γκεβάρα. Αν και πολλοί από εμάς κάποιους ανθρώπους τους παραδεχόμαστε ιστορικά. 



Τώρα, όμως, οι συνθήκες έχουν αλλάξει, και πρότυπα πρέπει να αναζητήσουμε στους ίδιους τους εαυτούς μας. Η δύναμη είναι στον καθέναν μας. Και καλό είναι να εμπνεόμαστε από ανθρώπους που έζησαν στο παρελθόν, αλλά να μην κολλάμε, να μην αποτελούν ινδάλματα τα οποία θα μας κρατήσουν αγκιστρωμένους στο παρελθόν. 


Πιστεύω ότι αυτή είναι μια από τις μεγάλες αδυναμίες της Αριστεράς σήμερα. Χρειάζονται οι αναφορές στην Ιστορία, για να αποφεύγουμε τα λάθη του παρελθόντος –αν και για να αποφεύγεις τα λάθη του παρελθόντος, πρέπει να κάνεις και πράγματα. Εμείς προτάσσουμε την δράση, διότι πιστεύουμε ότι στο μέτωπο του αγώνα επιτυγχάνονται οι αλλαγές, όχι στο μυαλό μας. 


Γιατί να σας ψηφίσει ο κόσμος; 

Αυτό που λέμε στον κόσμο είναι να μας ψηφίσει γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι ένα πρώτο βήμα για να αρθεί μία κατάσταση του παρελθόντος, να μπει σε μια λογική. Γιατί εμείς εκτός από την ψήφο του ζητάμε την συμμετοχή του. Προτιμάμε ένας άνθρωπος να συμμετάσχει στο κίνημα, και να μην μας ψηφίσει. Θέλουμε να συμμετάσχει, να έρθει μαζί μας στον δρόμο να φτιάξουμε ένα μαζικό κίνημα ανυπακοής, το οποίο μαζί με άλλα κινήματα που ενδεχομένως θα αναπτυχθούν μπορεί να γίνει ένα μεγάλο ποτάμι. 



Παρ’ όλα αυτά, λέμε στον κόσμο να μας ψηφίσει για να πάρουμε και την ηθική ικανοποίηση ότι αυτό που κάνουμε έχει κάποιο αντίκρισμα στην κοινωνία. Αν δούμε ότι παίρνουμε εκατό ψήφους, ας πούμε, θα αναρωτηθούμε «μήπως κάνουμε κάτι λάθος;». Δε νομίζω, βέβαια, να έχουμε κάνει κάτι τόσο λάθος. Είναι, άλλωστε, αλήθεια ότι τον Έλληνα τον πιάνει ένας συντηρητισμός προ της κάλπης. Πολλοί άνθρωποι την ώρα που βρίσκονται μπροστά στην κάλπη σκέφτονται μήπως είναι καλύτερη η πεπατημένη, το σίγουρο –ο «ασφαλής» δρόμος, των παραδοσιακών κομμάτων που μας έφεραν σε μια κατάσταση αδιέξοδη. Κάπου πρέπει να πειστεί και ο κόσμος, μάλλον, είναι μια συνεχής διεργασία αυτή. Δεν θα απογοητευτούμε αν δεν πάμε καλά, ούτε θα υπερ-ικανοποιηθούμε αν πάμε καλά στις εκλογές. 


Το κίνημα Δεν Πληρώνω έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει κάποια «διεθνής» βέβαια, είναι αυτό-οργανωνόμενες ομάδες. Το «Δεν Πληρώνω» είναι μια ανάγκη πλέον. Το ισπανικό “Yo No Pago” έχει δηλώσει πως έχει πάρει ακριβώς την πολιτική τη δική μας. «Εμείς δώσαμε στους Έλληνες τους Αγανακτισμένους, κι εκείνοι μας έδωσαν το Δεν Πληρώνω». Έτσι δήλωσαν. 










___________________________________________________________________________________


Οι θεσεις μας για την Παιδεια, αποτελουν προϊον συνεργασιας της ομαδας νεων και εκπαιδευτικων του κινηματος μας

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (συντάχθηκε από την ομάδα εργασίας για την Παιδεία της νεολαίας του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ)

Όταν μία κυβέρνηση που αποτελεί μαριονέττα της Τρόικας και των μεγαλοτραπεζιτών εξαγγέλλει «αλλαγές», «καινοτόμα προγράμματα», «μεταρρυθμίσεις» κι «εκσυγχρονισμό» στην Παιδεία, πιάνουμε όλοι το υπονοούμενο. Πίσω από τις μεγαλόστομες αυτές εκφράσεις, κρύβεται ένα μέλλον ανεργίας, ανέχειας και κοινωνικής εξαθλίωσης. Ένα μέλλον, δίχως μέλλον.

Μετά το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην Παιδεία, το αυτονόητο δικαίωμα όλων μας για δημόσια δωρεάν παιδεία καθίσταται πλέον ένα όνειρο απατηλό. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεθοδευμένη προσπάθεια να μετατραπεί το δημόσιο σχολείο σε επιχείρηση. Ο γονιός πλέον, καλείται να βάλει ολοένα και πιο βαθιά το χέρι στην ήδη άδεια του τσέπη για να καλύψει τις ανάγκες του μαθητή, ακόμα και τα στοιχειώδη έξοδα του σχολείου (πετρέλαιο, φωτοτυπίες, χαρτί). Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δαπάνες για την εκπαίδευση το 2011 έχουν φτάσει στο χαμηλότερο ποσοστό στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.
Πιο αναλυτικά:

• Τα βιβλία φέτος δεν έχουν έρθει και δεν ξέρουμε πότε και εάν θα έρθουν στα σχολεία !!!

• Πολλά παιδιά μένουν εκτός του δημοσίου νηπιαγωγείου με το πρόσχημα ότι «δεν υπάρχουν θέσεις».

• Υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας και ελλείψεις προσωπικού κάθε Σεπτέμβρη.

• Ολοένα και μικρότερος είναι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που διορίζονται.

• Οι συγχωνεύσεις (κλείσιμο) των σχολείων οδηγούν στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

• Η άτυπη κατάργηση των τάξεων υποδοχής για τους αλλοδαπούς μαθητές οδηγεί στην αύξηση των φαινομένων απομόνωσης, αποκλεισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

• Η πλήρης απαξίωση του ολοήμερου σχολείου συντελεί στη μετατροπή του σε “παρκινγκ” παιδιών.

Στη συνέχεια, ο μαθητής, εφόσον εισαχθεί, μετά κόπων και βασάνων, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το τοπίο που συναντά χειροτερεύει. Είναι η κατάσταση που επιβάλλεται με το νέο νόμο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και με τον οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι σπουδαστές.

Στα ΑΕΙ-ΤΕΙ γίνεται η απόπειρα δημιουργίας ενός «υπερφοιτητή». Πιο αναλυτικά, θα πάψει να υπάρχει το Διοικητικό Συμβούλιο όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα. Πλέον, η κάθε παράταξη, θα προτείνει έναν φοιτητή-σπουδαστή για τη διενέργεια εκλογών. Μέσα από αυτές, θα προκύπτει μονάχα ένα άτομο που θα εκπροσωπεί τους φοιτητές στο ΔΣ. Ως αποτέλεσμα, το φοιτητικό κίνημα φιμώνεται και οι συνελεύσεις μπαίνουν στην παρανομία.

Εκτός των άλλων, ο νέος νόμος-έκτρωμα, εξισώνει το πτυχίο των ΑΕΙ-ΤΕΙ με το αντίστοιχο των ΙΕΚ. Ο λόγος για τον οποίον γίνεται αυτό, είναι η προσπάθεια εξίσωσης της δημόσιας με την ιδιωτική εκπαίδευση. Παράλληλα, κόβονται οι επιχορηγήσεις στα Ιδρύματα, καθιστώντας έτσι σχεδόν αναγκαία την ύπαρξη «χορηγών». Επιχειρήσεις θα αναλαμβάνουν την συντήρηση και τα λοιπά έξοδα του ιδρύματος με αντάλλαγμα την εκμετάλλευση των φοιτητών-σπουδαστών με κάθε δυνατό τρόπο. Επίσης, καθώς κόβονται οι επιχορηγήσεις, οι σπουδαστές, υποχρεώνονται πλέον να αγοράζουν με προσωπικά τους έξοδα τα συγγράμματα.

Αποκορύφωμα των νέων, απαξιωτικών για τη Δημόσια Παιδεία μεταρρυθμίσεων, είναι η κατάργηση του ασύλου. Με την κατάργηση αυτή, αφαιρείται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, απόψεων, ιδανικών. Πρόκειται για ένα κεκτημένο «αγαθό» που για την απόκτηση του, φοιτητές και μαθητές θυσιάστηκαν ακόμη και κάτω από τον δικτατορικό ζυγό. Η κατάργηση αυτή επιβεβαιώνει την έναρξη μίας νέας και ακόμη πιο βάρβαρης περιόδου καταπίεσης και εξαθλίωσης. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση καλούμαστε πλέον εμείς οι νέοι, να αποτελέσουμε την εμπροσθοφυλακή ώστε να ανατρέψουμε την κοινωνία της εκμετάλλευσης, δημιουργώντας μια νέα κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο.

Ως Επιτροπές Αγώνα Δεν Πληρώνω παλεύουμε για:

• ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ, ΕΛΛΗΝΑ ‘Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ.

• ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.

• ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΖΩΗ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ


ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

www.kinimadenplirono.com και www.oxidiodia.gr

___________________________________________________________________________________

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ KINHMATOΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Όλοι γνωρίζετε και έχετε νιώσει στην καθημερινότητά σας ότι ζούμε σε εποχές όπου τα φαινόμενα του κοινωνικού κανιβαλισμού, της εξαθλίωσης και της μιζέριας εντείνονται συνεχώς. Σχεδόν σε κάθε οικογένεια τα περισσότερα μέλη της είναι άνεργα και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Ζούμε σε μια κοινωνία η οποία καλλιεργεί τον ατομισμό και το κέρδος σε βάρος της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας.

Σε τέτοιες εποχές κοινωνικής εξαθλίωσης ο λαός που δεν έχει να χάσει και πολλά καλείται να αντιδράσει. Οι κάτοχοι της εξουσίας αναμένουν μια τέτοια αντίδραση και έχουν λάβει τα μέτρα τους. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους και του παρακράτους είναι σε επιφυλακή. Η καταστολή βέβαια, δεν περιορίζεται μόνο στις άμεσες δολοφονικές επιθέσεις των ματ και στην διάχυτη αστυνομοκρατία, αλλά και στην έμμεση καταστολή μέσω των ιδεολογικών μηχανισμών του συστήματος. Πνευματική και ιδεολογική καταστολή για παράδειγμα αποτελεί η κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση των αστικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα ιδεολογικά πρότυπα που πλασάρονται στην κοινωνία, ο χουλιγκανισμός, η θρησκεία, η μόδα, ο τρόπος διασκέδασης, τα ναρκωτικά κ.α. Αυτό που θέλουν λοιπόν οι εκμεταλλευτές μας και τα τσιράκια τους είναι να μας βυθίσουν σε μία ακίνδυνη γι’ αυτούς νωχελικότητα. Αυτή η ακίνδυνη νωχελικότητα αναπαράγεται μέσω της κατευθυνόμενης βιομηχανίας των ναρκωτικών.

Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η χρονική συγκυρία στην οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη νομιμοποίηση της χρήσης των ελαφρών ναρκωτικών. Είναι η συγκυρία που γεννά απελπισμένους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθώντας να χώσουν το κεφάλι τους στην άμμο καταφεύγουν στην εύκολη λύση των ναρκωτικών.

Όπως και στη χρεωκοπημένη Αργεντινή του 2001, έτσι και στη χρεωκοπημένη Ελλάδα του 2011 η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο λαϊκός αναβρασμός και οι εξεγερσιακές τάσεις της νεολαίας οδήγησαν με διαφορά μιας δεκαετίας τις κυβερνήσεις των δύο χωρών στην εφαρμογή ενός παρόμοιου αντιδραστικού σχεδίου. Στην Αργεντινή η νομιμοποίηση των ναρκωτικών οδήγησε μία ολόκληρη γενιά νέων στο λήθαργο, καθιστώντας την αποσβολωμένη μπροστά στα βάναυσα αντιλαϊκά μέτρα που περνούσε η κυβέρνηση και το ΔΝΤ. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η ίδια «πετυχυμένη» για το κράτος συνταγή. Τα κίνητρα της απελευθέρωσης των ναρκωτικών δεν είναι η δημιουργία μίας πιο «ελεύθερης» και «εκδημοκρατισμένης» κοινωνίας όπως επικαλούνται, αλλά η δημιουργία μιας νεολαίας-ζόμπι η οποία στην πολύ κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε θα είναι δέσμια στην εξάρτησή της και δε θα καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αποτελεί ένα κομμάτι της κοινωνίας και της νεολαίας ασυμβίβαστο και ανατρεπτικό. Η πολιτική και κοινωνική στόχευση του κινήματος κατατείνει στην ανάπτυξη ενός μαζικού ανεξάρτητου νεολαιίστικου κινήματος ανυπακοής και ανατροπής. Με την έννοια αυτή το κίνημά μας τάσσεται αντιμέτωπο σε κάθε προσπάθεια ύπνωσης και εξάρτησης της νεολαίας με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών αποτελεί ένα νομοσχέδιο κατάπτυστο το οποίο πρέπει να ανατραπεί μαζί με την κυβέρνηση και τους εντολοδόχους της.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ



Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

www.oxidiodia.gr

 

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΜΑΣ



Το Κίνημα Δεν Πληρώνω συνεχίζει τον αγώνα του συμμετέχοντας στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Το σύστημα στην προσπάθεια να παρεμποδίσει τις ανεξάρτητες φωνές βάζει χίλια δυο εμπόδια. Τα οικονομικά έξοδα για αυτή την συμμετοχή ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Η προσπάθειά μας είναι φιλόδοξη μιας και κατεβαίνουμε πανελλαδικά σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Αλλά το κίνημά μας έχει συνηθίσει στα δύσκολα.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν έχει ούτε χορηγούς, ούτε κρατικές επιχορηγήσεις, ούτε θαλασσοδάνεια δανικά και αγύριστα από τις τράπεζες.
Ζητάμε την οικονομική ενίσχυση όλων σας. Ακόμη και ένα ευρώ βοηθά την προσπάθειά μας για το χτίσιμο μιας δίκαιης κοινωνίας. Μπορείτε να στείλετε ταχυδρομικά την οποιαδήποτε συνεισφορά σας στα γραφεία μας ή να έρθετε αυτοπροσώπως και να μας ενισχύσετε.
Μπορείτε να καταθέσετε στο τραπεζικό λογαριασμό :
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
ΑΤΕ bank- ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 028 04 003070 00
Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε από τα γραφεία μας ενημερωτικό υλικό για να το διαθέσετε στους γνωστούς σας και το περιβάλλον σας.

Τα γραφεία μας είναι στην Αθήνα: ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ , Καυτατζόγλου 35, Πατήσια, ΤΚ 11144, ΑΘΗΝΑ, τηλέφωνο 2110192839 

 

Να μείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία των Πατησίων!!


Ο μακελάρης της υγείας και πρωτοπαλίκαρο της τρόικα, Λοβέρδος, μαζί με τα τσιράκια του, επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διαλύσουν τη δημόσια υγεία.
Καταδικάζουν ένα εκατομμύριο κατοίκους στο κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές, υποβαθμίζοντας και κλείνοντας τις εφημερίες από τα νοσοκομεία της περιοχής των Πατησίων.
Ήδη εδώ και καιρό έχουν κλείσει την εφημερία στο 7ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ και πρόσφατα κλείσαν και τη μεγάλη εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων. Ως αποτέλεσμα, η εφημεριακή κάλυψη μιας περιοχής 1 εκατομμυρίου κατοίκων της Αθήνας και πολλών γειτονικών δήμων, μειώνεται χρονικά από 75% που ήταν πριν 1 χρόνο, στο 25% αφού θα εφημερεύει στην ευρύτερη περιοχή μόνο κάθε 4 ημέρες το ΓΝΝΙ Κωνσταντοπούλειο («Αγία Όλγα») μαζί με την Παμμακάριστο και ότι έχει απομείνει από το 7ο ΙΚΑ! Επίσης, επισημαίναμε επανειλημμένως τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις εξόφλησης δεδουλευμένων που έχουν οδηγήσει το νοσοκομείο σε πραγματικά οριακό σημείο.
Αν όλα αυτά συνδυαστούν με τον πρόσφατο νόμο Λοβέρδου - από τους εφαρμοστικούς του νέου Μνημονίου (ν.4052/1-3-2012), που καταργεί την μέχρι τώρα αυτοτέλεια και τους ξεχωριστούς οργανισμούς των 131 νοσοκομείων και αποφασίζει ότι μέχρι τέλους του 2012 τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία θα αποτελέσουν 80 πλέον ενιαία ΝΠΔΔ με 80 ενιαίους οργανισμούς, μπορούμε να καταλάβουμε για ποιους χτυπά η καμπάνα. Ομοίως έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε και με τις εξαγγελίες Μουσιώνη για τη δημιουργία «Συγκροτήματος Πατησίων» από ΓΝ Πατησίων, Παμμακάριστο, 7ο ΙΚΑ όπου από τα 3 νοσοκομεία του «Συγκροτήματος» που θα έχουν έναν ενιαίο οργανισμό, ένα μόνο θα εφημερεύει και ότι τα άλλα 2 θα έχουν υποστηρικτικές λειτουργίες.  Άλλωστε στους 8 μήνες που μετά τις αποφάσεις Λοβέρδου περί συγχωνεύσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, το ΓΝ Πατησίων υποτίθεται ότι διοικείται από το ΓΟΝΚ στην Κάτω Κηφισιά και η Παμμακάριστος και το 7ο ΙΚΑ από το «Αγία Όλγα» της Νέας Ιωνίας, μόνο δεινά έχουν δει οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων και οι κάτοικοι που εξυπηρετούνται από αυτά. Το 7ο ΙΚΑ πλιατσικολογείται με παράνομες αποφάσεις από το «Αγία Όλγα» και έχει κλείσει η Παθολογική κλινική του με αποτέλεσμα να αδυνατεί ουσιαστικά να εφημερεύσει. Το ΓΝ Πατησίων έχει τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό, η Αιμοδοσία λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, από τον Απρίλιο του 2011 είναι κλειστός ο τελευταίας τεχνολογίας αξονικός του και αντί για τις αναγκαίες προσλήψεις φαίνεται ότι επιφυλάσσουν για αυτό την τύχη του 7ου ΙΚΑ.
Εμείς τους απαντάμε ξεκάθαρα ότι δε θα τους περάσει!
Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων βρισκόμαστε σε δυναμικές κινητοποιήσεις από το προηγούμενο καλοκαίρι και έχουμε αποφασίσει μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, τις συλλογικότητες και το Κίνημα Δεν Πληρώνω να ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ τον αγώνα μας για να μην επιτρέψουμε στα αρπακτικά την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας υγείας!
Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία από την υγεία αλλά και κάθε εργασιακό χώρο, λαïκές συνελεύσεις και κινήματα πολιτών, δημάρχους και δημοτικές παρατάξεις, κόμματα και οργανώσεις  που μάχονται ενάντια στο Μνημόνιο να πλαισιώσουν τον αγώνα μας. Ζητάμε τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ της οποίας η ηγεσία κινείται σαφώς σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση και ελπίζουμε κάποτε να ξυπνήσει και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ που μέχρι τώρα είναι νεροκουβαλητής των μνημονιακών κυβερνήσεων. Απευθυνόμαστε σε δημοσιογράφους που πιστεύουν στην ανάγκη να σωθεί ότι απόμεινε από το ΕΣΥ, για να προβάλουν τις κινητοποιήσεις μας. Δηλώνουμε ξεκάθαρα όπως έχουμε ξαναπεί, ότι δεν περιμένουμε τίποτα από Υπουργούς, Υφυπουργούς, ΥΠΕάρχες, Διοικητές, Αναπληρωτές Διοικητές κλπ. Άλλωστε από τις μέχρι τώρα επαφές της Διοίκησης του Σωματείου μας με τέτοια υποκείμενα (Λοβέρδο, Μπόλαρη, Βαρτζόπουλο, Μουσιώνη, Συγγελάκη κλπ), μόνο κοροϊδίες τελικά εισπράξαμε. Ελπίζω να τελείωσαν οι αυταπάτες, να χορτάσαμε με τα «μούσια» του Μουσιώνη. Με το Λοβέρδο και τη συμμορία του, που έδωσε ακόμα μια φορά ένα ρεσιτάλ εμπαιγμού, προχειρότητας, ανευθυνότητας, αναλγησίας ο μόνος «διάλογος» που μπορεί να γίνει είναι στους δρόμους.
ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ!

Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλος του ΔΣ του σωματείου του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω και υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.

 
Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ
Στη συγκυρία της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία του καπιταλιστικού συστήματος καθώς και του μεγαλύτερου πολιτικού αδιεξόδου στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, σημασία έχει πώς απαντάει η κάθε οργάνωση, κόμμα ή κίνημα στα κύρια πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν, πώς παλεύει τις απαντήσεις του στην κοινωνία και με ποιο σχέδιο κατεβαίνει στις εκλογές.
Εμείς, το Κίνημα Δεν Πληρώνω, θεωρούμε καταρχάς ότι το κύριο επίδικο είναι αν την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος θα την πληρώσει τελικά το 99% της ελληνικής κοινωνίας ή το 1% αυτής. Με λίγα λόγια, αν θα εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις μνημόνια επί μνημονίων προκειμένου να χρηματοδοτούνται οι τράπεζες, πραγματοποιώντας μια βίαιη αναδιανομή του πλούτου από το λαό προς αυτές, ή αν την κρίση την πληρώσουν οι ίδιες οι τράπεζες οι οποίες δημιούργησαν την κρίση, μαζί με όλους τους μεγαλοκαρχαρίες. Το σίγουρο είναι οτι κάποιος πρέπει να πληρώσει την κρίση προκειμένου να μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ. Πολλά κόμματα εξουσίας και μη, κοινοβουλευτικά και όχι λένε οτι την κρίση πρέπει να την πληρώσει ο λαός και να εφαρμοστούν μέτρα, μνημόνια, λιτότητα κλπ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το τραπεζικό σύστημα.
Κάποιοι άλλοι λαϊκίζουν εξαπολύοντας στα λόγια μύδρους απλά κατά του μνημονίου και αδιαφορώντας ουσιαστικά για το κύριο ζήτημα το οποίο είναι η κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ στην ουσία αποτελούν κομμάτι του προβλήματος και φιλαράκια των τραπεζιτών και των μεγαλοεργολάβων.
Κάποιοι άλλοι όπως ο Σύριζα, καθ'εφαπτομένη με τις αυταπάτες του λαού μας κοροϊδεύει, λέγοντας ότι θα καταγγείλει το μνημόνιο ενώ μετά στέλνει επιστολές στην τρόικα οτι θέλει αναδιαπραγμάτευσή του και καθησυχάζει τον ελληνικό λαό ότι με ένα μαγικό τρόπο θα μείνει η Ελλάδα εντός της ευρωζώνης, υποσχόμενος ένα σκληρό νόμισμα. Φυσικά οι πολιτικές κολοτούμπες διαδέχονται η μια την άλλη και προτείνει υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πάλαι ποτέ μακελάρη της δημόσιας παιδείας Γεράσιμο Αρσένη και ως δεύτερο τον αρχιτραπεζίτη Παπαδήμ(ι)ο. Ανακοινώνει δε στον δημοσιογράφο Κούλογλου, ότι αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αλλάξουν ηγεσίες και ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για τα μνημόνια τότε μπορεί να συγκυβερνήσει μαζί τους. Σα να μη φτάνει αυτό κατηγορεί όποιους κάνουν κριτική στις πολιτικές κολοτούμπες του, ότι είναι εχθροί του λαού και δάκτυλοι σκοτεινών συμφερόντων, κάτι που θυμίζει τα μαύρα χρόνια του σταλινισμού στη Σοβιετική Ένωση...
Εμείς αυτό που λέμε είναι οτι οι εκλογές δε θα αλλάξουν τα πράγματα για τη ζωή του λαού. Θα καταφέρουν απλώς να ανακηρύξουν τους επίσημους διαπραγματευτές της φτώχειας μας και της εξαθλίωσής μας.  Μόνο η δημιουργία ενός λαϊκού κινήματος, με ξεκάθαρους πολιτικούς στόχους, το οποίο θα παλεύει για όλα τα καθημερινά προβλήματα αλλά και για το συνολικό ζήτημα της ανατροπής αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μπορεί να δώσει τη λύση.
Στις εκλογές κατεβαίνουμε χρησιμοποιώντας τες σαν ένα εργαλείο προκειμένου να γίνει γνωστό το Κίνημα Δεν Πληρώνω και οι θέσεις του σε όλη την επικράτεια. Να μπορέσουμε να διευρύνουμε την κοινωνική μας βάση και να συσπειρώσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις οι οποίες θέλουν να παλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση στην πρώτη γραμμή, καθώς και εκείνους που συμφωνούν με αυτό τον αγώνα και για διάφορους λόγους δεν είναι ακόμα έτοιμοι να μπουν στην πρώτη γραμμή αλλά μας δίνουν την "έγκριση" να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε! Στις συγκεκριμένες δε εκλογές της 17ης Ιουνίου, το δίλημμα δεν είναι απλά μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Το δίλημμα είναι ένα μνημονιακό μπλοκ ή ένα κόμμα που μιλάει στο όνομα του λαού σκορπώντας αυταπάτες και κοροϊδία υποσχόμενο τη γη της επαγγελίας, με το λαό στον καναπέ ακοπίαστα να απολαμβάνει τα επιτεύγματα της ψήφου του. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συμμετέχουμε στον κοινωνικό διάλογο που έχει ανοίξει στη βάση της ελληνικής κοινωνίας και να δώσουμε τη δική μας απάντηση διαλύοντας τις αυταπάτες που κάποιοι καλλιεργούν.
Εμείς δείχνουμε έναν τρίτο δρόμο! Δύσκολο και κοπιαστικό. Το δρόμο του αγώνα, της οργάνωσης και της σύγκρουσης με όλους αυτούς που μας πίνουν το αίμα. Έναν δρόμο ανηφορικό, τον οποίον ήδη έχουμε ανοίξει εδώ και τρία χρόνια και ήδη μετράμε τις πρώτες νίκες. Δε ζητάμε ψήφο ανάθεσης, δε ζητάμε να εκπροσωπήσουμε κανέναν, δεν καλλιεργούμε αυταπάτες οτι μέσω της εκλογικής διαδικασίας θα δοθούν λύσεις. Άλλωστε ιστορικά οι λαοί έχουν κερδίσει ότι έχουν κερδίσει με κοινωνικούς αγώνες και αίμα και όχι δια αντιπροσώπων. Θεωρούμε σε αυτή τη βάση ότι η ψήφος σε οποιοδήποτε κόμμα προκρίνει την διαμεσολάβηση και την διαπραγμάτευση της φτώχειας ενός ολόκληρου λαού είναι ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ και θα προδοθεί όπως σε τόσες και τόσες εκλογικές αναμετρήσεις.
Αντίθετα, η ψήφος στο Κίνημα Δεν Πληρώνω είναι μια ψήφος συμπαράταξης και εμπιστοσύνης σε ένα Κίνημα που εδώ και τρία χρόνια κάνει κάθε μέρα αντιπολίτευση σοβαρή υπεύθυνη, έμπρακτη με αποτελέσματα και ταξικά ταγμένη με τα συμφέροντα του 99% της ελληνικής κοινωνίας. Ψήφος συμπαράταξης στο Κίνημα που παλεύει τις θέσεις του όχι στα λόγια αλλά στην πράξη με σχέδιο και όραμα. Είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στους κοινωνικούς αγώνες, μία ψήφος που ενδυναμώνει το ρεύμα της ανατροπής της επόμενης μέρας, χωρίς συμβιβασμούς, προδοσίες και κολοτούμπες.
  • Blogroll

  • Blog Archive