Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010


Το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Επιτροπών Αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια, που έγινε στον Μώλο Φθιώτιδας, την Κυριακή 28-11-2010, στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία επισφραγίζοντας την τεράστια δυναμική του κινήματος ενάντια στα διόδια καθώς και τον ακηδεμόνευτο και αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα του.
Η συμμετοχή πολλών εκατοντάδων συναγωνιστών από Επιτροπές Αγώνα από όλη την Ελλάδα το κατέδειξε αυτό με τον πιο απερίφραστο τρόπο σηματοδοτώντας παράλληλα την καθολική απαίτηση για άμεση κατάργηση όλων των διοδίων σε όλη τη χώρα.
Η αναμετάδοση ζωντανά , μέσω του διαδικτύου, όλων των διαδικασιών του συντονιστικού, έδειξε σε όλο τον κόσμο, αφενός την διαφάνεια του κινήματος μας, αφετέρου την μαχητικότητα των πολλών δεκάδων ομιλητών.
(Τα βίντεο με τις εργασίες του συντονιστικού είναι ανηρτημένα στο http://eepitropesdiodiastop.blogspot.com )
Το Κίνημα μας διατράνωσε εμφατικά ότι θα αγωνιστεί ενάντια σε κυβερνήσεις-πολυεθνικές εταιρείες που μας χαρατσώνουν καθημερινά και μας εξαθλιώνουν τη ζωή!
Ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας!
Ενάντια σε όλους τους καρεκλοκένταυρους-γραμματείς-φαρισαίους-φορείς της πολιτικής χρεοκοπίας του συστήματος που θέλουν να καπηλευτούν και να διασπάσουν το κίνημα μας προσπαθώντας να μαζέψουν ψήφους ή να διαπραγματευτούν τους αγώνες μας!
Ενάντια σε τοπικιστικές-ατομικιστικές λογικές καρτών "ελεύθερης διέλευσης" για τους κατοίκους(!) με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι δημάρχων-εταιρειών-υπουργείου, οι οποίες ουσιαστικά νομιμοποιούν την ύπαρξη των διοδίων και διαχωρίζουν τον κόσμο σε προνομιούχους και μη προνομιούχους!
Θα αγωνιστούμε μαζί με το λαϊκό κίνημα, όπως ήδη κάνουμε εδώ και πάνω από ένα χρόνο διότι αποτελούμε οργανικό και αναπόσπαστο κομμάτι του!
Θα αγωνιστούμε για ελεύθερους δρόμους και χώρους για όλους, για την κατάργηση όλων των διοδίων και των μπαρών που φράζουν τη ζωή μας!
Με αγώνα συλλογικό, συντονισμένο από τα κάτω, σε συνεργασία με τα από τα κάτω κινήματα που υπάρχουν και θα δημιουργηθούν όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, θα γίνουμε ρυάκια αντίστασης που θα ενωθούν και θα αποτελέσουν χείμαρρο ανατροπής!
Την συνελευσιακή αμεσοδημοκρατικού τύπου διαδικασία ακολούθησε δυναμική κινητοποίηση των μελών των επιτροπών αγώνα στα τοπικά διόδια του Μώλου.
Το υπαλληλικό προσωπικό και την εργοδοσία της ιδιωτικής εταιρίας εκμετάλλευσης πλαισίωσαν με "ανθρωπία" τα κρατικά-εταιρικά όργανα καταστολής τα οποία παίζοντας τον συνήθη ρόλο των ιδιωτικών security προσπάθησαν να "νουθετήσουν" τους αγωνιζόμενους πολίτες που διατράνωναν την απαίτησή τους για ελεύθερους και ασφαλείς δρόμους.
Στο πανελλαδικό συντονιστικό αποφασίστηκαν δράσεις που θα επεκταθούν εκτός από τα ιδιωτικά διόδια όλης της χώρας και στην Αττική οδό καθώς και στα κρατικά διόδια συμπεριλαμβανόμενης και της Εγνατίας οδού.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια για την ανάπτυξη επιτροπών αγώνα από τα κάτω, σε όλη την χώρα. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να γίνουν μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια επικοινωνώντας στα κατά τόπους τηλέφωνα καθώς και στέλνοντας μας μέηλ στο epitropes2010@gmail.com

Ο αγώνας συνεχίζεται έως την τελική νίκη

Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com και www.oxidiodia.gr

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
  • Blogroll

  • Blog Archive