Τρίτη 27 Μαρτίου 2012


17 εκατ. ευρώ η ζημιά για τους σταθμούς διοδίων από το κίνημα "Δεν πληρώνω"
27 Μαρτίου 2012

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο. Βέβαια το δημοσιευμα ειναι εντελως παραπλανητικο και προσπαθει να αποκρυψει 2 πραγματα:
1. Η επιβάρυνση αφορα τις τσεπες των μεγαλοεργολαβων και οχι τους φορολογουμενους. Οι συμβασεις οριζουν σαφως οτι η οποιαδηποτε ζημια απο αδυναμια εισπραξης διοδιων αφορα αποκλειστικα και μονο την χαρατσοεισπρακτικη εταιρια και δεν υπαρχει περιπτωση αποζημιωσης απο το δημοσιο.
2.Δεν αναφερουν καθολου την επιβαρυνση των εκατομμυριων συμπολιτων μας που οχι μονο πληρωνουν υπερογκα διοδια για ημιτελεις ή αθλιους δρομους (πχ Κορινθου- Πατρων), αλλα επιβαρυνονται με πανακριβα τελη κυκλοφοριας, φορους, φορους στα καυσιμα για τους δρομους, ακομη και στα ασφαλιστρα. Να σημειωθει οτι ενας κατοικος της Ελβετιας, με τους υπερσυγχρονους και ασφαλεις δρομους πληρωνει μονο 34 ευρω για να κυκλοφορει ελευθερα για ενα χρονο! (χωρις τελη κυκλοφοριας, διοδια κλπ)


το δημοσιευμα:

Η άρνηση πληρωμής διοδίων και καταλήψεων σταθμών, όπως αναφέρει με ανακοίνωση του το υπουργείο μεταφορών, από ομάδες συμπολιτών μας έχει επιβαρύνει με το ποσό των 17,1 εκατομμυρίων ευρω, μόνο για το 2011 τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και η άμεση απώλεια για το ελληνικό δημόσιο από την μη απόδοση ΦΠΑ (23%) ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απώλεια εσόδων των παραχωρησιούχων, σε συνδυασμό με την πτώση των κυκλοφοριακών ροών εξαιτίας της κρίσης, αυξάνει το χρηματοδοτικό κενό της κατασκευαστικής περιόδου, με αποτέλεσμα, είτε την περικοπή φυσικού αντικειμένου των έργων είτε την ανάγκη αποζημίωσης του αναδόχου.
  • Blogroll

  • Blog Archive